Interkulturní komunikace - angličtina jako lingua franca (společný jazyk) v interní komunikaci Marcel Pikhart Institut interní komunikace Praha, 21/2/2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Trh pracovních příležitostí 2011 Mendelova univerzita v Brně.
Odborný jazyk vs. CLIL Mgr. Andrea Hrabáková vedoucí sekce Výuka
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Případové studie: angličitina jako lingua franca Workshop Institutu Interní Komunikace.
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
SKILLS Pracovní hodnocení zaměstnanců
Identifikace a rozvoj talentů ve skupině PRECIOSA
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Období snižování nákladů, důvody ke vzdělávání a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
„Teleworking aneb Práce na dálku“, Praha IBM Learning: „Success is Making Others Successful“ © 2007 IBM Corporation Virtual Working Jana Pradlová.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci.
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
MIND THE GAP Transformace globální komunikační strategie do lokálního prostředí Libor Kytýr – Corporate Affairs Communication Manager, Tesco.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Zpráva mezinárodní komise UNESCO ,,Vzdělávání pro 21.století"
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Moderní personalistika
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Struktura podnikatelského plánu
Personální strategie mezinárodní firmy
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společenská odpovědnost firem
UNIVEZITA SPOLUVYTVÁŘÍ SVOU ZEMI
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Osobní management – modul č.4
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Inovativní způsoby rozvoje studentů a zaměstnanců
Transkript prezentace:

Interkulturní komunikace - angličtina jako lingua franca (společný jazyk) v interní komunikaci Marcel Pikhart Institut interní komunikace Praha, 21/2/2013

globalizovaná informační společnost mezinárodní obchodní příležitosti multikulturní management multikulturní zaměstnanci Nová globální realita

BELF: Business English as a Lingua Franca angličtina jako jednotný jazyk současné obchodní komunikace: realita + problémy angličtina může interní komunikaci usnadňovat, ale také komplikovat nebo být zdrojem problémů a nedorozumění komunikační bariéry při užití jednotné jazyka

Manažerské komunikační kompetence komunikace jako předpoklad úspěchu a konkurenceschopnosti v globálním světě posílení komunikačních kompetencí manažerů jako cesta k posílení efektivity, zaměstnanecké důvěry a loajality manažerská komunikace - předpoklad efektivní interní komunikace existující problémy na manažerské úrovni?

A Global Manager (Harvard Business Review) cross-cultural strategist cross-cultural team-builder solving conflicts in a multicultural environment cross-cultural technology transfer

Jazykové kompetence pro konkurenceschopnost současná situace a budoucnost jazykového vzdělávání manažerů a zlepšování jejich komunikačních kompetencí identifikace bariér, potenciál pro jejich odstranění, motivace k jejich odstranění možné komunikační strategie pro posílení konkurenceschopnosti zavedení jednotných komunikačních strategií jako Single Communication Policy Deployment

Komunikační strategie pro inovaci various multi-directional communication channels job rotation cross-functional teams (matrix teams) clear communication policy deployment

Výzkum ČSOB, KB, Česká pojišťovna výsledek výzkumu: angličtina jako benefit i bariéra 1.přínosy spojené s užitím angličtiny jako jednotného firemního jazyka??? 2.komplikace spojené s užitím angličtiny jako jednotného firemního jazyka???

Diskuze 1.Jaká je připravenost absolventů v angličtině a komunikačních dovednostech? 2.Jaké jsou klíčové komunikační kompetence absolventů? Realita vs. ideální stav. 3.Jak je důležitá jazyková a komunikační kompetence? Znalost jazyka a komunikační kompetence vs. profesní znalosti. 4.Jak může být angličtina (její nedostatečná znalost) bariérou? 5.Jak je angličtina podstatná pro globální podnikání?