Harry Potter a Tajemná Komnata

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

Jakub Šťastný I4.B.  Britská spisovatelka, která se proslavila nejvíce díky sérii knih o Harrym Potterovy  Narozena 31. července 1965  Rodné město.
Autor: Mgr. Josef Kvapil Název: Klávesnice VY_32_inovace_VT5_05
Beseda s paní spisovatelkou
Fantasy Harry Potter a Eragon.
Příběh o chudé dívce, která ke štěstí přišla…
Základní škola a Mateřská škola Křesetice
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb. Odhaduje se že.
Hrad Chenonceau, mistrovské dílo francouzské renesance, je známý pro nádhernou polohu na ř ece Cher. Tento nádherný hrad z šestnáctého století je.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha.
SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM
Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo Žhavé Pero !Tyto noviny jsou pouze pro MK! 1 Číslo.
Nábo ž enství  islám  nejmladší z 3 tzv. abrahamových nábo ž enství  druhé nejrozší ř en ě jší nábo ž enství  Korán  monoteismus  46 stát ů  Šárí‘a.
Nová doba nadchází Č as temna p ř ichází. Šestý rok na škole začíná Vítejte na Bradavické škole č ar a kouzel.
Apollo(Foibos) Apollón. Je synem Dia a Létó Má sestru-dvoj č e Artemis Apollón je b ů h um ě ní, slunce, múz, v ě št ě ní apod. U sebe nosí p ř edevším.
Jmenuji se Michaela Petrová
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
Č ím se zabývám ve volném č ase Já se ráda ve volném č ase zabývám tím, ž e kreslím na malí ř ském stojanu, hraju na po č íta č i a ráda chodím na krou.
napsala Stephenie Meyerová
Automatická presentace se zvukem
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
Nicolas Winton.
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Moje kniha.
„Vše o všem“… Vše pro volný čas....
Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou.
-Dalším hr ů zostrašným místem je práv ě „uli č ka smrti“ -Pro č zrovna „uli č ka smrti“? -Šlo o to, ž e z podzemní místnosti vyšla nap ř. č ty řč.
Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce  Je dvanáctou nejbohohatší.
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Zaměření ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA (z pohledu studentů)
Nejd ř ív bych cht ě l popsat své sourozence. Mým nejstarším sourozencem je Kuba. Má 18. let a navšt ě vuje Odborné u č ilišt ě Mesit v Uherském Hradišti.
Milý č loví č ku…. Ur č it ě se najde n ě kdo, koho máš opravdu rád…
M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j.
Kouzelnický učeň Harry Potter
Peter Griffin ja zhruba č ty ř iceti letý mu ž. Pracuje jako d ě lník v továrn ě na hra č ky. Jeho nejoblíben ě jší č inností je koukání na televizi,
Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval.
PROJEKT přechod od myšlenky k činu, který se uskutečňuje na žákovu zodpovědnost a má zcela konkrétní výstup =
J. K. ROWLINGOVÁ - HARRY POTTER
Test – Harry Potter Autor: Erika Konečná.
KAMARÁD NewFoton.
Výpočty rizik monogenních chorob
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
Úvodní č lánek Vítám vás u našich novin.Já Ginny Weasleyová Vám sem budu psát různé novinky. Zde je obsah prvního čísla: Bradavice shánějí studenty a učitele!!!!
Binomická věta Existují-li 2 alternativní jevy s pravděpodobnostmi p a q (q =1- p), četnosti možných kombinací p a q v serii n pokusů jsou dány rozvinutím.
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
Doverský majákDEN 1. - BATH. BathOpatstvíŘímské lázněNáměstí CircusOdpočíváme na Royal CrescentPózování u muzea Jane AustenovéUlice v Bath.
Harry Potter Knihy které dobyly svět!. Joanne Kathleen Rowlingová ● Narozena ● 1992 – začala psát knihy Harryho Pottera ● Vyhlášena osobností.
Základní informace Celý název: Erebos- hra, která zabíjí Autor: Ursula Poznanski Nakladatelství: Fragment Počet stran: 320.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ. AUTOR: Mgr. et Bc. Michaela Bumbová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09: Literární druhy a žánry TÉMA: Literární žánr.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
* 14. L ISTOPADU L EDNA 2002 Velmi úspěšná dětská spisovatelka Její knihy byly přeloženy do více než 70 jazyků Oceněná cenou Hanse Christiana.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Mark Zuckerberg. Životopis Mark Elliot Zuckerberg se narodil 14. května 1984 a své dětství strávil v New Yorku. Vyrůstal v židovské rodině lékařů – otec.
HARRY POTTER. - Harry Potter je název řady fantasy románů britské spisovatelky J. K. Rowlingové. - Romány zachycují dobrodružství mladého čaroděje, Harryho.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
31. července 1965, Skotsko (Velká Británie)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Mongolsko - Ulánbátar Projektový den Skupina Mongolsko
Harry Potter Káťa Fencl (POTTERHEAD)
Marie Curie Skłodowská Vytvořil V.Pawlas
Otázka za 100 bodů Jak se jmenuje hlavní postava knihy Harry Potter? Harry Potter.
Viktor Dyk Nikolas Vicari.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Transkript prezentace:

Harry Potter a Tajemná Komnata Autorka: J. K. Rowlingová Alena Koukalová :

Tato kniha je o chlapci Harrym Potterovi a jeho dvou kamarádech Hermioně a Ronovi. Ti chodí do školy Čar a Kouzel v bradavicích. Jednoho dne zjistí, že ve škole je nějaká tajemná komnata, která byla znovu otevřena. Ve škole se začínají dít divné věci. Mudlovští studenti ( lidé) zkamenívají. Harry Ron a Hermiona začnou pátrat po Tajemné komnatě. Nejdříve míchají mnoholičný lektvar, aby se mohli změnit v Malfoyovi kumpány a dozvědět něco o Tajemné komnatě. Potom pátrají v knihovně a Hermiona zkamení (protože je mudlovská studentka). Když bude Hermiona na ošetřovně, Ron a Harry zjistí, že Hermiona má v ruce lísteček a na něm je napsáno: V tajemné komnatě je ukryt bazilišek. Harry se vydá do umývárny ufňukané Uršuly a tam objeví vchod do tajemné komnaty. Vydá se tam s Ronem. Harry pobije Baziliška a vezme Ginny. Na ošetřovně seženou lék pro Hermionu a uzdraví se, potom ještě Harry osvobodí domácího skřítka. A všechno dobře dopadne. KONEC

Harry Potter Hermiona Grangerová Ron Weasly

J.K.Rowlingová Rowlingová se narodila v Chipping Sodbury, Gloucestershire ve Spojeném Království v roce 1965. Společně se svou matkou, otcem a sestrou Dianou se přestěhovala do Winterbourne, Bristolu a nakonec do Tutshillu. Navštěvovala Wyedeanskou střední školu, kde často svým přátelům vyprávěla příběhy J. K. Rowlingová, je britská spisovatelka, známá zejména díky řadě knih o čarodějnickém učni Harry Potterovi. Tato knižní série znamenala pro Rowlingovou celosvětový úspěch včetně řady ocenění. V únoru 2004 magazín Forbes odhadl její majetek na 576 milionů liber. Autorka se tak stala prvním dolarovým miliardářem, který získal svoje bohatství psaním knih.

Tato kniha se mi líbí, protože je hodně dobrodružná a napínavá Tato kniha se mi líbí, protože je hodně dobrodružná a napínavá. Taky je tam hodně čar a Kouzel .

KONEC A TO UŽ JE VŠECHNO