Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Viktor Dyk Nikolas Vicari.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Viktor Dyk Nikolas Vicari."— Transkript prezentace:

1 Viktor Dyk Nikolas Vicari

2 Život Narodil se v Pšovce u Mělníka
Vystudoval gympl a právnickou fakultu Karlovy univerzity Celý svůj život pracoval jako novinář Za první světové války byl v proti rakouském odboji a byl vězněn

3 Byl také významný politik - dokonce kandidoval do Říšského sněmu
Byl také významný politik - dokonce kandidoval do Říšského sněmu. Z toho vyplývá že byl nacionalista. Uznávaný šachista Zemřel v Jaderském moři na srdeční mrtvici.

4 Krysař Pohádku o hoře Koppel a o zemi sedmihradské vypravovaly odedávna matky v Hameln svým dětem; činila vrch tajemnější a lákavější. Pohádka vypravovala o sedmi hradech, které obklopují krásné údolí, jemuž není rovno na světě. Sedm hradů brání údolí; v sedmi branách stojí po sedmi rytířích v plné zbroji, aby nedali proniknout do údolí hoři ani žalu. Lidé jsou dobří v sedmihradské zemi! Neubližují si ani se neraní. Není tam hříchu ani viny. Nebe je jasné, nebe je čisté. — Oh, jak je krásně v sedmihradské zemi! Chcete, děti města Hameln, vejíti v tento pozemský ráj? Není nic snadnějšího. Vystupte na Koppel; v propasti, která se tam otvírá, je brána do Sedmihrad. Nutno však jíti tmou a nocí, smutnými a vyčítavými hlasy. Jenomže projdete-li tím vším, jak je vám rozkošně a blaze!

5 Krysař rozbor Kniha je o krysaři, který přišel do vesnice a dostal za úkol vyhubit všechny krysy svou kouzelnou píšťalou. Ve vesnici se zamiluje do jedné dívky, která je ale těhotná s někým jiným. S krysařem se navzájem milují ale on musí odejít. Po tom co krysař odejde se dívka zabije skokem do propasti. Krysař ji ale miluje tak moc že se do vesnice vrátí a když to zjistí ovládne celou vesnici svou píšťalou a donutí je taky skočit. Skokem se údajně dostanou do bájné země kde potká svou milou. Hromadnou sebevraždu přežije jen hloupý rybář, který najde malé díťe a vydá se hledat mu matku.

6 Jiná díla Napsal také: Noci chiméry, devátá vlna, anebo, okno,...

7 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Viktor Dyk Nikolas Vicari."

Podobné prezentace


Reklamy Google