Didaktika tělesné výchovy Pedagogická fakulta JU v ČB KTVS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Didaktika školní tělesné výchovy
Advertisements

NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Požadavky k získání známky
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
PT – obecná charakteristika
OSV jako samostatný předmět Mgr. Jana Trojanová koordinátorka tvorby ŠVP Gymnázium INTEGRA BRNO.
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2013/2014.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Úvod.
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 20 S PŘECHODEM DESÍTKY
Sociální zabezpečení a důchodová politika SZDP Přednášející: Mgr. Hana Grzegorzová Typ předmětu: povinně volitelný, kontrola docházky…..nastaveny na první.
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
ICT – Informační a komunikační technologie
Diplomový seminář úvodní přednáška
Akademický rok 2011/12 1. ročník – LS 1. cvičení
pro navazující magisterské studium TVS
Úvod do managementu 1. seminář
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Bakalářská práce - zpracování
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Teorie a didaktika úpolů ve školní tělesné výchově
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Základy regionální geografie
Rámcové a školní vzdělávací programy
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Západočeská univerzita v Plzni
Případová studie Seminář 2014.
Didaktika učiva biologie člověka
Struktura bakalářské práce
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
Základy pedagogické metodologie Mgr. Zdeněk Hromádka
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Didaktika přírodopisu 1 1. seminář
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Učitelská praxe 2 Mgr. Libuše VODOVÁ,Ph.D Katedra biologie PdF MU.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Pedagogická praxe Informace k praxi Studijní plán pro LS 3 kredity, hodinová dotace : 42 hodin Povinné části: – hospitace (náslech) v TV celkem.
Sociálně-právní ochrana dětí Úvod do předmětu Ukončení: klasifikovaný zápočet Požadavky k zápočtu: 80% účast na seminářích aktivní práce na seminářích.
Didaktika přírodopisu 2 1. seminář Mgr. Libuše VODOVÁ, Ph.D. Katedra biologie PdF MU.
Doc. PhDr. Radmila Dytrtová, CSc.. Výběr tématu a podklady pro psaní ZP  Podklady pro psaní bakalářských prací na webu ( v rubrice studium.
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2014/2015.
Organizační formy práce v tělesné výchově
Obecná didaktika ÚVOD.
PhDr. Lenka Gajzlerová Úvodní hodina.
Integrativní speciální pedagogika
Didaktika učiva biologie člověka
Marketing sportu bp 2086.
ZÁKLADY SPECIFICKÝCH PORUCH UČENÍ
Zdenko Reguli Lucie Mlejnková
Struktura a plán semestru
Didaktika učiva biologie člověka
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
závěrečné práce/BP/DP
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
Transkript prezentace:

Didaktika tělesné výchovy Pedagogická fakulta JU v ČB KTVS Seminář pro 1. st. ZŠ 3. ročník

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ Podmínky zápočtu – sem. DTVP 1. st. ZŠ Seminární projekt (prezentace didaktického tématu, sestavení a prezentace hodin TV, rešerše odborných článků, harmonogram zadání) Literatura

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ Podmínky zápočtu KTS/DTVP ZS_seminář 3 roč. 1st. ZŠ: Docházka 80% -aktivní účast v seminářích (odevzdání seminárního projektu, výstupy, prezentace …) Seminární projekt: Seminární práce a její prezentace na zadané téma z didaktiky TV ( obsahuje 3 časti) Termín odevzdání je v den vlastní prezentace (doporučena konzultace s vyučujícím)

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ Metodika seminárního projektu: Skupinová práce (1-3 studentů) zpracování seminární práce (word) a prezentace ( power point) Respektování pravidel pro seminární práce a normy pro citování použité literatury Respektování a dodržení termínů pro prezentaci a sem.práci - odevzdání v den výstupu (doplnění a opravy – max.1x) Projekt seminární práce a její prezentace - 3 části: Zpracování zadaného okruhu či tématu z didaktiky Tv (do 10 min) Sestavení a příprava vyučovací hodiny TV – 1. stupeň ZŠ 1-2 nebo 3-4 třída (15-20 min) Rešerše odborných článků TVMS k danému tématu z let 1994 -2010 (cca 5-10 min)

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ Metodika seminárního projektu: http://www.citace.com

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ Metodika seminárního projektu: http://www.citace.com

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ Metodika seminárního projektu: Rešerše vybraných článků TVSM z let 1994 – 2010 Zadání: K zadanému tematickému okruhu z didaktiky Tv vyhledat článek s podobným odborným zaměření zaměřením temat.okruhu i vyučovací jednotky http://www.ftvs.cuni.cz/tvsm/index/ Sestavit seznam a shromáždit články dle pravidel citace Nejzajímavější a odborně příbuzný článek (min. 1-2 – max. 3) prezentovat formou „Power pointu“ v rámci ativního seminárního vystoupení

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ Metodika seminárního projektu: Rešerše vybraných článků TVSM z let 1994 – 2010 kliknout

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ Literatura: Krejčí, M., Bäumeltová, M. (2001). Projekt Týdny zdraví ve škole. Č. Budějovice: JU. Mužík, V. (1993). Didaktika TV na 1.stupni ZŠ. Brno: PF MU. Mužík, V., Krejčí, M. (1997). Tělesná výchova a zdraví. Olomouc: Hanex. Rychtecký, A., Fialová L. (1998). Didaktika školní tělesné výchovy. Praha: UK. Sýkora, F., Kostková, J. (1985). Didaktika tělesné výchovy. Praha: SPN. Šebrle, Z. a kol. (1995). Didaktika školní tělesné výchovy dětí mladšího školního věku. České Budějovice: PF JU. Vilímová,V. (2009). Didaktika tělesné výchovy. Brno: MU Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. Praha: VÚP http://clanky.rvp.cz/clanek/c/ZKA/643/RVP-ZV.html/ Školní vzdělávací program ZŠ– část: tělesná výchova: konkrétní plán ZŠ

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ

Didaktika tělesné výchovy 1. st. ZŠ