Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Advertisements

Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Soukromá obchodní akademie SOAPA, s. r. o.
SVATBA, MANŽELSTVÍ, ROZVOD
Matrika Věra Graplová, DiS.
Matrika – otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny
Státní občanství a cizinecký režim
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_RODINNÉ.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření16.
MANŽELSTVÍ A RODIČOVSTVÍ
Rozvod Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál.
Kapitoly z rodinného a trestního práva
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.17
Evidence obyvatel.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Sňatek
 Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.1.7.
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_9.
Manželství Občanský a společenskovědní základ
Předmanželská smlouva
Manželství Petr Machala. rodinné právo upravuje vztahy mezi: a) manžely b) rodiči a dětmi c) vztahy náhradní rodinné výchovy Víte, jak se nazývá právo,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Autor:Pavlína Krejčí Předmět/vzdělávací oblast:Základy společenských věd Tematická oblast:Člověk a právo Téma:Manželství Ročník:1. a 2. Datum vytvoření:prosinec.
SVNIT Přednáška M. Horáková
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Cestovní doklady, víza, pojištění, směnárenské služby v CR
Zdánlivé a neplatné manželství
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od
VY_32_INOVACE_41_VZNIK MANŽELSTVÍ Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Škola: ZŠ SPECIÁLNÍ, Litvínov.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U R o d i n n é p r á v o Mgr. Marie Mikulcová.
Rodinné právo Otázky manželství Vztahy mezi rodiči a dětmi Vztahy vznikající při NRP Zákon o rodině Zákon č. 94/1963 Sb. v platném znění.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Manželství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Manželství.
Rodinné právo – úvod, vznik manželství JUDr. Věra Pražmová
Uznávání cizozemských rozsudků Transkripce Sňatky cizinců JUDr. Blanka Dostálová
S YSTÉM PRÁVA Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Květen 2016.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Jana Volková Název: VY_32_INOVACE_01_OV9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Manželství.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_068 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
Výchova k občanství – 7. ročník Důležité životní doklady.
* změna chování * nekritičnost vůči partnerovi, partnerce * žárlivost * závislost na partnerovi * podceňování překážek * přeceňování vlastních sil.
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_12 MANŽELSTVÍ Výchova.
RODINNÉ PRÁVO Zákon o rodině Ročník: 4. Vzdělávací obor:
MANŽELSTVÍ.
Rodina, příbuzenství.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Důležité osobní doklady
Název projektu: Moderní škola
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
RODINA A JEJÍ POSTAVENÍ VE SPOLEČNOSTI
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Církevní a občanský sňatek
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Transkript prezentace:

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Bc. Marií Leinerovou Svatba, manželství

- obřad spojený se vstupem dvou lidí do manželského stavu MANŽELSTVÍ SVATBA - obřad spojený se vstupem dvou lidí do manželského stavu MANŽELSTVÍ - trvalé společenství muže a ženy založené zákonem stanoveným způsobem, jehož hlavním účelem je založení rodiny a řádná výchova dětí majka57.cz

každé uzavřené manželství se zapisuje do matriky uzavírá se svobodným souhlasným prohlášením muže a ženy, že spolu vstupují do manželství prohlášení se musí učinit veřejně a slavnostním způsobem v přítomnosti 2 svědků každé uzavřené manželství se zapisuje do matriky 2 formy uzavírání sňatku: občanský sňatek – před státním orgánem (starostou/primátorem nebo pověřeným členem zastupitelstva) církevní sňatek – před orgánem státem registrované církve svatba-svatby.cz

PODMÍNKY UZAVŘENÍ SPOLEČNÉHO MANŽELSTVÍ snoubenci si vyberou společné příjmení a příjmení svých dětí musí předem poznat své charakterové vlastnosti a zdravotní stav musí být starší 18 let (výjimečně starší 16 let) - registrované partnerství (ne církev!!!) hdstudio.webnode.cz

SŇATEK OBČANŮ ČR občanské průkazy snoubenců rodné listy pravomocný rozsudek o rozvodu předchozího manželství (je-li snoubenec rozvedený) úmrtní list manžela (je-li snoubenec ovdovělý) rodné listy společných dětí (mají-li snoubenci takové) rodné listy dětí nevěsty (pokud otec těchto dětí není znám)

Je-li jeden ze snoubenců cizinec: rodný list – (rovnocenný doklad o narození), musí být zřejmé zejména místo a datum narození, jméno a příjmení a údaje o rodičích doklad o státním občanství – lze prokázat cestovním pasem doklad o právní způsobilosti k uzavření manželství, nesmí být starší 6 měsíců (povolení domovského státu uzavřít manželství v ČR a pokud domovský stát takové potvrzení nevydává, předloží cizinec dokument o této skutečnosti) potvrzení o osobním stavu a pobytu – je-li cizím státem vydáváno úmrtní list zemřelého manžela/partnera (pokud je snoubenec ovdovělý). Tento doklad není třeba předkládat, jestliže je tato skutečnost uvedena v dokladu o právní způsobilosti k uzavření manželství na území ČR. pravomocný rozsudek o rozvodu manželství (pokud je snoubenec rozvedený) doklad totožnosti – cestovní pas, průkaz o povolení k pobytu pro cizince

blanketservis.cz

Zdroje www.wikipedia.org http://obcanska-nauka.studentske.eu/2009/03/funkce-rodiny.html