Autor: Andrea Bartoníková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace PODMÍNKY PRO ŽIVOT- VODA
Advertisements

Hrátky s elektřinou Vypracovala: Anna Doležalová Datum:
Energie pro vodu nejenom v domácnosti
Voda ve všech skupenstvích
Význam vody pro člověka
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
VYPAŘOVÁNÍ A VAR.
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
Voda a její okolí.
VODA (H2O) Sumárním vzorcem H2O.
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Fyzika Ročník : 8.
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
Hydrosféra.
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Voda.
Skupenství látek a vnitřní energie
V.O.D.A.
Integrovaná střední škola, Slaný
Voda Rozdělení vody: -pevné - led a sníh -kapalné – voda
Vytvořila: Kristina Thielová
HISTORIE ZEMĚ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Voda a vzduch = základ života
Vojtěch Škvor, Robert Kočí, Zuzana Podhorská, Lucie Syslová
Kontaminace (znečištění) vody
VODA Kateřina Beranová.
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
Fyzika 6.ročník ZŠ Látky a tělesa Stavba látek Creation IP&RK.
Jirka Brabenec David Fousek Ondra Holoubek Kamil Chvátal
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
TÁNÍ A TUHNUTÍ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Skupenské změny.
Hydrosféra Filip Bordovský.
Co to vlastně voda je? Je to chemická sloučenina vodíku a kyslíku. Se vzduchem tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi. Je to chemická sloučenina.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VODA.
Složky krajiny a životní prostředí
Proč se říká Zemi „MODRÁ PLANETA“?
VODA.
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Změny skupenství v přírodě shrnutí učiva o přeměnách skupenství
Znečistěný vzduch, půda a voda
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Voda je jedna z nejdůležitejších látek na Zemi. Převážná část 97% tvoří oceány a moře (slaná voda). jezera a řeky tvoří 3% (sladká voda), a 2% tvoří.
Změny skupenství Zpracovali: Radka Voříšková Petra Rýznarová
VODA.
Vypařování a kapalnění
Skupenství látek Látky se v přírodě vyskytují jako:  Pevné (pevné látky)  Kapalné (kapaliny)  Plynné (plyny) Těmto třem podobám říkáme skupenství.
Vznik Země vypracovali: Vznik Země vypracovali: Tomáš Novotný, Tomáš Polák, Michaela Polanská, Kristýna Vašková.
Fyzika a chemie společně CZ/FMP/17B/0456 SOUBOR VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ FYZIKA + CHEMIE ZŠ A MŠ KAŠAVA ZŠ A MŠ CEROVÁ.
Voda Mgr. Helena Roubalová
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Atmosféra - test Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
SKUPENSKÉ PŘEMĚNY.
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor Ing. Dana Sobotková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Hydrosféra koloběh vody v přírodě
Transkript prezentace:

Autor: Andrea Bartoníková Voda Autor: Andrea Bartoníková

Naše firma Sine aqua dest vita Naše firma jménem Sine aqua dest vitaVám zaručuje čistou a dobrou vodu! V této prezentaci se dozvíte co voda obsahuje, jestli je jinde ve vesmíru, k čemu slouží pitný režim. Buonoacqua znamená Voda základ života

Testování Podle ankety jsi nejste jistí co obsahuje voda ve vaší domácnosti! To je hodně špatné, člověk by měl vědět co pije, z čeho vaří atd.

Úvod Voda se rozděluje na 3 skupenství: Plynné – Vodní pára Kapalné – voda (přechlazená voda) Pevné – Sníh, led

Úvod Voda není jenom sníh, led a pára, voda jako taková nemá žádný tvar, přizpůsobí se tvaru nádoby, na povrchu má voda malinký elastický povrch.

Voda nejenom v kapalném skupenstvím Sníh Typy sněhových vloček Sníh je specifická forma ledu, pevného skupenství vody. v přírodě vzniká přirozeně za vhodných klimatických podmínek v oblacích, odkud se snáší k zemi. Tento děj se nazývá  sněžení

Zasněžená krajina

Voda nejenom v kapalném skupenstvím Led Led při běžném atmosférickém tlaku tekutá voda tuhne v led při teplotě 0 °C  Jestliže jsou ve vodě rozpuštěny další látky (např. sůl kamenná) může voda zůstat tekutá i při teplotách pod bodem mrazu.

Voda nejenom v kapalném skupenstvím Vodní pára Vodní pára je plynné skupenství vody, která se nachází v okolním prostředí a během kondenzace je pak ve formě malých aerosolových kapiček

Voda ve vesmíru Vesmír Ve vesmíru se velké množství vody nachází v molekulárních mračnech v mezihvězdném prostoru. Také protoplanetární mlhovina, ze které vzniklo Slunce a celá sluneční soustava, obsahovala velké množství vody, z níž část se zachovala v Oortově oblaku, kde se z ní zřejmě ještě dnes tvoří nové komety..

Proč je voda důležitá pro člověka? Pitný režim Pitný režim neboli doplňování tekutin do těla, které by mělo překrýt denní výdej tekutin ale i ztráty v průběhu spánku. Denní příjem vody by měl odpovídat zhruba dvěma až třem litrům vody  v závislosti na vytížení daného jedince a jeho věku. Při náročných fyzických aktivitách je nutné uzpůsobovat pitný režim, aby nedošlo k dehydrataci.

Koloběh vody

Znečištění vody Znečištění vody Znečištění vody železem Znečištění vody je jeden z největších problémů současného světa; výrazně totiž omezuje přístup určité části lidské populace k pitné vodě. Znečištěním vodních toků a nádrží se zhoršuje kvalita vodních ekosystémů  i ekosystémů v jejich okolí. Znečištění vody lze v některých případech omezit metodami čištění odpadních vod.

Vodní elektrárny Vodní elektrárny Průřez vodní elektrárnou Vodní elektrárna je výrobna  elektrické energie, jedná se o technologický celek, přeměňující potenciální energii vody na elektrickou energii. Jedná se také o vodní dílo ve smyslu z platných právních předpisů.

Voda musí zůstat nedotčená! Složení vody Za vodu nejvyšší kvality považujeme jenom tu, která byla ve svém dokonalém složení nalezena v hlubinách země jako nerost vytvořený silou a energií přírody. Pokud si má tato voda udržet svoji mimořádnou kvalitu, nesmí se žádným způsobem upravovat, filtrovat a ani ozařovat UV lampou. Voda musí zůstat nedotčená!

Zdroje Obrázky- Google, Wikipedie Články- Google, Wikipedie

Loučí se s Vámi