Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/01.0002 Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Vzděláváme pro budoucnost
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
PROJEKT EU „Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života“ CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 03 ČLOVĚK A PŘÍRODA.
Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strukturované učení PROJEKT EU
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
„ROZVOJ KOMUNIKACE U ŽÁKŮ S AUTISMEM“
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Obor informační technologie
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
PŘEDSTAVENÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY VYUŽÍVAJÍCÍ ICT PRO ŽÁKY Vypracovala: Ilona Plocková.
SMART Board - náš kamarád
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
ROLE POČÍTAČE VE VZDĚLÁVÁNÍ
Digitální učební materiál
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základní škola, Březinská 1702, Vlašim
Rámcové a školní vzdělávací programy
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
VY_32_INOVACE_110_Fyzika_elektrické_ energie Mgr. Václav Černý ZŠ Speciální, Šafaříkova 991, Litvínov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
„KVALITNÍ A EFEKTIVNÍ VÝUKA ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉHO ŽÁKA
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
“Those who know, do. Those that understand, teach.”
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
VY_32_INOVACE_101_Fyzika_baterie
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Domaluj druhou polovinu
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ - VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
ZEMĚ, VODA, VZDUCH Příroda.
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VYUŽÍVÁNÍ ICT

Cíle aktivity Naučit žáky ovládat PC s dotykovým monitorem Zakoupeno 6 PC Lenovo, na kterých žáci ovládají myš dotykem na monitoru. o Zjednodušuje se tím pro žáky práce ve výukových programech. o Pozornost žáka se soustřeďuje na správný výsledek úkolu, nezabývá se správným umístěním kurzoru v ploše.

Cíle aktivity Využívat při výuce výukové programy určené přímo pro žáky se speciálními potřebami Zakoupeny programy: * Mentio * Kon-zen * Life Tool * Sada Altík * Sada Méďa Díky zakoupeným programům se zefektivnila výuka prakticky všech předmětů vyučovaných ve speciální škole.

Cíle aktivity Vytvořit výukové programy ve Smart Notebooku přímo pro naše žáky Naši učitelé vytvořili a ověřili ve výuce 89 digitálních učebních materiálů. Tématické celky: Jaro v přírodě Příroda a já Léto v přírodě Ekohraní Podzim v přírodě Vodní království Zima v přírodě Mezipředmětové vztahy

Cíle aktivity Naučit žáky vytvářet jednoduché aktivity ve Smart notebooku pro své spolužáky o S pomocí učitelů se žákům podařilo vytvořit 10 aktivit z oblasti prvouky a přírodovědy. o Vytvořili mnoho výtvarných prací na interaktivní tabuli a na iPadech, pomocí nichž trénovali přítlak, tah rukou na tabuli, pravolevou orientaci, grafomotoriku…. Díky těmto aktivitám se žáci naučili pracovat v nových prostředích informačních technologií a využívat je běžně při výuce

Přínos pro naše žáky: učení se stalo hrou Žáci získali nové poznatky z oblasti informačních technologií: o Běžně pracují a vyučují se v prostředí interaktivní tabule, ovládají její základní nástroje

Žáci získali nové poznatky z oblasti informačních technologií: o Ovládají počítače s dotykovým monitorem – aktivizace žáka o K úspěšnému výsledku činnosti žáků přispívají i velkoplošné klávesnice a joystick Přínos pro naše žáky: učení se stalo hrou

o Pro žáky, kteří mají problémy s orientací na interaktivní tabuli slouží iPady. IPad používáme i jako komunikační prostředek pro žáky s komunikačními problémy Přínos pro naše žáky: učení se stalo hrou Žáci získali nové poznatky z oblasti informačních technologií:

Přínos pro učitele Vzdělávání učitelů : Semináře a kurzy s certifikátem o Praktické využití dotykových tabletů pro alternativní komunikaci a logopedii (10) o Odborné kompetence k lektorování a mentoringu pro interaktivní výuku s ICT (1) o Kurz pro lektory interaktivních tabulí SMART Board (1) o Rozvojové dny, aneb jak dál pracovat s ŠVP" - využití IT ve výuce a v rozvoji školy (2)

Přínos pro učitele Vzdělávání učitelů : Školení v rámci vlastních lektorů Většina učitelů prošla školením o Interaktivní tabule Smart notebook o Dropbox – virtuální úložiště (fotodokumentace školy) o Smart Response LE - hlasování o iPad

Přínos pro učitele Pro potřeby našich pedagogů vznikly uživatelské dokumentace Uživatelská dokumentace Smart Board Uživatelská dokumentace Smart Response LE Uživatelská dokumentace k využití virtuálního úložiště DROPBOX – fotogalerie školy Uživatelská dokumentace Pracujeme s iPadem

Přínos pro učitele Digitální učební materiál pro prvouku/přírodovědu vytvořený učiteli naší školy

Děkuji Všem za píli, vytrvalost a pracovní nasazení Závěrem …..