Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
VY_12_INOVACE_13_VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC_ICT_LUKOVSKÁ SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace

2 Anotace Prezentace „Vstupní zařízení počítače“ slouží k seznámení s terminologií zařízení, která jsou běžně využívána v ICT Autor Mgr. Hana Lukovská Sada DUM Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Předmět Informační a komunikační technologie Očekávaný výstup Ovládat základní obsluhu počítače Klíčová slova Vstupní zařízení PC, klávesnice, myš, scanner, joystick, web kamera, mikrofon Druh učebního materiálu Prezentace Power Point Cílová skupina Žák základní školy praktické Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání - 6. ročník Ověřeno Datum , třída VI. C, pracoviště Komenského Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Zdroj Microsoft Office Clipart

3 Jsou všechna zařízení, pomocí kterých můžeme něco vložit DO počítače.
VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ POČÍTAČE Jsou všechna zařízení, pomocí kterých můžeme něco vložit DO počítače.

4 Klávesnice Se skládá z tlačítek „kláves“, pomocí kterých můžeme psát nebo odesílat do počítače různé příkazy. Pro příkazy slouží speciální klávesy (jedna nebo více dohromady). Stisk jedné klávesy např. ESC způsobí návrat zpět, ukončení. Stisk více kláves najednou např. CTRL + C nám umožní kopírovat.

5 Myš Pomocí myši se můžeme šipkou pohybovat po monitoru. Má většinou 2 tlačítka: pravé – rozbalí se nám tabulka s různými možnostmi a levé – potvrzuje to, co jsme si vybrali . Mezi těmito tlačítky se nachází kolečko, kterým můžeme posouvat např. stránky v dokumentu.

6 Scanner (čteme skenr) Kopíruje dokument (např. stránku z knihy, učebnice apod.) a zobrazí ji na monitoru počítače. Se zobrazenou (okopírovanou) stránkou můžeme v počítači pracovat.

7 Joystick Má více tlačítek než myš a používá se především při hraní počítačových her.

8 Webová kamera Natáčí jako klasická kamera. Díky připojení k počítači se obraz hned přenáší na monitor. (Můžeme vidět sami sebe při práci na počítači.)

9 Mikrofon Pomocí mikrofonu můžeme např. mluvit s kamarádem na Skype.

10 konec 


Stáhnout ppt "SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google