Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘEDSTAVENÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY VYUŽÍVAJÍCÍ ICT PRO ŽÁKY Vypracovala: Ilona Plocková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘEDSTAVENÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY VYUŽÍVAJÍCÍ ICT PRO ŽÁKY Vypracovala: Ilona Plocková."— Transkript prezentace:

1 PŘEDSTAVENÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY VYUŽÍVAJÍCÍ ICT PRO ŽÁKY Vypracovala: Ilona Plocková

2 Cíl práce  Ráda bych ukázala, jak propojuji práci v hodinách českého jazyka s ICT.  Žáci zpracovali test nebo cvičení na pravopisne.cz, mojecestina.cz aj., zhodnotili je a na základě vypracovaných cvičení se pokusili vytvořit vlastní test zaměřený na daný pravopisný jev.  Navrhováním konstruování nových otázek pro ostatní realizovali vlastní kognitivní činnost.  Poukážu také na problémy práce s tímto vzdělávacím prostředím.

3 Zde je praktická ukázka toho, jak žáci využívají výukové programy v hodinách českého jazyka. Zaujala je hlavně pravopisná cvičení.

4 Zde je praktická ukázka toho, jak žáci využívají výukové programy v hodinách českého jazyka. A testy zaměřené na jednotlivé gramatické jevy.

5 Tato cvičení pomáhají k rozvíjení kultivovaného písemného projevu žáků, který je v současné době velkým problémem.  Rozvíjejí kompetenci k učení – učitel vede žáky k využívání výpočetní techniky ve výuce, žáci využívají prostředky výpočetní techniky.  Rozvíjejí kompetenci k řešení problému – žáci samostatně řeší problémy a volí vhodné způsoby řešení, uvážlivě rozhodují.  Rozvíjejí kompetenci komunikativní – učitel vede žáky k výstižně argumentaci, žáci rozumí textu a jejich záznamu.

6 A nyní praktická ukázka toho, jak se žákům podařilo vytvořit vlastní testy

7

8 Závěr:  Poukážu také na problémy spojené s prací v tomto vzdělávacím prostředí.  Problémy při organizaci výuky, zejména v případech, kdy je více žáků na počítači.  Problémem je také žákům objasnit a jasně formulovat zadání úkolů, tak aby je všichni správně pochopili.  Tato práce klade na vyučujícího vyšší nároky spojené s neustálou kontrolou samostatné práce žáků. Někteří mají tendenci pouze práci předstírat.


Stáhnout ppt "PŘEDSTAVENÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY VYUŽÍVAJÍCÍ ICT PRO ŽÁKY Vypracovala: Ilona Plocková."

Podobné prezentace


Reklamy Google