Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vikingové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
ČAS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Lidské tělo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Opakování biologie člověka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
SEVERNÍ AMERIKA OSVOJOVÁNÍ
VLASTNOSTI NEROSTŮ 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
VLASTNOSTI NEROSTŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu.
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
DĚDIČNÉ CHOROBY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Uherský stát Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Křížové výpravy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Těleso nebo látka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Rýsování rovnoběžek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Rýsování kolmic Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Tabulka otázek Rozstřel
Název Pohlavní soustava - ženská Předmět, ročník Biologie, 3. ročník
Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ II.
Elektrolýza Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Pohoří Evropy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
RNDr. Václav Procházka. ÚKOL Poznejte druhy obojživelníků.
Chemická vazba Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Kyjevská Rus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Rodina a její podoby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Těhotenství + prenatální vývin 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_008.
Název Smyslová soustava, zaostřování, zrakové vady Předmět, ročník
Prvky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
EVROPA RELIÉF A PODNEBÍ
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Rodina neshody, konflikty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: ING. EVA ŠÍDOVÁ Název:VY_32_INOVACE_621_GENETIKA Téma:ZÁKLADNÍ GENETICKÉ POJMY Číslo.
Vývin člověka po narození 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.06 Název pro školu:EU CH 06 Název materiálu:Směsi stejnorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Směsi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Puzzle – jehličnaté stromy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Název Smyslová soustava – sluchové ústrojí Předmět, ročník
OBĚHOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
POZNÁVÁNÍ RYB RNDr. Václav Procházka.
Zahřívání látek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Polsko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Molekula Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Kostra člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Soutěž RISK Poznáváme ryby, obojživelníky a plazy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Měříme na: kilometry metry centimetry.
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Genetické poruchy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

Genetické poruchy chybný počet chromozómů přebytečný chromozóm X u mužů - XXY (vyšší vzrůst, agresivita, nižší inteligence) 21. pár chromozómů - XXX ⇒ Downův syndrom (mongoloidní děti)

Downův sydnrom Obrázek 1

Některé choroby jsou vázány na pohlaví daltonismus (častější u chlapců - červená a zelená barva) hemofilie (jen u chlapců - špatná srážlivost krve)

Další vrozené choroby rozštěp rtu - patra hluchota hluchoněmost buď dány geneticky nebo poškození v těhotenství

Rozštěp rtu 6 měsíční holčička před operací 1 měsíc po operaci Obrázek 2 Obrázek 3

Rozštěp rtu stejná holčička v 8 letech jizva se již téměř ztratila Obrázek 4

Albinismus Obrázek 6 Obrázek 5

Šestiprstost Obrázek 8 Obrázek 7 Obrázek 10 Obrázek 9

Progerie Obrázek 11

Hypertrichóza Obrázek 12

PREVENCE správná životospráva volba pohlaví dítěte vyšetření genetického materiálu dítěte (odběr plodové vody) genetické poradny s přibývajícím věkem rodičů stoupá riziko poruch

Zdroje: Obrázek 1 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora 3.0 Unported na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Paulasage.JPG Obrázek 2 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:13900470_3PREOPERATION0.jpg Obrázek 3 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:10_months.jpg Obrázek 4 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cleft_Palate.JPG Obrázek 5 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Albinisitic_man_portrait.jpg Obrázek 6 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Albinistic_girl_papua_new_guinea.jpg Obrázek 7 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Polydactyly_01_Lhand_AP.jpg Obrázek 8 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedna WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Polydactyly.jpg Obrázek 9 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution 2.0 Generic na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Preaxial_polydactyly_right_hand.jpg Obrázek 10 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Polydactyly_01_Lfoot_AP.jpg Obrázek 11 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora 2.5 Generic na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Progeria.png Obrázek 12 [cit. 2010-06-08]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:StephanLIonFacedMan.jpg