Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_008.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_008."— Transkript prezentace:

1 Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_008

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

3 Obr.1

4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

5 Prvním příslušníky lidského rodu v Evropě byly Homo antecessor ( člověk průkopník), kteří do ní pronikli před 800 tisíci lety. Později Neandrtálci, pak přišli z Asie Kromaňonci. První civilizace vznikly na jihovýchodě Evropy v oblasti Egejského moře. Např. antická civilizace, Římská říše. V důsledku stěhování národů zejména z Asie došlo k promíšení civilizací a kultur.

6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

7 Obr.2

8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice. KeltovéRumuni Němci RomániPoláci Finové GermániIrové Rusové SlovanéAngličané Francouzi UgrofinnovéMaďaři

9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice. Je patrný pokles přirozeného přírůstku obyvatelstva. Evropa jako celek stárne. Přírůstek se drží v kladných hodnotách díky přistěhovalcům z Afriky a Asie.

10 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice. Obr.1: San Jose, 2006 [cit. 2011-09-02]. Dostupné na WWW :.San Josehttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Europe_religion_map_en.png Obr.2: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license., 2010, [cit. 2011-09-02]. Dostupné na WWW :.Creative CommonsAttribution-Share Alike 2.5 Generichttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:EU_NUTS_2_population_density_2007.svg


Stáhnout ppt "Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_008."

Podobné prezentace


Reklamy Google