Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."— Transkript prezentace:

1 Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Původně západofranská říše
Moc králů z karlovské dynastie postupně upadá, vzrůstá moc a bohatství šlechty a církve Časté vpády Vikingů (Normanů) Část Normanů se usadila v severní Francii (Normandie) Po smrti posledního Karlovce byl králem zvolen Hugo Kapet = nová vládnoucí dynastie Kapetovci

3 Obrázek č. 1 – Hugo Kapet jeho osobou začíná vláda Kapetovců na francouzském trůně jeho moc byla omezena na území mezi Paříží a Orleansem a državy v okolí Remeše a Laonu mocní šlechtici (hrabata a vévodové) na svých územích rozhodovali zcela samostatně

4 Zdroje : Obrázek 1: Hugo Kapet [cit ]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na adrese:


Stáhnout ppt "Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."

Podobné prezentace


Reklamy Google