Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Směsi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Směsi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."— Transkript prezentace:

1 Směsi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Co to jsou směsi?  Směs obsahuje dvě nebo více chemických látek, které se nazývají složky  Směsi jsou složeny ze dvou nebo více složek

3 Rozdělení směsí  Stejnorodé směsi (roztoky) – jednotlivé složky nelze rozeznat pouhým okem (například slaná voda – nelze rozeznat sůl od vody)  Různorodé směsi – jednotlivé složky lze od sebe rozlišit pouhým okem (například žula – rozeznáme křemen, živec a slídu)

4 Příklady Slaná vodaŽula Obrázek 1 Obrázek 2

5 Zdroje : Všechny obrázky jsou vyhledány pomocí vyhledavače neziskové organizace Creative Commons, která na internetu vyhledává a označí ty obrázky, fotografie a další zdroje, u kterých dal autor souhlas s jejich bezplatným využitím nebo u kterých již platnost autorských práv vypršela. Iniciativa Creative Commons v globálním měřítku garantuje, že je dané dílo volně k dispozici. [Obrázek1]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: [Obrázek2]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:


Stáhnout ppt "Směsi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."

Podobné prezentace


Reklamy Google