Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rodina neshody, konflikty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rodina neshody, konflikty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace."— Transkript prezentace:

1 Rodina neshody, konflikty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Rodinný konflikt je překročení určitých pravidel nebo zákazů v rodině. Konflikty mohou být mezi - rodiči a dětmi - rodiči Konflikt v rodině - nedorozumění - hádky - výčitky Konflikty se dají řešit, je nutné se jejich řešení věnovat. Prevence proti konfliktům = stanovení a dodržování pravidel soužití

3 Způsoby jednání při konfliktu: - únik (snaha problém neřešit) - konfrontace – hádka (téměř se nelze dohodnout a problém vyřešit) - dohoda, kompromis (hledání řešení přijatelného pro obě strany)

4 Komunikace je-li špatná, často vznikají nedorozumění a konflikty. K domluvě je potřeba: - hodně trpělivosti - vzájemný respekt - tolerování názoru druhého (neurážet, nezesměšňovat, skákat do řeči …) Obě strany jsou si rovnocenné. Obě strany jsou stejně důležité. Řešení problémů se dá naučit. Tolerance – snaha pochopit druhé = důležitá dovednost

5 Zdroje: Obr. 1 [ cit. 2011 – 07 – 20 ].Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW : < http: // upload. wikimedia. Ororg/ wikipedia / commons / thu mb / 5 / 58 / Bullying Irfe. jpg


Stáhnout ppt "Rodina neshody, konflikty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace."

Podobné prezentace


Reklamy Google