Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektrolýza Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektrolýza Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."— Transkript prezentace:

1 Elektrolýza Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 elektroda Elektrický zdroj Zapnout zdroj !!! Cl - - - - - - Cu 2+ Cu 2+ Cu 2+ Cu 2+

3 Cl - - Cu 2+ Cu 2+ Cu Cl - Cl 2

4 Na anodě Každá částice Cl - odevzdává anodě elektron Vznikají molekuly plynu Cl 2 U elektrody je vidět unikající bublinky plynu 2 Cl - - 2 e - Cl 2 Obrázek elektrolýzyCo se děje na katodě

5 Na katodě Každá částice Cu 2+ odebírá katodě 2 elektrony Vznikají atomy kovu Cu Elektroda se obaluje mědí Cu 2+ + 2 e - Cu Obrázek elektrolýzyCo se děje na anodě

6 Zdroje : Obrázky vytvořil autor prezentace v programu Malování


Stáhnout ppt "Elektrolýza Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."

Podobné prezentace


Reklamy Google