Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podstatná jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Olga Zehnálková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podstatná jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Olga Zehnálková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."— Transkript prezentace:

1 Podstatná jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Olga Zehnálková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 osob, zvířat, věcí, dějů a vlastností
PODSTATNÁ JMÉNA jsou názvy osob, zvířat, věcí, dějů a vlastností

3 Přečti si pozorně cvičení č. 1
Pestrobarevní motýli poletovali nad astrami. Nekupuj zajíce v pytli. Okna se blýskala čistotou. Z vily vyběhla dvě děvčata. Artista byl velmi obratný. V neděli jedeme na výlet. U stavení zastavila auta. Po poli utíkala koroptev. Pište na obě tabule. Podstatná jména rodu středního jsou: A (vily, děvčata, stavení, poli, tabule) B (okna, děvčata, neděli, auta, poli) C (okna, děvčata, stavení, auta, poli)

4 CHYBA! VRAŤ SE ZPÁTKY!

5 SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ! ČEKÁ TĚ DALŠÍ ÚKOL!

6 Přečti si pozorně cvičení č. 2
Pestrobarevní motýli poletovali nad astrami. Nekupuj zajíce v pytli. Okna se blýskala čistotou. Z vily vyběhla dvě děvčata. Artista byl velmi obratný. V neděli jedeme na výlet. U stavení zastavila auta. Po poli utíkala koroptev. Pište na obě tabule. Podstatná jména rodu ženského jsou: A (motýli, děvčata, stavení, auta, tabule) B (astrami, čistotou, vily, neděli, koroptev, tabule) C (okna, děvčata, stavení, auta, poli, tabule)

7 CHYBA! VRAŤ SE ZPÁTKY!

8 SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ! ČEKÁ TĚ DALŠÍ ÚKOL!

9 Přečti si pozorně cvičení č. 3
Pestrobarevní motýli poletovali nad astrami. Nekupuj zajíce v pytli. Okna se blýskala čistotou. Z vily vyběhla dvě děvčata. Artista byl velmi obratný. V neděli jedeme na výlet. U stavení zastavila auta. Po poli utíkal bažant. Pište na obě tabule. Podstatná jména rodu mužského jsou: A (motýli, zajíce, pytli, artista, tabule) B (motýli, pytli, artista, výlet, tabule, bažant) C (motýli, zajíce, pytli, artista, výlet, bažant)

10 CHYBA! VRAŤ SE ZPÁTKY!

11 SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ! ČEKÁ TĚ DALŠÍ ÚKOL

12 Přečti si pozorně cvičení č. 4
Pestrobarevní motýli poletovali nad astrami. Nekupuj zajíce v pytli. Okna se blýskala čistotou. Z vily vyběhla dvě děvčata. Artista byl velmi obratný. V neděli jedeme na výlet. U stavení zastavila auta. Po poli utíkal bažant. Pište na obě tabule. Psi štěkali na holuby. Podstatná jména rodu mužského životného jsou: A (motýli, zajíce, pytli, artista, výlet, holuby) B (motýli, pytli, artista, výlet, psi, holuby) C (motýli, zajíce, artista, bažant, psi, holuby)

13 CHYBA! VRAŤ SE ZPÁTKY!

14 KONEC CVIČENÍ


Stáhnout ppt "Podstatná jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Olga Zehnálková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."

Podobné prezentace


Reklamy Google