Dotace pro oblast chmelařství z Programu rozvoje venkova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Školení úspěšných žadatelů o dotaci 2. Výzva MAS.
Chmelařský kongres Praha 2008
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Hotel Bohemia + Regent Třeboň 8. února 2011 Možnosti získání dotací z Prgramu rozvoje venkova (PRV) Postup při realizaci projektu Evropský zemědělský fond.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Dotační možnosti podporující diverzifikaci zemědělských činností
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
III.1.3 Podpora cestovního ruchu ÚZPI dne 18. října 2007.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům ÚZPI dne 18. října 2007.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje ÚZPI dne 18. října 2007.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Pravidla pro žadatele I.1.1. Modernizace zemědělských podniků.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy ÚZPI dne 18. října 2007.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele a příjemce výzvy MAS Karlštejnsko, z.ú.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
2. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Dotace pro oblast chmelařství z Programu rozvoje venkova

Členění Programu Osa I – Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Osa II – Zlepšování životního prostředí a krajiny Osa III – Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova Osa IV - Leader

Opatření I.1.1 Modernizace zemědělských podniků I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců

Modernizace zemědělských podniků finanční alokace cca 1190 mil. Kč na rok pro záměr rostlinná výroba cca 262 mil. Kč na rok příjemce dotace: zemědělský podnikatel, tzn. fyzická nebo právnická osoba, který podniká v zemědělské výrobě

Druh a výše dotace přímá nenávratná dotace Maximální výše dotace: 40 % způsobilých výdajů pořízené ostatními zemědělci v jiných oblastech než znevýhodněných oblastech, 50 % způsobilých výdajů na investice pořízené ostatními zemědělci ve znevýhodněných oblastech, 50 % způsobilých výdajů na investice pořízené mladými zemědělci v jiných oblastech než znevýhodněných oblastech, 60 % způsobilých výdajů na investice pořízené mladými zemědělci ve znevýhodněných oblastech.

Částka celkových způsobilých výdajů na jeden projekt od 100 tis. Kč do 30 mil. Kč na jednoho příjemce dotace v rámci podopatření činí 90 mil. Kč za období 2007 ‑ 2013

Způsobilé výdaje investice do výstavby a rekonstrukce skladovacích kapacit pro ovoce a zeleninu a školkařské výpěstky, investice do výstavby a rekonstrukce skladovacích kapacit pro obiloviny a olejniny, investice do výstavby a rekonstrukce skladovacích kapacit chmele a investice do technologií česání, sušení, lisování a skladování chmele, výstavba a rekonstrukce skleníků, fóliovníků a dalších speciálních pěstebních ploch (pařeniště, kontejnerovny a školky), nosné konstrukce trvalých kultur (chmelnic, vinic a sadů), výstavba a rekonstrukce hlavních závlahových zařízení, technologie na zpracování a využití zbytkové (odpadní) a cíleně pěstované biomasy pro vlastní potřeby podniku.

Maximální limity Nosné konstrukce: 600 000 Kč na ha Sklady pro chmel: 60 000 Kč/m³ kapacity Česací technologie na chmel (stacionární): 68 000 Kč/m² zastavěné plochy Sušící technologie na chmel: 38 000 Kč/m² zastavěné plochy Hranolové lisy na chmel: 26 000 Kč/m² zastavěné plochy

Preferenční kritéria Podíl příjmů ze zemědělské prvovýroby na celkových příjmech Požadovaná míra dotace Žadatel je mladý začínající zemědělec. Žadatel je mladý zemědělec. Žadatel je zařazen do přechodného období nebo registrován jako ekolog. podnikatel Projekt využívá a obnovuje existující budovy a/nebo stavby Zaměstnávání mladých zaměstnanců do 40 let. Míra nezaměstnanosti v okrese, ve kterém je projekt realizován. Předmětem projektu je rekonstrukce/výměna stávajícího závlahového zařízení za nové. Předmětem projektu je pouze skladování chmele. Předmětem projektu je pouze chmelařství mimo skladování chmele.

Zahájení činnosti mladých zemědělců finanční alokace cca 224 mil. Kč na rok příjemce dotace: fyzická osoba, která splňuje všechny následující podmínky: do 40-ti let věku minimální zemědělské kvalifikace zahajuje činnost poprvé právnická osoba, která splňuje všechny následující podmínky: je řízena mladým začínajícím zemědělcem, který splňuje definici příjemce dotace fyzické osoby mladý začínající zemědělec řídí, tj. plní funkce statutárního orgánu, a zároveň se podílí na základním jmění z více než 50%

Druh a výše dotace přímá nenávratná dotace ve dvou splátkách, a to po schválení žádosti a po posouzení realizace podnikatelského záměru výše dotace: 40 000 € výše první splátky: max. 500 000 Kč po posouzení podnikatelského plánu a schválení žádosti. výše druhé splátky: cca 600 000 Kč, maximálně však dopočet do částky 40 000 € dle aktuálního kurzu

Způsobilé výdaje investice v rámci rostlinné výroby, investice v rámci živočišné výroby, investice v rámci produkce chovných plemenných zvířat a využití jejich genetického materiálu, investice v rámci výroby osiv a sadby, školkařských výpěstků a genetického materiálu rostlin, investice v rámci úpravy, zpracování a prodeje vlastní produkce zemědělské výroby, stroje pro zemědělskou výrobu, nákup pozemku, DPH za podmínky, že jde o neplátce DPH

Preferenční kritéria Adresa trvalého bydliště žadatele a místo realizace podnikat. plánu se nacházejí ve stejném nebo sousedícím katastru obce, a to minimálně do termínu předložení Žádosti o proplacení. Žadatel je zařazen do přechodného období nebo registrován jako ekologický podnikatel. Podnikatelský plán využívá a obnovuje existující stavbu/stavby. Míra nezaměstnanosti v okrese, ve kterém je projekt realizován. Žadatel bude pořizovat další investice přesahující 500tis/1mil.Kč. Žadatel předloží doklad o vlastnictví/nájemní smlouvu na min.50% výměry zemědělské půdy.

Postup administrace administrace bude probíhat na RO SZIF předložené žádosti budou vyhodnocovány z hlediska přijatelnosti a na základě bodovacích kritérií vybraným žadatelům bude přiznána dotace a budou vyzváni k podpisu Dohody následuje vlastní realizace projektu po ukončení realizace projektu se předkládá žádost o proplacení před proplacením proběhne kontrola na místě na základě splnění všech těchto náležitostí bude žadateli zpětně proplacena přiznaná finanční dotace

Povinné přílohy při podání Žádosti o dotaci Jeden výtisk projektu v elektronické podobě Čestné prohlášení Základní ekonomické informace Stavební povolení Technická dokumentace Kopie katastrální mapy V případě nákupu stavby/budovy znalecký posudek

Povinné přílohy při podpisu Dohody Výpis z obchodního rejstříku Doklad o vedení (popř. zřízení) bankovního účtu Potvrzení finančního úřadu, že žadatel má vypořádány splatné závazky vůči finančním úřadům

Povinné přílohy při Žádosti o proplacení Účetní/daňové doklady související s realizací projektu Doklad o uhrazení závazku dodavateli V případě zahrnutí stavebních prací do celkových způsobilých výdajů - soupis stavebních prací s výkazem výměr a položkový rozpočet. Kolaudační souhlas nebo oznámení stavebnímu úřadu o užívání stavby V případě věcného plnění doklady k věcnému plnění: - stavební práce - pracovní deník, rozpočet dle Katalogu stavebních prací, V případě leasingu leasingovou smlouvu Dokumentaci k zadávacímu řízení Soupisky účetních/daňových dokladů ke způsobilým výdajům V případě nákupu nemovitosti kupní smlouva

Přehled čerpání v 1.kole příjmu Žádostí o dotace Opatření Počet podaných žádostí Finanční požadavky Alokace opatření na rok dle akt. kurzu I.1.1 – živočišná v. 684 1,5 mld. Kč 1,04 mld. Kč I.1.1 – rostlinná v. 184 412 mil. Kč 303 mil. Kč I.3.2 430 456,5 mil. Kč 224 mil. Kč

Čerpání v oblasti ovoce a zelenina Počet podaných žádostí Úspěšné žádosti Rostlinná výroba 184 135 Chmel 14

Třetí kolo příjmu Žádostí Modernizace zemědělských podniků 26.2. 2008 – 17.3. 2008 Zahájení činnosti mladých zemědělců 3.3. 2008 – 14.3. 2008

Děkuji za pozornost! Kontakt ivana.hola@mze.cz tel: 221 81 2798