MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Čísla stran v Microsoft Office Word
Postup při vytváření projektu v MS Project
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Práce s okny.
Prezentační manažer Kapitola 5.0 (Grafika)
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Grafická úprava seminární práce
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.0 (Graf v MS PowerPoint)
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Hromadná korespondence
Power Point– pracujeme se snímky
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Definice vlastního stylu, podmíněné formátování (Calc) Markéta Zakouřilová.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 9.0 (Spouštění prezentace)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
WINDOWS VISTA.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 16.0 (Ovládání prezentace)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet MS Explorer – oblíbené stránky VY_32_INOVACE_03 Sada 12 Základní.
Úprava formátu čísel Formát čísel určuje způsob zobrazení čísel v buňkách. Nemá však vliv na jejich hodnotu. Procentní podíly zadáváme pomocí ikony Procenta.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
ZONER CALLISTO Ovládání programu
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 17– PŘECHODY SNÍMKŮ V PREZENTACI. Název školy:
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
OKNa/ práce s oknem ve windows
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 15– EFEKTY V PREZENTACI. Název školy:
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
APLIKACE OctopusPro - Hlídač LV
Transkript prezentace:

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)

Sestavení vlastní prezentace V programu je možné zejména u delších prezentací, které mají velké množství snímků sestavit svou vlastní tzv. „podprezentaci“. Jedná se o určité zeštíhlení či výběr snímků, které jsou tím nejdůležitějším.

Tvorba vlastní prezentace 1.V hlavní nabídce programu klepněte na položku Prezentace. 2.V otevřené nabídce zvolte položku Vlastní prezentace. 3.Program zobrazí okno se seznamem vlastních prezentací, které bude zatím prázdné. 4.Klepněte na tlačítko Nová jako je na obr. 01. Obr. 01

Zadávání sníků 5.Bude zobrazeno další okno, jako je na obr. 02, kde zvolíte snímky, které budou tvořit zkrácenou prezentaci. 6.Výběr snímků probíhá tak, že postupným procházením současné prezentace a následným označením a klepnutím na tlačítko Přidat>> je přesunuto do pravého okna vybrané množství snímků. Pokud je přidán snímek omylem, označíme jej a klepnutím na tlačítko Odebrat jej vyjmeme ze seznamu. Obr. 02

Snímky v nové prezentaci •V nově vytvoření prezentaci si můžeme ještě určit pořadí jednotlivých snímků, pokud jsem tak nepřidávali snímky plánovitě ihned na počátku. •Nakonec jen klepneme do dialogového okna, kam napíšeme název prezentace a potvrdíme tlačítkem OK. •Okno zmizí a budete vráceni zpět do předchozího okna Vlastní prezentace, kde bude již název vytvořené prezentace. •Vlastní prezentaci můžeme zobrazit pomocí tlačítka Zobrazit v pravém dolním rohu okna. •Tato možnost se v praxi příliš často nepoužívá. Využití je skutečně jen při nedostatku času nebo když původní prezentace obsahuje desítky stránek.

Konec •Cíle kapitoly: Tvorba vlastní prezentace Způsob sestavení Zadávání snímků