MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU 2007 - 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální politika III Strukturální fondy EU.
Advertisements

PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Dotační příležitosti.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
CzechInvest - Regionální kancelář Brno
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Využívání fondů EU - příprava na programovací období Mgr. Ivana Krůželová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Strukturální politika
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
FONDY EU Programové období
Nové příležitosti pro města a obce v letech Mgr. Petr Gandalovič Ministr pro místní rozvoj ČR IX. Celostátní finanční konference 7. a 8. prosinec.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
FONDY EU Programové období
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Členství ČR v EU I. Regionální politika EU a postavení ČR.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Návrhy operačních programů Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Evropský sociální fond
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU

Programové období EU ZÁKLADNÍ ÚDAJE:  Celková finanční podpora pro Českou republiku z EU v letech : 747,4 mld. Kč  Finanční pomoc z EU je směřována do ČR prostřednictvím: Operačních programů  Operační programy:  Tematické operační programy (gesce jednotlivých ministerstev)  Regionální operační programy (gesce jednotlivých regionů)  Operační programy Evropské územní spolupráce (gesce MMR ČR)  Program rozvoje venkova (specifická forma podpory v rámci zemědělské politiky EU)

Programové období EU Tématické operační programy: 1)Podnikání a inovace 2)Doprava 3)Vzdělávání pro konkurenceschopnost 4)Lidské zdroje a zaměstnanost 5)Výzkum a vývoj pro inovace 6)Životní prostředí 7)Integrovaný operační program

Programové období EU Rozdělení finančních prostředků SF a FS v ČR mezi operační programy pro období v cíli Konvergence (bez domácího spolufinancování): Operační programmil. EUR (odhad)% podíl OP Podnikání a inovace3 041,2011,75 OP Výzkum a vývoj pro inovace2 070,608,00 OP Lidské zdroje a zaměstnanost2 588,2010,00 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost1 811,807,00 OP Životní prostředí5 176,5020,00 OP Doprava5 564,7021,50 Integrovaný operační program1 941,207,50 Regionální operační programy3 429,4013,25 OP Technická pomoc258,801,00 Celkem25 882,30100,00

Programové období EU Rozdělení finančních prostředků SF a FS mezi operační programy pro období v cíli Evropská územní spolupráce: Operační programmil. EUR (odhad)% podíl OP Přeshraniční spolupráce345,6090,00 OP Nadnárodní spolupráce38,4010,00 OP Meziregionální spolupráce-- Celkem384,00100,00

Programové období EU Tématické operační programy (projekty investiční a neinvestiční) Oblast podpory:Příklady podporovaných aktivit 1) Podnikatelské a inovační aktivity Vznik a rozvoj firem, efektivní zdroje energie, služby pro podnikání 2) Zlepšování kvality životního prostředí Vodohospodářská infrastruktura, kvalita ovzduší, udržitelné zdroje energie, nakládání s odpady, omezování průmyslového znečištění, zlepšování stavu krajiny, rozvoj infrastruktury environmentálního vzdělávání 3) Modernizace železniční, dálniční a silniční sítě TEN-T, modernizace železniční sítě mimo TEN-T, silnice 1. třídy, podpora multimodální nákladní přepravy a rozvoj vnitrozemské vodní dopravy 4) Zvyšování kvality vzděláváníPodpora výzkumu a vývoje na školách, vzdělávání v rámci zaměstnání 5) Podpora výzkumuSpolupráce výzkumných a podnikatelských subjektů 6) Vzdělávání zaměstnancůPodpora aktivní politiky zaměstnanosti, podpora sociální integrace, zvýšení efektivnosti a modernizace veřejné správy 7) Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb

Programové období EU REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II MORAVSKOSLEZSKO (projekty investiční) Oblasti podpory:  Rozvoje dopravní infrastruktury modernizací silnic 2. a 3. třídy a místních komunikací  Rozvoj mezinárodního letiště s vazbou na železniční dopravu  Modernizace integrovaného záchranného systému  Podpora modernizace škol  Podpora modernizace zdravotnických zařízení  Výstavba Moravskoslezské vědecké knihovny  Rozvoj služeb a atraktivit v cestovním ruchu  Zlepšení image kraje prostřednictvím aktivního marketingu  Regenerace brownfields  Zatraktivnění center měst pro podnikatelské aktivity a trávení volného času  Rozvoj sídlišť zlepšením občanské vybavenosti a rozvojem služeb  Zajištění dostupnosti veřejných služeb a vytváření podmínek pro rozvoj podnikání  Rozvoj cestovního ruchu, zvyšování atraktivity a dopravní dostupnosti území

Programové období EU PROGRAMY V RÁMCI EVROPSKÉ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE (podpora investičních a neinvestičních projektů) 1)Operační program: Přeshraniční spolupráce ČR – Polsko 2)Operační program: Přeshraniční spolupráce ČR – Slovensko 3)Operační program: Meziregionální spolupráce 4)Operační program: Nadnárodní spolupráce

Programové období EU OPERAČNÍ PROGRAM PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČR - POLSKO Oblasti podpory: 1.Posilování dostupnosti, ochrana životního prostředí a prevence rizik 2.Podpora rozvoje podnikatelského prostředí a cestovního ruchu 3.Podpora spolupráce veřejných institucí a místní společenstev OPERAČNÍ PROGRAM PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČR - SLOVENSKO Oblasti podpory: 1. Zvyšování dostupnosti a kvality přeshraniční infrastruktury 2. Podpora rozvoje hospodářských a sociálních přeshraničních struktur 3. Zvýšení konkurenceschopnosti a zaměstnanosti

Děkuji za pozornost Ing. Martin Dostál odbor kancelář primátora, oddělení rozvoje města Magistrát města Opavy Tel.: