Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Genderový audit v praxi
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Řízení lidských zdrojů
Komenský by se radoval aneb škola hrou
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování a řízení kariéry
Genderový audit Mgr. Tomáš Bitrich Společenská odpovědnost firem v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
Genderový audit ve společnosti CertiCon a.s.
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Program rovných příležitostí v České spořitelně Vera Budway-Strobach Program Manager, Diversitas.
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
Konference rodinných a mateřských center , Vsetín Možnosti personální politiky organizací Aktivity AERV v rámci projektu - koordinátor pro práci.
Sla ďování pracovního a osobního života : nástroje a přínosy pro zaměstnavatele Mgr. Nina Bosničová, Ph.D. Gender Studies, o.p.s.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Lidé ve službách.
Rovné příležitosti žen a mužů v zaměstnání Mgr. Kateřina Machovcová, Lucie Hradecká partner rozvojového partnerství NORA, o. p. s. Best Western Hotel Vladimir,
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Období snižování nákladů, důvody ke vzdělávání a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
1 Hledisko OECD na rodičovskou péči Prezentace pro „Konferenci o rodičovské péči o děti a politice zaměstnanosti: Kolize nebo komplementarita?" Praha,
Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
Kulatý stůl- Hodonín, Nástroje pro-rodinné politiky a jejich využití v oblasti lidských zdrojů a budování dobrého jména firmy Blanka Brabcová.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Personální strategie mezinárodní firmy
PREZENTUJÍCÍ Představení Metodiky opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života Mgr. Klára Čmolíková Cozlová Ing. Martina Hajná.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů Ing. Miloš Krejčí
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
Společenská odpovědnost a školy
Firemní klima jako nástroj HR marketingu
Společenská odpovědnost v Rodinném pivovaru BERNARD
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Job rotace a jiné formy flexibilizace práce
Mgr. Ing. Zdeněk Kadlec, dr. h. c.
Benefity.
Transkript prezentace:

Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů

Diverzita „Úspěšní jedinci netvoří homogenní skupinu: patří k nim muži i ženy, mladí i staří, lidé různého původu, barvy pleti, náboženství, sexuální orientace, atd.“ www.lidske-zdroje.org „Jde o to, snažit se vytvářet dobré pracovní prostředí, které podporuje zdraví a osobní rozvoj, stejně tak jako kvalitu a produktivitu. Do takového prostředí automaticky patří i diverzita a rovné příležitosti“.   Diversity as Driving Force, kolektiv autorů, Stockholm, 2005

Lepší výsledky  vyšší zisk Přínosy diverzity Vyšší úspěšnost při náboru  kvalitnější zaměstnanci Vyšší motivace  nižší fluktuace Lepší image organizace, lepší kredit u zákazníků Minimalizace rizika zaměstnaneckých stížností Lepší atmosféra Lepší výsledky  vyšší zisk

Přínosy diverzity Paki Holvander, Diverzity manager, Švédsko „V různorodém týmu se zvedne produktivita, což bylo již mnohokrát změřeno. A je logické, že jen když organizace nediskriminuje, najímá si ty nejlepší bez ohledu na irelevantní faktory. Takže důležitým argumentem je zisk. Diverzita je finančně přínosná.“ Paki Holvander, Diverzity manager, Švédsko

Řízení diverzity ŘÍZENÍ DIVERZITY Tři základní pilíře: P R T O R C É A S Y T R É N I K A K C E

Procesy Interní Externí: Pracovní podmínky Nábor a výběr Plánování kariéry Vzdělávání Interní komunikace Externí: Externí komunikace Marketing Prodej

Trénink Vzdělávání manažerů Vstupní školení nových zaměstnanců Školení při zavádění/změně procesů Školení (mentoring/koučing) pro hendikepované skupiny

Akce Mezinárodní plánování kariéry Podpora kariéry talentovaných minoritních skupin Kontakt se zaměstnanci na mateřské/rodičovské dovolené Podpora pro zdravotně postižené

Český imperativ: slaďování práce a soukromí Změny v organizaci práce v 21. století: Nárůst vícesměnných provozů Tlak na snižování počtu zaměstnanců Flexibilita pracovní síly Stále více lidí řeší, jak skloubit osobní a pracovní život

Opatření ke sladění osobní a pracovní sféry Flexibilní pracovní podmínky pružná pracovní doba částečné / zkrácené úvazky sdílení pracovní pozice práce z domova, teleworking Prorodinné benefity Firemní kultura

Závěr „Diverzita není jen věcí politické korektnosti, ale věcí zdravého obchodního rozumu“.   Patricia Hewitt, britská ministryně zdravotnictví

E-mail: hana.veliskova@hrforum.cz Děkuji za pozornost. Mgr. Hana Velíšková E-mail: hana.veliskova@hrforum.cz