Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytváříme znalostní společnost?
Advertisements

Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Podpora studentů s SPU na MU
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
příspěvková organizace Středoškolská 3, Ostrava-Zábřeh
Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne Fakulta sociálno-ekonomických vzťahov Katedra rozvoja ľudských zdrojov a personálneho manažmentu Optimalizace.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Spisová služba jako služba. Spisová služba  Je spisová služba opravdu službou? -v mnoha případech nikoliv, a to zejména pokud je vykonávána prostřednictvím.
Odpovědi na otázky Praha 2007 Bc. Dalibor Barri ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Katedra mikroelektroniky.
Regionální věda 3 případová studie 5RE904 Regionální věda Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
8) Informace o zvýšení studijních motivací pomocí tzv. kreditového stipendia „Za nezdravý trend považuji narůstající počty studentů, kteří paralelně studují.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
Centrum praktické výuky FF UHK a SOA Zámrsk pro digitální technologie v archivnictví Petr Grulich Radek Pokorný.
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU Identifikace studijních oborů pro zavedení programu WBL Karolina Šolcová Medicomp s.r.o.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Zš Drovice Náves 109 Číslo a název operačního programu: CZ.1.07.
Elektronické zdroje pro filozofii, teologii a historii.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Farmaceutická fakulta VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
Setkání děkanů technických fakult ČR Praha Stanovisko.
Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě technická specifikace negarantovaného.
Uchovávání diplomových prací na českých vysokých školách Ivo Brožek.
Distanční kurz Základy fyziky v kombinované formě studia J. Kopečný, M. Kopečná, H. Tomečková, J. Trojková VŠB -Technická univerzita Ostrava,
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Národní srovnávací zkoušky v přijímacím řízení na VŠ S sebou - test OSP NSZ = Národní srovnávací zkoušky OSP = Test obecných studijních předpokladů.
Archiválie a archivní pomůcky na portálu Badatelna.cz
PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM. CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje.
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Název diplomové práce Jméno diplomanta
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Elektronické úřadování v archivní legislativě a spisových normách ústředních úřadů. Národní archiv Archivní Praha 4
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Sdílení dat o veřejné správě Jaroslav Svoboda MV, úsek informatiky odbor informatizace veřejné správy.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE JAKO ODBORNÁ A PROFESNÍ ČINNOST:
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
Pohled archivnictví na VŠKP © Archiv Univerzity Hradec Králové Mgr. Petr Grulich, Ph.D.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Rodopis – pomocná věda historická GENEALOGIE. zkoumá vztahy mezi lidmi, které vyplývají z jejich společného původ studium: jednotlivců druhů vztahů.
Rovné šance žen a mužů Bc. Milan Žák, DiS. sociální pracovník organizace.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková.
Motivace a stimulace pracovníků v podniku Terno České Budějovice
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Státní zkoušky a archivace dokumentů
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
Vědeckovýzkumný informační systém
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
KKOV M/01 Maturitní obor 4-letý – denní forma
Nedostatek studentů na VŠ u technických oborů
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Oskar Macek

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Současný stav je nevyhovující jak ve většině zemí EU, tak i v ostatních vyspělých zemích.

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Situace je převážně řešena provizorně, buď se šikovný archivář přeučí na informatika, nebo se šikovný informatik přeučí na archiváře.

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Je nutné implementovat nové studijní obory, a to jak středoškolské, tak i vysokoškolské.

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Implementace není zásadním problémem. Zásadním problémem je naprostý nedostatek vhodných uchazečů.

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Potenciálně vhodný uchazeč musí inklinovat jak k vědám technickým, tak i humanitním.

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů S určitou nadsázkou lze přirovnat křížení informatika s archivářem ke slučování vody s ohněm.

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Mnoho klasických archivářů inklinuje k vědám historickým, a vše, co není v archivech aspoň několik staletí, považují za ne příliš hodnotné.

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Mnoho, a to zejména mladých, nezkušených informatiků považuje vše, co je starší přibližně deseti let, za zastaralé, dávno překonané a nepotřebné.

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Z výše uvedeného vyplývá nutnost vytváření diferenciovaných studijních programů jak pro informatiky, tak i pro studenty pomocných věd historických. Diferenciace se nevyhne ani studiu postgraduálnímu.

Péče o digitální archiválie - výzva pro vznik nových studijních oborů Děkuji za pozornost. Oskar Macek