KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční kontrola Zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů veřejnosprávní kontrola kontrola podle mezinárodních.
Advertisements

Správní řízení při ukládání pokut za porušení zákonů
Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Možnosti a limity kontroly obcí
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Obecná část rozpočtového práva III
FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Veronika Frolíková Michaela Kristianová.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Rozpočtové hospodaření obcí
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Nestátní neziskové organizace.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Jsme tu pro Vás Poznámky pro řečníky: Koho můžete zavolat ? Jsme tu pro Vás.
Rozpočty územních samosprávných celků
Vládní neziskové organizace
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Omezení plateb v hotovosti Dana Šramková. Omezení plateb v hotovosti dle zákona č. 254/2004 Sb. povinnost provádět vybrané nadlimitní platby bezhotovostním.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Řádná členská schůze Bytového družstva Mírová - Kolovraty Kulturní sál U Boudů
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Ekonomika politických stran. Identifikace  Vznik dle zákona č. 424/1991 Sb. o sdružování v politických stranách a v politických hnutích  Evidence ve.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Úvod k účetnictví ÚSC.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje Účetnictví a výkaznictví.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
DARY – BEZÚPLATNÉ PŘÍJMY 1. Osnova prezentace 1. Přijímání darů (z.č. 250/2000 Sb.) 2. Zdaňování darů (z.č. 586/1992 Sb.) 3. Ocenění darů (z.č. 586/1992.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Nestátní neziskové organizace
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Obsah veřejných rozpočtů III
VLIV ZÁKONA O ROZPOČTOVÉ ODPOVĚDNOSTI NA ZADLUŽOVÁNÍ OBCÍ
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje
Právní forma příspěvkových organizací v evropském kontextu
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Zvláštní bankovní účet pro financování volebních kampaní. Příjmy a výdaje zvlášť pro každé volby vzor Velká Británie, Španělsko, Portugalsko zapracováno v § 17a odst. 1 zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Stanovení mezní hranice nákladů (stropu) na volební kampaně v závislosti na druhu voleb vzor Francie, Velké Británie, Portugalsko zapracováno v § 17a odst. 2 zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích a v doprovodných novelách jednotlivých volebních zákonů - zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky, zákon č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů, zákon č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a zákon č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu.

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Vyhotovení předběžné a závěrečné zprávy o volebních nákladech a předložení těchto zpráv NKÚ. Zprávy budou veřejně přístupné na internetu vzor Slovensko, Portugalsko zapracováno v § 17a odst. 3 zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Všechny finanční operace nad určitý limit (5000 eur) provádět pouze bezhotovostní cestou s identifikací plátce a příjemce zapracováno v § 17 odst. 8 zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích a v doprovodné novele zákona č. 254/2004 Sb., o omezení plateb v hotovosti a o změně zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Účetnictví stran překontrolovat jednou ročně nezávislým auditorem vylosovaným MF ČR ze seznamu Komory auditorů ČR. zapracováno v § 17 odst. 4 a § 18 odst. 1 písm. b) zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Zveřejňování výročních zpráv stran na internetu a transparentní projednání výročních zpráv formou správního řízení např. před NKÚ zapracováno v § 18 odst. 6 zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích a v doprovodné novele zákona o NKÚ

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Výroční zprávy by měly obsahovat jasnější a podrobnější informace zapracováno v § 17 odst. 4 a § 18 odst. 1 písm. b) zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Zavedení povinnosti poskytovat informace v oblasti hospodaření včetně smluv hospodářské povahy zapracováno v § 17 odst. 4 a § 18 odst. 1 písm. b) zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Zpřísnění požadavků na transparentnost i pro obchodní společnosti zřizované politickými stranami zapracováno v § 17 odst. 4 a odst. 8 zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Zveřejňovat všechny dary ve výročních zprávách a na internetu zapracováno v § 18 odst. 6 zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Omezit zákonem výši členského příspěvku maximálně na Kč zapracováno v § 6 odst. 2 bod 9 zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Ve výroční finanční zprávě uvádět i nepeněžité dary a přehled o poskytnutých službách, půjčkách, úvěrech a jiných i bezúplatných plnění. zapracováno v § 18 odst. 1 písm. d) a g)

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Stanovit přesná pravidla pro oceňování a vykazování věcných darů – podrobnosti stanoví prováděcím předpisem MF ČR zapracováno v § 18 odst. 1 písm. d) a v § 21b

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Získá-li strana či hnutí věcný dar v rozporu se zákonem, automaticky je jí ukládána pokuta ve výši rovnající se dvojnásobku hodnoty daru. zapracováno v § 19a odst. 1

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Na politiky, kteří kandidují samostatně, se v otázkách hospodaření vztahují stejná pravidla jako pro strany a hnutí. zapracováno v novém § 17b

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Strany a hnutí musí zaplatit za služby poskytnuté v souvislosti s volební kampaní tržní ceny. zapracováno v § 17a odst. 4.

KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Sankce za překročení limitu na volby ve výši dvojnásobku tohoto překročení a za překročení výše členského příspěvku zapracováno v novém § 20c) a dále provedeno v zákoně o NKÚ - § 3 a § 31

FACEBOOK STOP ČERNÉMU FINANCOVÁNÍ POLITIKY LIKE IT!