Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Možnosti podpory podnikání a inovací ze strukturálních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kulturní a kreativní průmysly z pohledu operačních programů v gesci MPO 11 OP Podnikání a inovace OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Kreativita a fondy EU z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2013, Ostrava Operační program Podnikání.
Průřez financováním podnikatelských projektů ze strukturálních fondů EU.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Operační program Podnikání a inovace Aktuální.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Příprava OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Informace o budoucím programovacím.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha OPPI - nástroj podpory podnikatelů.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
PhDr. Věra Havránková odbor ekologie
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Aktuální stav přípravy OP PIK Možnosti podpory podnikatelů.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Nové programovací období EU, možnosti dotací pro podnikatele Mgr. Helena Malíková 30. září.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Možnosti podpory podnikání a inovací ze strukturálních fondů EU pro programové období Ing. Marcela Příhodová poradkyně ředitele sekce fondů EU, MPO , Hustopeče u Brna

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA OPPI – stručné shrnutí Alokace 3,67 mld. € = 100,4 mld. Kč Vyhlášeny výzvy o celkové alokaci převyšující 104,8 mld. Kč (včetně interních projektů viz Marketing SVV, CzechAccelarator, CzechEkoSystem, Inovativní akce - podpora transferu znalostí atd.) přijatých registračních žádostí přijatých plných žádostí v hodnotě 173,4 mld. Kč vydaných Rozhodnutí v hodnotě 87,9 mld. Kč Celkem z OPPI proplaceno 58,7 mld. Kč Data k , kurz 27,339 CZK/EUR

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Zodpovědný přístup k tvorbě nového operačního programu = základ pro navázání na stávající úspěchy K činil objem přiznané dotace ve vydaných Rozhodnutích celkem 87,9 mld. Kč - již přes 87 % prostředků OPPI bylo schváleno. OPPI = Úspěšný operační program Data k ; dotační programy OPPI

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Nejúspěšnější programy – podané plné žádosti - objem Data k Celkem 173,4 mld. Kč mil. Kč

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Celkem jsme již podnikatelům proplatili téměř 60 mld. Kč CELKEM: 58,7 mld. Kč Stav k , v mld. Kč

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora z OPPI byla dosud z 91 % proplacena projektům MSP Více jak 2/3 podpory z každé prioritní osy OPPI připadá na projekty MSP Podpora prostřednictvím bankovních nástrojů je ze 100 % určena projektům MSP Dotační programy - rozložení proplacené podpory dle velikosti podniků, data k Rozložení proplacené podpory v rámci OPPI

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Platí pravidlo n+2, tedy všechny projekty je potřeba ukončit do roku 2015 (konec projektů nyní max. do ) Nebude už možnost dalších prodloužení! MPO a CzechInvest nyní detailněji sledují implementaci projektů a vyzývají ke zkrácení harmonogramů a co nejvčasnějšímu podávání žádostí o platby Jakékoli komplikace je nezbytné ihned řešit s projektovým manažerem Spící či dramaticky zpožděné projekty budou ukončeny! MPO plánuje vyhlásit dvě poslední závěrečné „zásobníkové“ výzvy na krátké projekty v programech Rozvoj a Potenciál – detaily budou sděleny počátkem dubna 2014 Programovací období se blíží ke konci…

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Příprava operačního programu v gesci MPO vychází ze: zkušeností ze stávajícího OPPI a jeho úspěšných programů podpory strategických dokumentů ČR a EU nové Dohody o partnerství, kterou připravuje MMR legislativy EU diskusí s partnery • kulaté stoly s podnikateli, se sociálními a hospodářskými partnery • konference k budoucímu období 2014 – 2020 • pracovní skupiny pro přípravu OP PIK • jednání s relevantními experty, asociacemi a svazy atd. …a nové období začíná

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Kulaté stoly se zástupci podniků: Přínos pro firmy z účasti v předchozích OP 9 Zdroj: Technologické centrum AV ČR, prezentováno na Platformě pro přípravu OP PIK

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategické dokumenty s dopadem na podporu inovací v podnikání v ČR Strategie Evropa 2020 –důraz na inteligentní a udržitelný růst Inovace a inovativní podnikání mají být motorem evropského růstu a konkurenceschopnosti Iniciativa EU „Unie inovací“ Strategické dokumenty ČR Národní program reforem Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR Klíčový pilíř – faktor úspěchu – inovace Národní inovační strategie Existence inovační poptávky – motivace pro transfer znalostí mezi akademickou sférou a podniky Excelentní výzkum – zdroj atraktivity prostředí pro investice zahraničních firem → rozvoj inovační poptávky podnikového sektoru

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Proces přípravy OP má své věcné a prováděcí limity, které jsou stanoveny již schválenou (v oblasti veřejné podpory ještě připravovanou) legislativou: Nařízení č. 1303/2013 (obecné nařízení) Nařízení č. 1301/2013 (nařízení k ERDF) Soustředění budoucích podpor na méně cílů s větším efektem Úzká vazba na strategie - strategie Evropa 2020, dále na Poziční dokument, Národní program reforem, pro MPO je zásadní Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti Dopad tzv. předběžných podmínek na realizaci kohezní politiky Vazba OP PIK a OP VVV na Strategii inteligentní specializace (jedna z předběžných podmínek řešená v gesci MŠMT) Silná vazba operačních programů na Dohodu o partnerství Kladen velký důraz na řešení vazeb / synergií mezi jednotlivými operačními programy a vazeb na další národní a unijní programy (směrem k OP PIK zejména Horizont 2020, COSME) Územní dimenze a integrované přístupy Požadavky kladené na programy ze strany EK a evropské legislativy

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Zkušenosti MPO s operačními programy již od roku 2004 Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPP OPPP OPPI OPPI OP PIK Důraz na inovační podpory + podpora VaV ve firmách (Potenciál), spolupráce mezi terciární sférou a průmyslem Důraz na znalostní ekonomiku, spolupráci VaV s inovačními firmami a využívání nových forem podpory

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Návrh prioritních os OP PIK Menší počet tematicky více koncentrovaných priorit Navrhovaná výše prostředků z ERDF: 4 169,92 mil. EUR

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Návrhy zaměření intervencí v prioritních osách OP PIK Prioritní osa 1 „Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace “ VaV a inovace, spolupráce mezi veřejným, vzdělávacím, vědeckovýzkumným a podnikatelským sektorem, podniková centra VaV, aplikovaný průmyslový výzkum, zavádění inovací v podnicích Prioritní osa 2 „Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a středních firem “ Zakládání a rozvoj podniků, internacionalizace podnikání, partnerské sítě, sofistikované poradenské služby, zkvalitnění podnikatelské infrastruktury, včetně infrastruktury pro rozvoj lidských zdrojů s důrazem na technické odborné vzdělávání

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Posuny oproti OPPI: prioritní osa 1 a 2 OP PIK Větší důraz na inovace vyšších řádů, viditelné efekty i do dalších odvětví a za hranice domácí ekonomiky Maximální využití stávající VaVaI infrastruktury (kvalitní služby) V oblasti klastrů bude cílem vychovat excelentní klastry, které budou generovat kvalitní výstupy v oblasti VaV a budou schopny se úspěšně zapojovat např. do projektů rámcového programu Horizon 2020 Větší důraz na netechnické inovace - orientace na zvýšení efektivnosti výrobních procesů, zavádění procesních a marketingových inovací Motivace podnikatelů k zakládání podniků prostřednictvím rizikového kapitálu a mikro úvěrů Poskytování poradenských služeb a služeb pro začínající firmy, např. prostřednictvím podnikatelských inkubátorů Poradenské služby expertů se znalostí mezinárodního prostředí a poradenské služby pro strategické řízení a management inovací, např. mentoring, koučink, foresight

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Projekt Knowledge Transfer Partnership podpora nového typu partnerství podnikatelské a akademické sféry v oblasti aplikace výsledků VaV v praxi přímá aplikace výzkumných poznatků a znalostí v podniku, které mají strategický význam pro jeho další rozvoj, za účasti jednoho či více kvalifikovaných odborníků (např. absolventů, doktorandů) a za odborného dohledu univerzitního pracoviště Cíl pilotního projektu otestovat funkční model partnerství a podmínky programu v českém prostředí Posuny oproti OPPI: příklad

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšný projekt v programu INOVACE TESCAN, a.s. - Dodávka technologie pro zajištění provozu v super čistých montážích firmy TESCAN Zavedení procesu „Montáže a finalizace elektronových a iontových mikroskopů v čistých prostorách“. Čisté montáže umožnily TESCANu montovat ultravakuové sestavy, které jsou nezbytnou součástí autoemisních elektronových mikroskopů (SEM), zařízení s iontovým svazkem a ultravakuových analytických zařízení. Realizace projektu umožnila firmě TESCAN, a.s. vytvořit podmínky nezbytné pro produkci špičkových výrobků v oboru částicové optiky a analytických přístrojů. Celkové způsobilé výdaje: Kč Přiznaná výše podpory: Kč

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšný projekt v programu Potenciál Evektor, s.r.o. – Generativní technologie ve vývoji prototypů Projekt se zabývá zrychlením a zefektivněním vývoje plně funkčních prototypů pro letecký, automobilový a všeobecný průmysl. Cílem je vybudování komplexního pracoviště určeného pro rychlý a efektivní vývoj prototypů s kompletním zajištěním vývoje součástí od návrhu po plně funkční výrobek. Nové pracoviště doplňuje vývojový cyklus produktu o efektivní fázi ověření funkce či designu výrobku využívajícím generativní technologie. Celkové způsobilé výdaje: Kč Přiznaná výše podpory: Kč

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Posuny oproti OPPI: prioritní osa 3 a 4 OP PIK Rekonstrukce a rozvoj soustav zásobování teplem Výstavba, posílení, modernizace a rekonstrukce vedení přenosové soustavy a transformoven a nasazení smart prvků v distribučních soustavách Vyvedení tepla ze stávajících bioplynových stanic pomocí tepelných rozvodných zařízení do místa spotřeby a podpora využití kombinované výroby elektřiny a tepla z biomasy Pilotní projekty – zavádění nízkouhlíkových technologií, nových pro ČR Zvýšení využívání druhotných surovin prostřednictvím zavádění inovativních technologií Výstavba sítí nové generace pro vysokorychlostní přístup k internetu Větší orientace na poskytování sofistikovaných sdílených služeb, např. budování a modernizace datových center splňujících kritéria energetické účinnosti, podpora cloudových řešení

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Výstavba nových a rekonstrukce stávajících výroben elektřiny a tepla z OZE (primárně pro distribuci) – zejména malé vodní elektrárny, vyvedení tepla ze stávajících bioplynových stanic Zavádění systémů měření a regulace Využití odpadní energie ve výrobních procesech Snižování energetické náročnosti budov v podnikatelském sektoru Nasazení tzv. smart prvků v distribučních soustavách Modernizace a rekonstrukce vedení přenosové soustavy a transformoven Zavádění inovativních nízkouhlíkových technologií v oblasti nakládání energií a v oblasti zpracování a využívání druhotných surovin Rekonstrukce a rozvoj soustav zásobování teplem (rozvodných tepelných zařízení) a kombinované výroby elektřiny a tepla aj. Prioritní osa 3 OP PIK: Úspory energie, nízkouhlíková ekonomika

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Příklad OPPI: Úspěšný projekt v programu EKO-ENERGIE VUES Brno s.r.o. - Snížení energetické náročnosti výrobních prostor Předmětem projektu bylo provedení souboru energeticky úsporných opatření ve výrobní hale firmy VUES Brno, která vedou k vyšší efektivitě a optimalizaci vytápění budov a přípravy teplé užitkové vody v areálu společnosti. Přínosem projektu je kromě značné úspory energie také snížení emisí znečišťujících látek spojených s výrobou tepelné energie. Celkové způsobilé výdaje: Kč Výše podpory: Kč

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Zvětšit pokrytí vysokorychlostním přístupem k internetu Modernizace a rozšiřování infrastruktury pro vysokorychlostní přístup k internetu využitím optických prvků, vytváření i pasivní infrastruktury pro vysokorychlostní přístup k internetu alespoň přenosovou rychlostí 30 Mbit/s Zvýšit úroveň nejmodernějších a pokročilých ICT Podpora sdílených služeb s úzkou návazností na ICT s cílem snižovat nákladovost procesů v podnicích, rozvíjet lidské zdroje (jejich mobilitu) a tvorbu kvalifikovaných pracovních míst v sektoru služeb (centra sdílených služeb) Prioritní osa 4 OP PIK: Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a ICT

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Příklad OPPI: Úspěšný projekt v programu ICT A STRATEGICKÉ SLUŽBY PragoData Consulting s.r.o. - Portfolio nových internetových řešení Projekt je zaměřen na tvorbu nového IS/ICT produktu – portfolia integrovaných internetových aplikací a vytvoření udržitelných podmínek jejich dalšího rozvoje. Součástí portfolia byl systém pro interaktivní správu webového obsahu, e-learningové systémy, systém řízení vzdělávání, systém digitální knihovny a další. Celkové způsobilé výdaje: Kč Výše podpory: Kč

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA K zahájení implementace programu není nutné jeho schválení Evropskou Komisí Kritéria pro zahájení implementace (podle MMR): Schválení Dohody o partnerství Vyřešená implementační struktura programu s jasně popsanými vazbami a kompetencemi prostřednictvím dohod o delegování Jasná pravidla veřejné podpory pro vyhlašované programy Připravená řídící dokumentace, včetně příruček pro žadatele a příjemce (bude posouzena ze strany MMR) Zřízení platformy pro plánování výzev Ustanovení monitorovacího výboru Podmínky zahájení implementace programu

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Zdroje informací Zelená linka: Děkuji za vaši pozornost Ing. Marcela Příhodová