Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období
Obchodní společnosti.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Založení a vznik Fiktivní firmy
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
Ustavení a vznik.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období –
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
EKONOMIKA Družstvo Ing. Hana Kročová
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
(ZOK §132 – 242).  nejpoužívanější forma obchodní společnosti u nás (především u drobných a středních podnikatelů) Způsob založení  Zakladatelskou listinou.
O BČANSKÉ SOUDNÍ ŘÍZENÍ I. - obecné náležitosti každého podání soudu - soudní poplatky - ustanovení zástupce a) soudem b) Českou advokátní komorou.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík I Dana Batelková
= společenství NEUZAVŘENÉHO počtu osob, založené za účelem podnikání nebo i za jiným účelem (vzájemné podpory svých členů nebo třetích osob) - např. družstvo.
Akciová společnost Právnická osoba, typická kapitálová společnost, anonymita společníků Společnost je podnikatelem, ale může být založena i k nepodnikatelskému.
= kapitálová obchodní společnost - společníci = akcionáři se na ní podílejí poskytnutým kapitálem (přičemž samotný chod řídí profesionální management)
Právní procesy.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Evropská občanská iniciativa
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
Obchodní společnosti.
* 4. Připravte zakladatelské dokumenty * - než získáme živnostenské oprávnění, které se nyní prokazuje výpisem z živnostenského rejstříku, musíme předložit.
Jednání podnikatele Fyzická osoba - sama
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují zákonem stanovené údaje o podnikatelích.
Cenný papír Je listina, s níž zákon spojuje určité právo.
Seminář k problematice úpravy Stanov spolků dle nového občanského zákoníku Jihlava 31. března 2015.
Živnostenské podnikání Obchodní společnosti. Úvod Obchodní společnosti Obchodní společnosti Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb.Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb. Veřejná.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Komanditní společnost
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Obchodní společnosti.  Obecně  právnická osoba, kterou tvoří společenství osob  (společníci),v níž je provozována podnikatelská  činnost na společné.
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
Shromáždění delegátů 2015 Jednací řád (úpravy) Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Rozdíly mezi různým podniky právnických osob
Podnik 4.
Postup při zřizování obchodní společnosti
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty
Seminář předsedů samospráv
Akciová společnost Právnická osoba, typická kapitálová společnost, anonymita společníků Společnost je podnikatelem, ale může být založena i k nepodnikatelskému.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Působnost valné hromady
Postup při zřizování obchodní společnosti
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Modelace úvěru BD Vánek
Autor: Ing. Alice Horáčková
Občanské soudní řízení I.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka

Schůzka se zástupci technologického celku Podrobné vysvětlení postupu založení družstva Projednání časového harmonogramu založení a vzniku družstva Projednání potřebných dokumentů: Stanovy Informační dopis pro budoucí členy Přihláška do družstva Doklady pro zaplacení zápisného a základního členského vkladu: Příjmové doklady pro jednotlivé budoucí členy Seznam provedených úhrad zápisného a základního členského vkladu pro družstvo

Úprava dokumentů podle potřeb příslušného technologického celku Předání dokumentů zástupcům technologického celku Distribuce dokumentů mezi zakládající členy družstva Zástupci technologického celku vyberou: a) Přihlášky b) Zápisné c) Základní členský vklad Svolání přípravné ustavující členské schůze

Přípravná ustavující členská schůze Vysvětlení jednotlivých ustanovení Stanov a úprava jejich jednotlivých ustanovení podle potřeb družstva a přání zakládajících členů Stanovení termínu ustavující členské schůze, na které bude přítomen notář, který osvědčí její průběh Odsouhlasení návrhů na jednotlivé členy orgánů družstva – představenstva a kontrolní komise Odsouhlasení návrhu na správce vkladů

Příprava ustavující členské schůze Vyhotovení konečné verze stanov družstva odsouhlasené na přípravné ustavující schůzi, a která bude schválena na ustavující členské schůzi Vyhotovení pozvánky na ustavující schůzi Zajištění účasti notáře Příprava podkladů pro notáře

Ustavující členská schůze Průběh osvědčuje notář Program: Zahájení a kontrola schopnosti usnášení Volba orgánů schůze: Předsedající Zapisovatel Ověřovatelé zápisu Skrutátoři (sčítání hlasů) Přijetí a schválení stanov Volba představenstva Volba kontrolní komise Volba správce vkladu Různé Závěr

První zasedání představenstva Volba předsedy a místopředsedy Zápis ze zasedání se předkládá obchodnímu rejstříku za účelem zapsání funkcí jednotlivých členů představenstva Členové představenstva pro řízení o zápis družstva do obchodního rejstříku předloží: Výpis z trestního rejstříku (ke dni podání návrhu na zápis do obchodního rejstříku nesmí být starší 3 měsíců) Čestné prohlášení Podpis musí být úředně ověřen Dokument představuje i podpisový vzor člena statutárního orgánu, který založen ve Sbírce listin obchodního rejstříku

Povinný zapisovaný základní kapitál Minimální výše 50.000,- Kč Tvořen základními členskými vklady složenými zakládajícími členy družstva Musí být složeny na bankovní účet založený a otevřený na firmu družstva Banka vystaví potvrzení o otevření účtu a složení příslušné částky Banka umožní nakládat se složenou částkou na základě předložení potvrzení o zápisu družstva do obchodního rejstříku Prohlášení správce vkladu: a) Podpis správce vkladu na tomto dokumentu musí být úředně ověřen b) Dokument je povinnou přílohou návrhu na zápis družstva do obchodního rejstříku c) Přílohou prohlášení je potvrzení banky o složení zapisovaného základního kapitálu

Dokumentace ohledně sídla družstva Písemné prohlášení obsahující souhlas majitele nemovitosti s umístěním sídla družstva K prohlášení musí být přiložen Výpis z katastru nemovitostí týkající se dané nemovitosti Povinná příloha návrhu na zápis družstva do obchodního rejstříku

Zápis do obchodního rejstříku Zahájen na základě návrhu Formulář Ověřený podpis navrhovatele Povinné přílohy Soud má o návrhu rozhodnout do 5 pracovních dnů - § 200 db odst. 1 Občanského soudního řádu Výpis z obchodního rejstříku

Náklady: Notářské poplatky přibl. 10.000,00 Kč (suma je vč. DPH) Soudní poplatky 5.000,00 Kč (stanoveno zákonem) Ostatní poplatky přibl. 1.200,00 Kč (Poplatek bance za otevření účtu, Výpis z katastru nemovitostí, ost. drobná vydání, atp.) Právní služby 10.000,00 Kč (Advokátka není plátcem DPH – DPH neúčtuje)

Právní služby zahrnují: Jednání se zástupci celku Příprava Stanov a jejich úprava podle potřeb družstva Vyhotovení všech ostatních potřebných dokumentů a v případě potřeby ověření podpisů na těchto dokumentech Účast na přípravné ustavující členské schůzi a vysvětlení všech potřebných záležitostí Příprava a účast na ustavující členské schůzi Zajištění notáře, který osvědčí průběh ustavující členské schůze Pomoc v souvislosti se zapisovaným základním kapitálem – účast na jednání v bance a vyhotovení potřebných dokumentů Pomoc při zajišťování souhlasu s umístěním sídla družstva a vyhotovení a opatření potřebných dokumentů Vyhotovení návrhu na zápis družstva do obchodního rejstříku Zastupování v řízení o zápis družstva v obchodním rejstříku

v případě dotazů a zájmu o právní služby : Kontaktní spojení v případě dotazů a zájmu o právní služby : Mgr. Iva Jermanová, advokátka Advokátní kancelář Fantova 1786/24 Praha 13, PSČ 155 00 Tel: + 420 602 240 542 + 420 235 519 441 Fax: + 420 235 519 441 E-mail: iva.jermanova@mymail.cz