Realizace projektů v praxi program OMEGA 15. 7. 2013 Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Informativní schůzka k programu 1M Praha
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Technologická agentura ČR
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Způsobilé výdaje projektů
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Ing. Jan Škoda Biotechnologický ústav AV ČR, v. v. i. Vzdělávací program pro THS.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Systém kontrolní činnosti SEI
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Seminář pro předkladatele dílčích projektů na podporu aktivit proof-of-concept (GAMA TA ČR) - modul IGS, finanční řízení Linda Ondráčková, CTTZ UPa1. 10.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Ing. Michaela Stříbrná.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Ing. Michaela Stříbrná.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Full cost v Operačním programu Výzkum a vývoj pro inovace Ing. Jan Vitula ředitel sekce řízení OP VaVpI, MŠMT konference Budoucnost „full cost modelu“
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Obecná část daňového práva procesního I
Setkání regionálních výrobců
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
FINANCOVÁNÍ INOVACÍ Odpočet na podporu výzkumu a vývoje
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Aplikovaný výzkum Program Beta:
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha

Program OMEGA Posílení výzkumných aktivit v oblasti aplikovaných společenských věd Uplatnění výsledků pro •Zvýšení konkurenceschopnosti ČR •Zvýšení kvality života jejich obyvatel •Vyvážený socio-ekonomický rozvoj společnosti

Podpořené projekty 1. veřejná soutěž −49 podpořených projektů 2. veřejná soutěž −71 projektů vybraných k podpoře

Výsledky •N met Certifikovaná metodika •N map Specializovaná mapa s odborným obsahem •RSoftware •H leg Výsledky promítnuté do právních předpisů a norem •H neleg Výsledky promítnuté do směrnic a právních předpisů nelegislativní povahy závazné pro kompetenčně příslušný orgán •VVýzkumná zpráva

Metodika hodnocení • •Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) •Vždy se řídíme platnou verzí

Výsledky •Termín dosažení výsledku –Ověření/certifikace/udělením patentu –Předání do RIV –V návrhu projektu pole 3.5 •Termín realizace výsledku –Implementace do praxe/zavedení do vnitřní předpisů –V návrhu projektu pole 3.6

Výsledky – N Certifikovaná metodika •Znalost příslušného certifikačního orgánu v době přípravy projektu •Zajištění certifikace –Včasné předání dokumentů OSS/CO

Výsledky – V Výzkumná zpráva s utajovaným obsahem •Předání zprávy přímo resortu, který bude výsledky implementovat •Kopie předávacího protokolu doručit TA ČR

Změny v projektech SME-07 Směrnice pro změnová řízení projektů

Zprávy •Průběžné –Do 15. ledna následujícího roku •Závěrečné –Do 60. dnů od ukončení řešení •Mimořádné –Na základě rozhodnutí poskytovatele

Zprávy Součástí každé závěrečné zprávy je –Smlouva o využití výsledků (zákon č. 130/2002 Sb.) –Implementační plán

Implementační plán •Výsledky –Vlastnické poměry k výsledkům •Přínosy –Srovnání s předpokládanými přínosy z návrhu projektu –Skutečné plnění těchto přínosů –Jiné přínosy •Publicita

Implementační plán Publicita − Pravidla pro publicitu –Webové stránky, publikace, články, prezentace… –Konference, semináře, veletrhy, výstavy…

Rozdělení nákladů •Způsobilé –Uznané •Přímé (např. osobní) •Nepřímé (režie, např. administrativní náklady) •Nezpůsobilé –Nezpůsobilé (např. úroky, cla, pokuty, penále)

Způsobilé náklady •Investiční náklady •Neinvestiční náklady –Osobní –Služby –Ostatní •Režie, cestovné, ochrana duševního vlastnictví, další provozní náklady

Způsobilé náklady Osobní –Forma •Zaměstnanecký poměr, DPP, DPČ –Obsah •Mzdové náklady, náklady na pojištění, příspěvek na státní politiku zaměstnanosti, příděl (poměrnou část) do fondu kulturních a sociálních potřeb –Dovolená •Řádná – je-li pracovník zaměstnán na základě PS –Náhrada za nemoc •Je-li pracovník zaměstnán na základě PS nebo DPČ

Způsobilé náklady Služby •Max. 20 % z celkových uznaných nákladů všech účastníků projektu za celou dobu řešení •POZOR –osoba spojená nesmí být poskytovatelem služby –v rámci konsorcia nesmí být poskytovány služby

Způsobilé náklady Ostatní •Ochrana duševního vlastnictví –Poplatky při podání, náklady na patentového zástupce •Další provozní a cestovné –Materiál, zásoby, opravy a udržování majetku •Režie –Full cost/ pevná sazba 20 %/Flat rate –Př. administrativní náklady, energie, služby, telefony, internet...

Kontrola Při kontrole se zpravidla předkládají: •Účetní doklady •Pracovní smlouvy (DPP, DPČ) včetně mzdových výměrů a úhrad mezd •Úhrady (výpis z BÚ, pokladní doklad) •Doložení ceny v čase a místě obvyklé v odůvodněných případech

Nezpůsobilé náklady Příklady nezpůsobilých nákladů: •Daň z přidané hodnoty, pokud je příjemce plátcem této daně a uplatňuje její odpočet u FÚ •Cla •Dluh a úroky z dluhů •Rezervy na možné budoucí ztráty a výdaje; •Kurzovní ztráty •Leasing •Stipendium •Certifikace výrobků či služeb

Upozornění •Příjemce je povinen zajistit dodržování pravidel i dalšími účastníky •Příjemce je povinen písemně informovat poskytovatele o veškerých změnách do 7 kalendářních dnů

Děkuji Vám za pozornost! Lenka Pilátová vedoucí oddělení realizace projektů