Investiční program ČEPS, a.s., do roku 2023

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu. Proč držet bioplyn pod kontrolou?!
Advertisements

Integrace obnovitelných zdrojů do elektrizační soustavy ČR Kulatý stůl AEM,
Bezpečná integrace OZE do ES ČR
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR
Bezpečnost a spolehlivost provozu přenosové soustavy v kontextu MSK
Problematika přenosových linek, cesty dalšího rozvoje
Ing. René Neděla poradce předsedkyně Energetický regulační úřad
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetická společnost ČEZ, a. s. - - organizační změny Jaroslav Míl Tisková konference K výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí říjen 2002.
Kvalita elektrické energie z pohledu distributora
ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
Strategické změny v řízení elektrizačních soustav Špindlerův Mlýn Milan Kloubec, ČVUT FEL.
Novela energetického zákona a teplárenství. Evropská legislativa a teplárenství EU nemá žádnou ucelenou směrnici týkající se teplárenství Novela energetického.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Pohled Ministerstva životního prostředí na zákon o podpoře obnovitelných zdrojů Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Bezpečnost dodávek v energetice Problematika obnovitelných zdrojů energie konference Euro Energy – , Mělník Josef Fiřt - ERÚ.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
MALÉ VODNÍ ELEKTRÁRNY Sekce podporovaných zdrojů Energetický regulační úřad
& KDO? PROČ? Studium Co po škole? PRÁCE VŠICHNI CHTĚJÍ PRAXI.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Nová koncepce a změny v činnosti Státní energetické inspekce v souvislosti s novelami zákonů č. 458/2000 Sb. a č. 406/2000 Sb. Činnost územního inspektorátu.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
1 Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie Seminář AEM, , Praha Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Stav novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM Brno – 20.
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
Strategický investiční plán ČEPS
Energetické úspory metodou EPC v Moravskoslezském kraji Milan Novotný Praha,
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Elektrizace železnic Praha a.s.
Návrhy na změny pravidel trhu s elektřinou v Evropě
Obchodník, výrobce a distributor elektrické energie
DOPADY NEKOORDINOVANÉHO ROZVOJE FOTOVOLTAIKY 2. listopadu 2009 Praha, Centrum energetického poradenství PRE Tisková beseda ČSRES.
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
1 Stav nouze v elektroenergetice poučení z problémů soustavy Pohled odběratele Ing.Petr Buchta
Úpravy Kodexu PS a DS Aktualizace žádostí FVE a VTE Materiál na jednání kulatého stolu dne
ČEPS na počátku 2. dekády 3. milénia Pavel Šolc Ředitel sekce Korporátní služby, ČEPS, a.s
Kritické situace v PS ČR
 Větrná energie jakou součást obnovitelných zdrojů energie nabízí jedno z možných východisek při řešení globálních klimatických změn a mizejících ložisek.
Vývoj a využití přeshraničních kapacit na jednotlivých profilech Pavel Vágner AEM.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Vyrovnávací trh 2008 AEM Richard Kabele Vedoucí projektu REGEN.
Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR v roce 2004 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM MSV Brno,
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR Ing. Vladimír Tošovský předseda představenstva a generální ředitel.
Energetická společnost ČEZ, a. s. Petr Vobořil výkonný ředitel pro strategický rozvoj Tisková konference k výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí.
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
1 Předpokládaný vývoj české energetiky Co mohou spotřebitelé očekávat Jak si lze navzájem vyjít vstříc květen 2007.
Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech v elektrizační soustavě pro konferenci: BEZPEČNOSTNÍ FÓRUM 2015 PRAHA
Cestovní mapa pro energetiku do roku 2050 Dobrá navigace nebo vábení Sirén ? Miroslav Vrba ČEPS, a.s. Fungování energetických trhů v ČR a v EU Ohrožení.
PST v PS ČR Ing Vladimír Tošovský ČEPS, a.s.. PST v Evropě / ENTSO-E 1700 MVA.
PST v PS ČR Ing Vladimír Tošovský ČEPS, a.s HLHL.
Dopady energetické politiky na provozovatele přenosové soustavy
Výroba elektrické energie - obecná část
Transkript prezentace:

Investiční program ČEPS, a.s., do roku 2023 Tisková konference v hotelu Paříž 11. ledna 2011 Ing. Milan Kovařík člen představenstva

Obsah Vývoj investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Aspekty ovlivňující rozvoj PS Hlavní investiční akce rozvoje PS Obnova vedení Scénáře investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Závěrečné shrnutí

Vývoj investic ČEPS, a.s., do 2023 (I) 1999-2010 Skutečnost -2023 Plán z Aktualizace SIP 2010.09 Scénář SC3e Scénář SC3emax

Vývoj investic ČEPS, a.s., do 2023 (II) Povinnost provozovatele PS připojit každého, kdo o připojení požádá a splňuje podmínky dané EZ (zákon č. 458/2000 Sb. v platném znění) a vyhláškou o připojení (vyhl. 51/2006 Sb. ve znění vyhl. 81/2010 Sb.) Vyčerpání rezerv PS z doby její výstavby Podpora mezinárodního obchodu s elektřinou – odstranění slabých míst Obnova stávajícího zařízení PS vybudovaného převážně v 70. letech minulého století

Obsah Vývoj investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Aspekty ovlivňující rozvoj PS Hlavní investiční akce rozvoje PS Obnova vedení Scénáře investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Závěrečné shrnutí

Aspekty ovlivňující rozvoj PS (I) Zdroje Modernizace zdrojů v severozápadních Čechách Výstavba nového jaderného zdroje ETE Plánovaná výstavba nového PPC zdroje – R. CST Připojení OZE (větrné parky do PS)

Aspekty ovlivňující rozvoj PS (II) Distribuční společnosti Nárůst spotřeby na Ostravsku Požadavky na nárůst transformačního výkonu PS/DS v západních Čechách

Aspekty ovlivňující rozvoj PS (III) Zahraničí Podpora evropského energetického trhu s elektřinou Integrace obnovitelných zdrojů - Německo

Obsah Vývoj investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Aspekty ovlivňující rozvoj PS Hlavní investiční akce rozvoje PS Obnova vedení Scénáře investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Závěrečné shrnutí

Grid Development Investments till 2015: 1+2 2,5 mld. Kč 3 0,8 mld. Kč 4 1,3 mld. Kč 6 1,1 mld. Kč 7 2,2 mld. Kč

Grid Development Investments till 2020: 8 1,6 mld. Kč 9 1,4 mld. Kč 10+11+12+13 7,8 mld. Kč +17+18 12,7 mld. Kč 16 1 mld. Kč

Grid Development Investments till 2030: Ghghjjj Grid Development Investments till 2030:

Obsah Vývoj investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Aspekty ovlivňující rozvoj PS Hlavní investiční akce rozvoje PS Obnova vedení Scénáře investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Závěrečné shrnutí

Obnova vedení

Obsah Vývoj investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Aspekty ovlivňující rozvoj PS Hlavní investiční akce rozvoje PS Obnova vedení Scénáře investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Závěrečné shrnutí

Scénáře investic ČEPS, a.s., do roku 2023 Vybrané scénáře investičního programu ČEPS, a.s., do roku 2023 jsou posouzeny z pohledu: Financování Legislativního prostředí ČR Dodavatelských kapacit (studie, projekty, realizace) Kapacity vlastních zaměstnanců a vnitřních procesů společnosti Uvolňování zařízení z provozu Komunikace K řešení všech posuzovaných oblastí společnost přijala příslušné strategie

Aktualizace 2010.09 - scénář SC3ea

Aktualizace 2010.09 - scénář SC3emax

Závěrečné shrnutí Referenční scénář SC3e představuje v letech 2011–2023 investice ve výši 60,2 mld. Kč, průměrně 4,6 mld. Kč ročně Do r. 2023 má být postaveno: pět nových rozvoden 400 KV (dnes 24) 675 km nových vedení 400 kV (dnes 3479 km) 20% nárůst zařízení PS ČR 400 kV !!! Společnost ČEPS, a.s., je připravena k plnění tohoto náročného úkolu

Vedeme elektřinu nejvyššího napětí Ing. Milan Kovařík člen představenstva Provoz a správa majetku ČEPS, a.s Elektrárenská 774/2 Praha 10 kovarik@ceps.cz www.ceps.cz