Moravskoslezský kraj – partnerství pro trh práce a zaměstnanost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Středisko podpory poradenských služeb
1 Konference EQUAL Praha NTS „D“ Adaptabilita a celoživotní učení.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Pro konferenci EQUAL v Praze Zdeněk Karásek; RPIC – ViP listopadu 2007 Kompetence pro trh práce.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vývoj konceptu kompetencí v celoživotním učení a vzdělávání – teoretická východiska a aplikace v neformálním vzdělávání PhDr. Michaela Tureckiová, CSc.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Moravskoslezský kraj, Ostrava – Jak dál?. Počet obyvatel Moravskoslezský kraj – dnes (2010) – tis. obyvatel - pokles za posledních 20 let o 40 tis.!
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje Miroslav Novák náměstek hejtmana kraje.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Rozdíl je v lidech ROZVOJOM MAKKÝCH ZRUČNOSTÍ K ÚSPECHU 18. Novembra 2008 Tatranská Kotlina.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Roman Kučera – VŠB – TUO Radka Najmanová - OU Michael Rada – VŠP Jiří Bolgáč – SLU 2.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Personální strategie mezinárodní firmy
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
– PhDr. Eva Micková a Mgr. Jindřiška Karásková – KOMPETENCE PRO TRH PRÁCE.
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Rozdíl je v lidech Festival vzdělávání LABYRINT , Janáčkova konzervatoř, Ostrava Rozdíl je v lidech Informační seminář o projektu Tento.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Ing. Jan Šild, Mgr. Michal Bajer, HOPE-E.S., v.o.s.
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Doporučení Rady EU 2009 – Evropský rámec pro zajišťování kvality v odborném vzdělávání a přípravě o Evropském rámci pro kvalitní a efektivní učňovskou.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Moravskoslezský kraj – partnerství pro trh práce a zaměstnanost Zdeněk Karásek, Velké Karlovice, 1/2008, karasek@rpic-vip.cz, www.mamenato.cz 1

7 informací k zapamatování „Inovuj nebo abdikuj“ (Zdroj: Innovate America) Pro inovace do Moravskoslezského kraje Bez partnerství schopných to nepůjde Kompetence pro trh práce (Příklad 1) Iniciativa ForTech (Příklad 2) Moravskoslezský kraj–učící se region (Příklad 3) Regionální observatoř trhu práce (Příležitost) 2

Kompetence pro trh práce 1997: inspirace z USA – „Competence at Work“ 2002: inspirace ze Skotska – „Life after Steel“ 2003, 4 a 6: průzkumy poptávky firem - >2000 2004: Kompetenční model MS kraje schválen Zastupitelstvem 2005: Projekt „Kompetence pro trh práce“ zahájen – příprava tréninkových programů k rozvoji 14 kompetencí od dětského po seniorský věk – 20 partnerů vedených RPIC-ViP 2006: Ocenění Evropskou komisí jako příklad dobré praxe 2006-7: programy ověřeny partnery z Velké Británie, Belgie, Německa, Španělska, Portugalska, Polska a Rumunska 2007: transfer tréninkových programů do angličtiny 2008+: mainstreaming do systémů CŽU v kraji, ČR a Evropě Významná systémová inovace („vynález“) 3

Které kompetence u svých zaměstnanců považujete za důležité? 4

14 kompetencí pro systémový rozvoj aneb MÁME NA TO! (www.mamenato.cz) Kompetence k efektivní komunikaci aneb „Kouzlo porozumění“ Kompetence ke kooperaci aneb „Za jeden provaz“ Kompetence k podnikavosti aneb„Odměna za odvahu“ Kompetence k flexibilitě aneb „Změna je normální“ Kompetence k uspokojování zákaznických potřeb (orientace na zákazníka) aneb „Co pro Vás mohu udělat“ Kompetence k výkonnosti aneb „Vytrvale k cíli“ Kompetence k samostatnosti aneb „Zvládnout si svou roli“ 5

14 kompetencí pro systémový rozvoj aneb MÁME NA TO! (www.mamenato.cz) Kompetence k řešení problému aneb „Když se chce, tak to jde“ Kompetence k plánování a organizaci práce aneb „Dvakrát měř a jednou řež“ Kompetence k celoživotnímu učení aneb „Učím se, tedy jsem“ Kompetence k aktivnímu přístupu aneb „Štěstí přeje připraveným“ Kompetence ke zvládání zátěže (odolnost vůči stresu) aneb „Co mě nezabije, to mě posílí“ Kompetence k objevování a orientaci v informacích aneb „Cesta za poznáním“ Kompetence ke komunikaci v cizích jazycích aneb „Bez bázně a hany“ 6

Bedny plné know-how a internet to jistí 7

„Nejsou lidi“, ale samo se to nevyřeší Iniciativa ForTech Informatika Strojírenství Elektrotechnika Stavebnictví „Nejsou lidi“, ale samo se to nevyřeší www.povolaniprozivot.cz 8

Regionální programy zaměstnanosti OECD – od Nového Zélandu po Rakousko Spolkové země Rakouska – Teritoriální pakty zaměstnanosti Katalánsko – Teritoriální pakty zaměstnanosti USA – Teritoriální rady pro investice do pracovních sil Nový Zéland – Programy partnerství pro regionální rozvoj Česká republika – 00Nic? 9

Moravskoslezský kraj – učící se region Regionální program zaměstnanosti Vize – Lidé jako konkurenční výhoda kraje Mise – Připravit kompetentní lidi pro rozvoj ekonomiky a kvality života Dlouhodobé scénáře – co musíme udělat dnes, abychom obstáli v budoucnu? Strategie – Regionální program zaměstnanosti na 10 let a akční plány na 2-3 roky Předpoklady – sociální kapitál existujících iniciativ, kreativita, odhodlání k inovacím 10

Společné zájmy pro trh práce Firmy – chtějí kvalitní zaměstnance pro své podnikání Veřejný sektor – má zájem na prosperitě firem i jednotlivců cestou rozvoje ekonomiky a zaměstnanosti Vzdělávací a poradenské organizace – chtějí uplatnit své absolventy na trhu práce a služby pro rozvoj lidských zdrojů Lidé – chtějí využít svůj talent, získat vhodnou kvalifikaci a mít šanci prodat ji na trhu práce za rozumnou cenu solidním zaměstnavatelům 11

Učící se člověk Učící se organizace Učící se region 12

13

14

Inspirace z OECD + Regional Key Competencies (Velká Británie, Dánsko, Belgie) Sběr informací a dat o regionu Tvorba scénářů možného budoucího vývoje Přeměna informací na znalosti Určení vývojových priorit a aktivit k jejich dosažení (strategie, akční programy, strategické projekty, zdroje, realizační kapacity) „Akce!“ Hodnocení dopadu a přidané hodnoty pro region 15

Regionální observatoř trhu práce RESA – pilotní regionální observatoř v MS kraji Informace, analýzy, průzkumy, adresy, doporučení na portálu zaměstnanosti a adaptability www.mamenato.cz Příležitost – využít modelové řešení RESA a MSK – učící se region, propojit s kapacitami partnerů v ITP, využít OP LZaZ a naplnit oblast podpory 2.2 aktivitami, které mají smysl, inovační potenciál a význam pro konkurenční schopnost České republiky = Individuální systémový projekt do OP LZaZ 16

DĚKUJEME ZA POZORNOST 17