Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rozdíl je v lidech ROZVOJOM MAKKÝCH ZRUČNOSTÍ K ÚSPECHU 18. Novembra 2008 Tatranská Kotlina.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rozdíl je v lidech ROZVOJOM MAKKÝCH ZRUČNOSTÍ K ÚSPECHU 18. Novembra 2008 Tatranská Kotlina."— Transkript prezentace:

1 Rozdíl je v lidech ROZVOJOM MAKKÝCH ZRUČNOSTÍ K ÚSPECHU 18. Novembra 2008 Tatranská Kotlina

2 Rozdíl je v lidech RPIC-VIP = ROZDÍL JE V LIDECH RPIC-ViP s.r.o. založena v roce 1998 (1991) devět poboček v České republice: Ostrava, Karviná, Havířov, Nový Jičín, Bruntál, Frýdek-Místek, Opava, Praha a Brno 60 vlastních zaměstnanců (konzultanti, trenéři, psychologové, projektoví manažeři) Projekty a služby v oblastech: 1.Lidské zdroje, zaměstnanost, vzdělávání 2.Evropské projekty 3.Podnikání a inovace 4.Rozvoj regionů a měst

3 Rozdíl je v lidech JAKÁ JE VAŠE ŠANCE USPĚT V TELEVIZNÍ SHOW? 0,000001%99,999999%

4 Rozdíl je v lidech KLÍČOVÉ KOMPETENCE / SOFT SKILLS

5 Rozdíl je v lidech KOMPETENČNÍ MODELY V HRM

6 Rozdíl je v lidech KOMPETENCE PRO TRH PRÁCE 1997: inspirace z USA – „Competence at Work“ 2003, 2004 a 2006: průzkumy poptávky – více než 2000 firem 2004: Kompetenční model MS kraje, schválený Radou a Zastupitelstvem kraje 2005: příprava a zahájení projektu EQUAL „Kompetence pro trh práce“ – tréninkové programy k rozvoji 14 kompetencí pro dospělé a 6 kompetencí pro školy (RPIC-ViP + 20 partnerů)

7 Rozdíl je v lidech KOMPETENCE PRO TRH PRÁCE 2006: iniciativa „Kompetence pro trh práce“ oceněna Evropskou komisí jako příklad dobré praxe 2007: ověření programů se zahraničními účastníky – Anglie, Belgie, Německo, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Španělsko 2007+: zahájen transfer tréninkových programů a systému přípravy certifikovaných trenérů do mezinárodního prostředí – převod do angličtiny, zapojení do dalších mezinárodních projektů 2008+: adaptace do dalších zemí a jazyků – Anglie, Belgie, Polsko, Slovensko, Španělsko, Turecko, Rumunsko, Portugalsko aj.

8 Rozdíl je v lidech PROČ KOMPETENCE? „Competence at Work – Models for Superior Performance“ by Lyle and Signe Spencer Generické „měkké dovednosti“ jsou klíčovým faktorem výkonnosti jednotlivce Klíčové kompetence jsou přenositelné Rozvinuté kompetence zlepšují šanci na úspěch Avšak klíčové kompetence nehrají odpovídající roli v systému celoživotního učení Existující vzdělávací systém byl zaměřen především na rozvoj znalostí, případně profesních dovedností Většina souhlasí, mnozí to chtějí změnit, ale jen někteří vědí JAK NA TO!

9 Rozdíl je v lidech KTERÉ KOMPETENCE VAŠICH ZAMĚSTNANCŮ JSOU DŮLEŽITÉ?

10 Rozdíl je v lidech JAK NA TO? TRÉNOVÁNÍM!

11 Rozdíl je v lidech tréninky jsou interaktivní, řídí se principy učení dospělých a staví především na tzv. zkušenostním liberalismu. Metoda review Zobecnění subjektivních prožitků do zkušeností využitelných v praxi. Skupinové cvičení Zaměřeno na zvládnutí společného problému, spolupráci a komunikaci v týmu při zvládání společného úkolu.

12 Důraz je kladen na učení aktivní, na komunikaci lektorů a účastníků, spolupráci, rychlou akci i improvizaci.

13 Jsou upřednostňovány tzv. participativní metody jako např: … obsahem tréninku mohou být dle přání klienta i outdoorové aktivity. SKUPINOVÁ PRÁCEHRANÍ ROLÍ Nikoliv jen klasická forma výkladu nebo přednášky.

14 Rozdíl je v lidech TRÉNINK Tři moduly pro každou kompetenci Manuál lektora Průvodce kompetencí Pracovní sešit

15 Rozdíl je v lidech MANUÁL LEKTORA Úvod Charakteristika kompetence Úrovně kompetence Nástin tréninku Metodika tréninku Vybrané metody Zpětná vazba Flipchartové listy a vizualizace Doporučený styl vedení Tréninkové materiály Dělení účastníků do skupin Terminologie Řešitelský tým

16 Rozdíl je v lidech PRŮVODCE KOMPETENCÍ Název statě Účel Otázky k zamyšlení Související cvičení Grafické propojení s pracovním sešitem

17 Rozdíl je v lidech PRACOVNÍ SEŠIT Prostor pro poznámky nebo řešení úkolů Grafické propojení s pracovním sešitem

18 Rozdíl je v lidech DIAGNOSTIKA Vstupní diagnostika Objektivní Subjektivní Výstupní diagnostika Objektivní Subjektivní

19 Rozdíl je v lidech VIDEOPROGRAMY

20 Rozdíl je v lidech FILMOVÝ ŠTÁB V AKCI

21 Rozdíl je v lidech NATÁČENÍ

22 Rozdíl je v lidech INTERIÉRY

23 Rozdíl je v lidech LIBUŠE RULÍKOVÁ PREZENTUJE

24 Rozdíl je v lidech DOMA U RULÍKŮ

25 Rozdíl je v lidech OTESTUJTE SE - WWW.MAMENATO.CZ

26 Rozdíl je v lidech www.mamenato.cz www.keycompetencies.eu Výňatek z testové aplikace: Výňatek ze slovního komentáře k výsledkům: Grafický výstup testování:

27 Rozdíl je v lidech WWW.TRENINKY.INFO

28 Rozdíl je v lidech Děkuji za pozornost Mgr. Zdeněk Karásek karasek@rpic-vip.cz


Stáhnout ppt "Rozdíl je v lidech ROZVOJOM MAKKÝCH ZRUČNOSTÍ K ÚSPECHU 18. Novembra 2008 Tatranská Kotlina."

Podobné prezentace


Reklamy Google