Sociálně terapeutická dílna Jeroným

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše firma se Vám prezentuje
Advertisements

DOMOV HÁJ LEDEČ NAD SÁZAVOU
Návrh komunitního plánu na rok
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Transformace pobytových sociálních služeb - DZP Velehrad, Salašská 61
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Zákon o sociálních službách
Posouzení nepříznivé sociální situace
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
2 Palomino  Sociální podnik Palomino je nová služba zřízená Diakonií ČCE – střediskem ve Valašském Meziříčí.  Cílem sociálního podniku je, kromě poskytování.
Prezentace firmy Srpen 2006
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Plánovaný rozvoj služeb
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Sociální terapeutická dílna KOTVA
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Hygienické návyky Kód VM:VY_52_INOVACE_03 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Kurz Všeobecný sanitář
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
MARKETINGOVÝ MIX.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LOUNY S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života Kadaň 29. dubna 2015.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Městská knihovna Louny S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Sociálně terapeutické dílny
Aktivní senior v České Skalici.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Týdenní stacionáře.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Ing. Stanislava Správková
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociálně aktivizační služby
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Sociálně terapeutická dílna Jeroným

Sociálně terapeutická dílna Jeroným při Městské knihovně Louny zahájila svou činnost dne 1. 8. 2010 a od 1. 2. 2013 je financována z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu (Projekt Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji reg. č. CZ.1.04/3.1.00/05.00069).

Jedná se o službu ambulantní, tzn Jedná se o službu ambulantní, tzn., že uživatelé služby dochází do Městské knihovny, jejíž prostory slouží k nácviku sociálně-pracovních dovedností. Knihovna sídlí na adrese Mírové náměstí 1, 440 01 Louny. Služba je určena pro osoby s mentální retardací lehké a středně těžké úrovně a duševně nemocné ve věku 16-64 let. Maximální počet, tedy kapacita služby je 9 uživatelů za jeden den. V roce 2013 došlo k rozšíření prostor poskytování sociální služby o nové prostory volnočasového zařízení pro děti a mládež Klub(ovna) Luna při Městské knihovně Louny. Svým uživatelům nabízí možnost vyzkoušet si v bezpečném prostředí nové činnosti, které vedou k obnově, udržení si či rozvíjení již osvojených nebo získávání zcela nových sociálních a pracovních dovedností uživatele pomocí nácvikových programů.

Naše cíle podporovat aktivitu uživatelů k dosažení stanovených cílů = pomáháme jim dosáhnou toho, co chtějí či potřebují (v rámci nácvikových programů) zabezpečit kvalitní nácvikové programy komunikovat s rodinou uživatele (pokud si to uživatel přeje), snaha o její zapojení hledat možnosti společenského uplatnění uživatelů pokusit se o návaznost služby směrem k zaměstnavatelům

Zásady poskytování sociální služby dodržování a ochrana práv - respektujeme a dodržujeme lidská práva nepřipouštíme žádnou formu diskriminace respektujeme důstojnost každého občana bez ohledu na jeho původ, rasu, barvu, pohlaví, jazyk, náboženství, zdravotní stav, sexuální orientaci, politické či jiné smýšlení, majetek, rod nebo jiné postavení dbáme na to, aby nedocházelo k porušování práv uživatele, aby žádný z uživatelů nebyl ponižován, podceňován či zesměšňován

Respektujeme volbu a svobodné rozhodování soukromí individuální plánování, partnerství a spolupráce ochranu důvěrných informace odbornost, kvalitu a kontrolovatelnost

Nabídka nácvikových programů základní „Před barem“, „Za barem Barman, recepční Úklidové práce Péče o květiny a zeleň Práce s knižním fondem Nácvik a rozvoj osobní soběstačnosti Péče o prádlo Finance, úřady, formuláře Péče o vlastní osobu Práce s informacemi Příprava studených pokrmů Komunikace Skupina doplňkové Kulturní a společenské akce

„Před barem“, „Za barem“ Komunikace s hosty Obsluha hostů

Komunikace s personálem „Před barem“ Komunikace s personálem Utírání stolů

„Před barem“ Nabídka vody Příjem objednávek

Úklid nádobí po odchodu hostů „Před barem“ Úklid nádobí po odchodu hostů

„Za barem“ Třídění odpadu Třídění odpadu Třídění a likvidace odpadu Utírání a úklid pracovní plochy Třídění odpadu

„Za barem“ Obsluha myčky Utírání a úklid nádobí

„Za barem“ Příprava horkých a studených nápojů Vybalování a doplňování zboží

„Za barem“ Příprava občerstvení

„Barman, recepční“ Obsluha dveří Péče o hosty

„Barman, recepční“ Obsluha minibaru vítání a evidence návštěvníků obsluha hostů kavárničky a Klub(ovny) údržba pořádku péče o nádobí rozloučení s návštěvníky Obsluha minibaru

Leštění skelných ploch „Úklidové práce“ Utírání prachu Leštění skelných ploch

„Úklidové práce“ Zametání Mytí umyvadel a WC

„Úklidové práce“ Vytírání podlahy Vysávání koberce

Čištění nerezových ploch „Úklidové práce“ Čištění nerezových ploch

„Péče o květiny a zeleň“ Zalévání květin a venkovní zeleně

„Péče o květiny a zeleň“ Odstraňování suchých listů Přesazování rostlin

„Péče o květiny a zeleň“ Hnojení rostlin Stříhání rostlin

„Práce s knižním fondem“ Utírání prachu v policích pod knihami Srovnávání knih

„Práce s knižním fondem“ Obalování knih

Třídění prádla dle barev a materiálu „Péče o prádlo“ Třídění prádla dle barev a materiálu Dávkování prášku

„Péče o prádlo“ Správné uzavření pračky Nastavení programu na praní

Vypnutí pračky a její vytáhnutí ze zásuvky „Péče o prádlo“ Vypnutí pračky a její vytáhnutí ze zásuvky Věšení prádla

„Péče o prádlo“ Nastavení výšky žehlícího prkna Nastavení správné teploty při žehlení

Kontrola a dolévání vody do žehličky „Péče o prádlo“ Kontrola a dolévání vody do žehličky Žehlení prádla

„Péče o prádlo“ Skládání prádla Uložení prádla

„Finance, úřady, formuláře…“/ „Práce s informacemi“ Sestavování životopisu Vyplňování složenek

„Finance, úřady, formuláře…“/ „Práce s informacemi“ Seznámení se s pracovní smlouvou (jak vypadá, co tam vše má být uvedeno aj.) Vyplňování formulářů pro úřady

„Finance, úřady, formuláře…“/ „Práce s informacemi“ Telefonování (jak zacházet s telefonem, jak používat mobilní telefon, co říci do telefonu ) Pracovní pohovory (nácvik, hraní pracovních pohovorů, co si vzít na sebe, co říkat, na co se mě mohou ptát…)

„Finance, úřady, formuláře…“/ „Práce s informacemi“ Spočítání si peněz Nakupování (modelové situace-pouze jako hra)

„Finance, úřady, formuláře…“/ „Práce s informacemi“ Používání PC k vyhledávání informací, vyplňování formulářů atp. Sestavení průvodního dopisu

„Péče o vlastní osobu“ Čištění zubů Česání vlasů

„Péče o vlastní osobu“ Jak se obléknout k různým příležitostem Celková úprava zevnějšku

„Péče o vlastní osobu“ Používání hygienických pomůcek (deodorant, mýdlo, ústní voda aj.) Jak zdravě žít (pohyb, zdravá strava…)

„Příprava studených pokrmů“

„Komunikace“ – skupinová činnost Formou dramatického kroužku, modelových situací, společenských her apod.)

„Skupina“ – skupinová činnost Místo a čas určené k setkávání, výrobě různých předmětů, trénování, povídání atd…

Doplňkové činnosti – pořádané knihovnou, STD, nebo jinou spřátelenou organizací Výlety Bowling

Festivaly – „Bez zámků“ „Jiný den“

Zahradní slavnosti, návštěvy, besedy, koncerty, kino, divadlo, dílny…

Doplňkové činnosti