Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

Národní soustava povolání
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Obecné požadavky na výstavbu
POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Dokumentace k zajištění BOZP
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Úvod do předmětu Technologie
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Terénní sociální práce
Národní soustava kvalifikací Metodika naplňování NSK doplněné a upravené vydání Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Školení zaměstnanců v oblasti BOZP
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro řešení nerovnováhy na trhu práce Proč jsme šli do NSK? Jaroslava Doležalová personální ředitelka Synthesia,
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Posuzování bezpečnosti u provozovaných strojů
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Fakulta zdravotnických studií
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Dokumentace k zajištění BOZP
NSK jako prostředek efektivní spolupráce mezi zaměstnavateli a vzdělavateli v oboru fitness Konference NSK Hotel Pyramida
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
ROZVOJ NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ Národní konference 18.dubna 2007.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
BOZP při práci ve výškách
Fakulta zdravotnických studií
Poznatky z kontrol agentur práce
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Nová závěrečná zkouška Komentář
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Transkript prezentace:

Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

2 BOZP mezivědní a průřezový obor vyžadující A. ZNALOSTI právních předpisů z oblasti pracovního práva, technických oborů, živnostenského podnikání, … hygieny práce a pracovního prostředí pracovních procesů a technologických postupů týkajících se jednotlivých oborů lidské činnosti mezilidské komunikace, způsobů výuky a předávání informací(školení) procesů spojených se šetřením pracovních úrazů a nemocí z povolání rizik spojených s prováděnými činnostmi

3 B. DOVEDNOSTI vyjadřovat se ústně i písemně s cílem vysvětlit podstatu problému i navrženého řešení zpracovat prezentaci v písemné i elektronické podobě diskutovat o problému s odborníky i neodborníky zpracovat pro zaměstnavatele dokumentaci stanovenou právními předpisy i technickými normami identifikovat a hodnotit rizika spojená s pracovními činnostmi a navrhovat opatření k jejich odstranění či minimalizaci používat výpočetní techniku a moderní komunikační prostředky Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

4 C.ODBORNÁ ZPŮSOBILOST v oblasti BOZP do roku 2006 nebyly stanoveny požadavky na odbornou způsobilost stanoveny byly zákonem č. 309/2006 Sb. (o zajištění dalších podmínek BOZP (§§ 9 a 10) název: OSOBA ODBORNĚ ZPŮSOBILÁ V PREVENCI RIZIK C.PŘEDPOKLADY ZÍSKÁNÍ ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI střední vzdělání s maturitní zkouškou odborná praxe v délce alespoň 3 let (a 1 roku pro VŠ s bakalářským nebo magisterským studiem BOZP) opakovaná zkouška z odborné způsobilosti každých 5 let Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

5 KOMORA BOZP A PO ČR členem ENSHPO (European Network for Safety and Health Professional Organisations) – EurOSHM a EurOSHT využila možnosti plynoucí ze zákona č. 179/2006 Sb. a v rámci NSK její zástupci v SEKTOROVÉ RADĚ PRO BEZPEČNOST OSOB, MAJETKU A BOZP zpracovali typovou pozici pro TECHNIKA BOZP, jako začátečníka v dané profesi, tzn. bez praxe, s cílem získat základní znalosti z oboru, a to jak teoretické, tak praktické s možností jít po 3leté praxi ke zkouškám z odborné způsobilosti podle zákona č. 309/2006 Sb., vč. hodnotícího a kvalifikačního standardu (byly schváleny) zpracovali typovou pozici pro MANŽERA BOZP vč. hodnotícího a kvalifikačního standardu – nejsou ještě schváleny Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

. Děkuji Vám za pozornost PhDr. Lidmila Kleinová, CSc. prezidentka Komory BOZP a PO ČR 6