Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

Elektronická tržiště veřejné správy dle Usnesení Vlády ČR 343/2010
Kategorizace a standardizace komodit – ČÍSELNÍK NIPEZ
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
TENDERMARKET Elektronické tržiště jako součást komplexního řešení pro administraci veškerých veřejných zakázek. © Tender systems s.r.o
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Elektronizace veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb., a Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek na období let Ministerstvo.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Zadávání veřejných zakázek §§§
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Hospodářská komora ČR , Praha Vývojové tendence trhu veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování RNDr. Jiří.
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Elektronická publikace
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Novelizace zákona č. 365/2000 Sb., o ISVS Hradec
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Elektronizace postupů při zadávání veřejných zakázek v ČR Úvodní slovo ředitele Odboru veřejného investování RNDr. Jiří.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Ing. Pavel Brož ředitel divize rozvojových projektů CS-PROJECT Aktuální projekty vlády ČR: Resortní systémy centralizovaného zadávaní.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Elektronický nástroj vortalGOV © All rights are reserved Ing. Lukáš Zazvonil.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Konference elektronizace Praha Stav elektronizace veřejných zakázek Elektronické nástroje Elektronická tržiště Profily zadavatelů.
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Pavel Brož ředitel divize rozvojových projektů CS-PROJECT Minimální požadavky na vytvoření a.
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Konference Praha 2014.
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Systém správy dokumentů
JUDr. Ludvík Ševčík, ml. Brno, Kobližná 19
Legislativní pravidla vlády I - úvod
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Transkript prezentace:

Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek v souvislosti se zavedením nového systému e-tržišť Přednášející: Mgr. Jan Sůra CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ a spol. advokátní kancelář

Elektronické zadávání VZ a elektronická tržiště 18.10.2012 Obsah přednášky Elektronické zadávání VZ a elektronická tržiště Právní rámec elektronických tržišť Formy elektronických tržišť Aktuální situace používání elektronických tržišť Budoucí vývoj elektronických tržišť a elektronického zadávání VZ

Elektronické zadávání VZ a elektronická tržiště Elektronické zadávání veřejných zakázek: proces, kdy některé nebo všechny úkony zadávacího řízení jsou prováděny elektronicky pomocí elektronických nástrojů úspora, efektivnost, transparentnost Strategie elektronizace zadávání veřejných zakázek pro období let 2011 až 2015 Elektronické tržiště je: elektronický nástroj pro zadávání veřejných zakázek všechny úkony elektronicky součástí soustavy NIPEZ webová aplikace uveden v seznamu elektronických tržišť

1. ----- 2. Právní rámec 3. ----- 4. ----- 5. ----- Zákonné zakotvení Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zejm. §149 odst. 2 - elektronické nástroje Programové vybavení Nediskriminační, obecně dostupné

1. ----- 2. Právní rámec 3. ----- 4. ----- 5. ----- PODZÁKONNÉ PŘEDPISY Vyhláška č. 9/2011 Sb., kterou se stanoví podrobnější podmínky týkající se elektronických nástrojů a úkonů učiněných elektronicky při zadávání veřejných zakázek a podrobnosti týkající se certifikátu shody Vyhláška č. 133/2012 Sb., o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách a náležitostech profilu zadavatele USNESENÍ VLÁDY UV č. 343/2010 (Používání elektronických tržišť subjekty veřejné správy při vynakládání finančních prostředků) UV č. 451/2011 (Seznam komodit, které budou pořizovány a obměňovány prostřednictvím elektronického tržiště, Vzorový provozní řád elektronického tržiště, Metodický pokyn k vybraným chybám v klasifikaci CPV, Pravidla systému…) ÚV č. 222/2012 Posunuje termín zahájení nového systému e-tržišť na 1. 5. 2012 a zároveň stanovuje povinnost používat e-tržiště od 1. 7. 2012, zrušuje s účinností od 1. 5. 2012 UV č. 683/2002 a upravuje Pravidla v souvislosti s novelou ZVZ.

1. ----- 2. ----- 3. Formy elektronických tržišť 4. ----- 5. ----- E-tržiště, která jsou provozována externími komerčními provozovateli Koncesionáři Princip PPP projektů E-tržiště, která jsou provozována na základě udělené výjimky, tzv. resortní e-tržiště

1. ----- 2. ----- 3. ----- 4. Aktuální situace 5. ----- Aktuální situace používání elektronických tržišť Spuštění 1. 5. 2012 Stanovení povinnosti využívat povinnými subjekty od 1. 7. 2012 V současné době 5 provozovatelů e- tržišť (možno využívat více) Základní využívání e-tržišť není veřejnou zakázkou dle ZVZ

1. ----- 2. ----- 3. ----- 4. Aktuální situace 5. ----- Aktuální situace používání elektronických tržišť Zadavatel VZ Ústřední orgány státní správy (ÚOSS) - 100% fin. objemů Podřízené organizace jednotlivých ÚOSS – 50% fin objemů Ostatní - nepovinně Předmět VZ Vyjmenované standardizovatelné komodity (např.: paliva a elektrická energie, kancelářská technika zařízení, vzdělávání a školení a další) Předpokládaná hodnota VZ mimo režim zákona o veřejných zakázkách –VZ malého rozsahu v režimu zákona o veřejných zakázkách –podlimitní VZ

1. ----- 2. ----- 3. ----- 4. ----- 5. Budoucí vývoj 18.10.2012 1. ----- 2. ----- 3. ----- 4. ----- 5. Budoucí vývoj Budoucí vývoj e-tržišť a elektronického zadávání VZ Rozšíření okruhu povinných subjektů a komodit Vyhodnocení první etapy provozu Rozšíření povinnosti na některé ÚSC – kraje a statutární města Možnost uložení povinnosti pro všechny zadavatele v budoucnu Další etapa podmíněna legislativními změnami Zavedení kontrolních a sankčních mechanismů Doplnění NIPEZ o další modul - NEN

Přednášející: Mgr. Jan Sůra Děkuji za pozornost Přednášející: Mgr. Jan Sůra Neváhejte mne kontaktovat na e-mailové adrese sura@akccs.cz