Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
PREZENTACE ODBORU ŠKOLSTVÍ KRAJSKÉHO ÚŘADU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU Náměstek ministra Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 8. dubna 2013, Praha Seminář k problematice.
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
Firemní školky – praktický návod JAK NA TO
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření18.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Sociální patologie SCPT SCPA
Rozpočty územních samosprávných celků
 VY_32_INOVACE_16_06  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ A HV 2011 FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ ZA ROK 2011 A VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ Datum: únor 2012.
Veřejná správa ve školství, reforma školství
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných obcemi únor 2010 Odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
Financování regionálního školství
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
Ekonomika vzdělávání. Okruhy problémů, které EŠ zkoumá Vzájemný vztah vzdělání a vědecko- technického pokroku Financování školství Prognózování školství.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Vzdělání z hlediska teorie statků
Veřejná správa ve školství
Management pro vychovatele PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Výchovn ě vzd ě lávací systém Č R Část 1. Pedagogika Mgr. Irena Kudláčková.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
OB 21 – OBN NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE. ÚKOL ● ZKUSTE VLASTNÍMI SLOVY VYSVĚTLIT POJEM NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Současnost ÚSTAVNÍ VÝCHOVY V ČESKÉ REPUBLICE
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Intervence u dětí v riziku PCH, dětí s PCH - ústavní a ochranná výchova (ÚV, OV) Věra Linhartová, jaro 2012.
Obsah veřejných rozpočtů III
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Spotřební koš ve školním stravování
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Normativní financování vztahy a souvislosti
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko Bakalářská práce Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko

Stručný obsah: Zákon č. 109/2002 Sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy Základní informace o organizaci DDŠ MŠMT – jako zřizovatel Hospodaření s finančními prostředky Projekty pro získání grantů a jejich hodnocení Finanční prostředky Evropských strukturálních fondů

Základní pojmy: Dětský domov se školou Ochranná a ústavní výchova Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Příspěvková organizace Dotace Evropský strukturální fond a granty

Zákon: Zákon č. 109/2002 Sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízení a o preventivně výchovné péči ve školských zařízení a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Charakteristika organizace Příspěvková organizace MŠMT jako zřizovatele Organizace pro ústavní a ochrannou výchovu chlapců

Historie a současnost zámku Veselíčko V letech 1768-69 byl v místě tvrze vybudován fulneckým stavitelem Thalerem pozdně barokní zámek s parkem V letech 1995-1996 proběhla rekonstrukce a v této podobě je zachován do dnes

Jednotlivé etapy vývoje organizace DDŠ Veselíčko Dětský výchovný ústav – chlapecké výchovné zařízení od r. 1966 Výchovný ústav pro děti a mládež – rozpočtová organizace od r. 1991 Výchovný ústav pro děti a mládež s praktickou školou – od r. 1995 Dětský výchovný ústav – bez praktické školy od r. 1998

Dětský výchovný ústav – jako příspěvková organizace od r. 2000 Dětský domov se školou – základní a zvláštní škola od r. 2004 Dětský domov se školou, základní škola a školní jídelna – základní škola a základní škola praktická od r. 2005 Dětský domov se školou – základní škola se dvěma studijními programy od r. 2007

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ústředním orgánem státní správy - pro předškolní a školská zařízení, ZŠ, SŠ, VŠ, výzkum a vývoj, péče o děti, mládež, tělovýchovu a sport aj. Řídí výkon státní správy ve školství Zřizovatel DDŠ Veselíčko

Hospodaření s finančními prostředky činnost zařízení DDŠ, jehož zřizovatelem je MŠMT, je financováno z rozpočtu prostřednictvím zřizovatele z rozpočtu státu základem pro stanovení výše příspěvku je rozpočtový normativ, který každoročně stanovuje MŠMT