vedoucí Oddělení boje s korupcí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SAFE. SAFE - Systém evidence a ohodnocení dobrovolnické práce jako nástroje zvýšení transparentnosti a efektivity hospodaření v NNO Cíle projektu SAFE.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Odborné diskusní fórum, 13. února 2014 Rámcový rezortní interní protikorupční program bod 5: Vyhodnocování IPP.
1/22 Je INSPIRE pro soukromé firmy příležitostí? Jitka Faugnerová CENIA, česká informační agentura životního prostředí Zvolen,
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Boj proti korupci a lichvě
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Setkání uživatelů GEPRO & Atlas, 21. říjen 2014, Praha, hotel Olšanka
Stavební zákon a územní plánování
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Účetní reforma v druhém roce
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Program dnešního setkání OPS ( )
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Obchodování s emisemi skleníkových plynů jako nástroj redukce emisí Samostatné oddělení změny klimatu Tomáš Chmelík Samostatné oddělení změny klimatu Ministerstvo.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Veřejné informační služby a Standardy ISVS
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Ing. Daniel Trnka, Oddělení kvality regulace Úřad vlády ČR Zvyšování kvality regulace 9. mezinárodní konference o informatické podpoře personálních procesů.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Vodohospodářské aktuality
Elektronická fakturace - technické aspekty
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Obor zdravotních služeb MZ
Otevřená data v České republice
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Transkript prezentace:

vedoucí Oddělení boje s korupcí Otevřená data: chytřejší stát a lepší služby TRANSPARENTNÍ STÁTNÍ SPRÁVA Eva Kyzourová vedoucí Oddělení boje s korupcí Odbor koncepce legislativy a státu Úřad vlády ČR OD KORUPCE K INTEGRITĚ Od korupce k integritě 1

Partnerství pro otevřené vládnutí (OGP) ČR se k iniciativě OGP oficiálně připojila 14. září 2011 usnesením vlády č. 691 V Akčním plánu se ČR zavázala splnit tři závazky: Přijetí zákona o úřednících veřejné správy Novela zákona o svobodném přístupu k informacím Dosažení standardů otevřených dat OD KORUPCE K INTEGRITĚ Od korupce k integritě 2

Dosažení standardů otevřených dat Dosažení standardů otevřených dat v rozsahu vybraných databází veřejné správy Zhodnocení právních a technických požadavků na otevření veřejných databází ve formátu otevřených dat, následné zjištění a odstranění překážek Vytvoření infrastruktury otevřených dat v oblasti veřejných zakázek Převedení nejdůležitějších datových zdrojů do standardů otevřených dat a vytvoření podkladů pro možnost dalšího zpracování dat soukromým sektorem a veřejnou správou Vytvoření katalogu dat veřejné správy OD KORUPCE K INTEGRITĚ Od korupce k integritě 3

Strategie vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014 Úkol 2.2.1. Otevřená data Gestor: Ministerstvo vnitra 31. prosinec 2013 – vytvořit metodiku pro publikaci otevřených dat veřejné správy České republiky. 31. prosinec 2013 – vytvořit katalog otevřených dat veřejné správy České republiky. 31. červenec 2014 – připravit právní podmínky pro otevřené licencování používání otevřených dat. OD KORUPCE K INTEGRITĚ Od korupce k integritě 4

Možné příčiny neúspěchu Absence zákona o státní službě Absence zodpovědného odborného gestora problematiky otevřených dat Absence vůle Stagnace rozvoje „práva na informace“ v ČR OD KORUPCE K INTEGRITĚ

Možné řešení Tlak ze strany všech zodpovědných zainteresovaných subjektů na určeného gestora otevřených dat Tlak tzv. „ze zdola“ – IPP; úkol č. 6.2.1. Strategie Usnesení vlády č. 851 Termín plnění: 30. duben 2014 "Transparentnost - jedna z pěti základních částí RIPP" zveřejňování informací o veřejných prostředcích zveřejňování informací o systému rozhodování OD KORUPCE K INTEGRITĚ

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST kyzourova.eva@vlada.cz tel.: 731 670 569 OD KORUPCE K INTEGRITĚ Od korupce k integritě 7