Význam vody pro člověka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace PODMÍNKY PRO ŽIVOT- VODA
Advertisements

VODA 8. třída.
Voda-Základ života.
Význam malých vodních ploch pro krajinu
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
Autor: Andrea Bartoníková
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
vypracovala: Vendula skalová
Cíl Start Cíl Start.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
Voda a vzduch = základ života
VODSTVO ČR.
Karlovarský kraj K.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Karlovarský kraj.
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VODA Lucka Chytilová a Jakub Kolder. VODA -Voda, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku -Spolu se vzduchem resp. zemskou atmosférou tvoří základní podmínky.
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: Přírodověda.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
HYDROSFÉRA.
VODA.
Voda je důležitá: Lidi:potřebují jí každý den, protože bez příjmu vody budeme dehydrováni Zvířata:bez vody by umřeli a mi bychom se pak neměli s čím.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
Identifikátor materiálu: EU
území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.
Zatopená území Jan Langhans.
Voda, vzduch, půda a oheň 3. ročník
Člověk a jeho svět Rozmanitost přírody Mgr. Renata Nogolová
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
RISKUJ!.
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
VODA.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života - Voda Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_14_05_vodní plochy. Víš, jak se jmenuje nejstarší a nejhlubší jezero na světě? Jezero Bajkal je nejhlubším jezerem na světě – hloubka.
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
K RAJINNÁ SFÉRA. obsah krajina krajinná sféra příroda přírodní krajinná sféra litosféra pedosféra hydrosféra atmosféra biosféra kontrolní otázky.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Přírodní vědy DUM 17 Základní podmínky života VODA
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_278_Jezera, bažiny, umělé nádrže
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_07_Voda a její okolí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
VODSTVO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Transkript prezentace:

Význam vody pro člověka …aneb co pro nás znamená voda

Voda Voda je prvek, který nikdo nevytvořil vznikla v přírodě. Voda má tři podoby:kapalná-voda,tuhá-led a plynná-pára.Člověk si ani nevšímá toho že kdybychom vodu neměli, nemohli bychom žít. Čím dál více se vodou plýtvá. Jestli chceme, abychom vody měli dostatek, neměli bychom s ní plýtvat,ale měli bychom si jí.Voda nám umožňuje věci, které bychom bez ní nemohli dělat a velmi by nám chyběla.

Pitná voda Vodní přehrady a nádrže také zásobují pitnou vodu pro všechny lidi na světě.Ale není jen obyčejná voda, limonáda také obsahuje vodu nebo káva, kterou vodou také zaléváme.

Voda na vaření Voda je pro nás také velmi důležitá pro vaření,bez vody bychom nemohli jíst polovinu jídla, které jíme dosud, protože obsahují vodu nebo se s vodou musí připravovat.A bez jídla bychom nepřežili.Např. polévka je tvořena převážně z vody.

Voda pro rekreaci Voda také slouží k účelům rekreace. Vodní nádrže, jezera, rybníky, ale i řeky. Také tato voda se dá využít. I voda v bazénech slouží k rekreacím.

Voda pro květiny Voda není důležitá jen pro nás je i důležitou součástí života rostlin.Rostliny ji ve svém životě potřebují stejně tak jako my. Bez vody by nemohli žít.

Voda pro zvířata Voda je také důležitou součástí života zvířat. Všechna zvířata, tak jako lidi, potřebují vodu, ať jsou malá nebo velká. Zvířata si vodu nemůžou koupit jako my, ale vždy si musí najít zásobárnu pitné vody.

Voda na mytí Vodu také velmi často využíváme při mytí oken, vytírání, mytí nádobí, mytí auta atd. Ale vodu využíváme i když se sprchujeme nebo koupeme. I když si to neuvědomujeme,tak při koupání spotřebujeme okolo 150 litrů vody.

Léčivá voda Voda také může léčit. Tyto léčivé prameny vzniknou třeba pozůstatkem sopečné činnosti.Jedny takové hory v Čechách jsou -nazývají se Doupovské hory. Jejich léčivé prameny využívají lázeňská města pro své lázně jako Karlovy Vary nebo Mariánské lázně.

To je konec! Zpracovala: Karolína Dvořáková