Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě."— Transkript prezentace:

1

2 území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.

3 Pohoří a hory Český les Hraniční pohoří s nejvyšší horou Čerchov (1 042 m n. m.). Průsmyky Českého lesa kdysi střežili Chodové.

4 Pohoří a hory Doupovské hory Leží poblíž Karlových Varů. Vznikly sopečnou činností, po které zůstaly i teplé léčivé prameny západočeských lázní.

5 Řeky Mže Vedle Ohře je významnou řekou západních Čech Mže. Pramení v Německu a v Plzni se stéká s Radbuzou, Úhlavou a Úslavou.

6 Města Plzeň, Cheb Plzeň je nejvýznamnějším městem západních Čech, známá výrobou piva. Cheb je nejzápadnějším větším městem.

7 Města Domažlice, Klatovy Domažlice jsou střediskem Chodska, Klatovy proslavily karafiáty, které se tu pěstují od počátku 19. století.

8 Města Karlovy Vary, Mariánské Lázně Dvě nejznámější lázeňská města s mnoha léčivými, často horkými prameny.

9 Města Františkovy Lázně, Jáchymov Františkovy Lázně patří k proslulým západočeským lázním. Staré hornické město Jáchymov je dnes také lázněmi.

10 Památky Švihov, Loket Švihov je náš nejmladší vodní hrad vystavěný jižně od Plzně. Hrad Loket nalezneme na ostrohu nad řekou Ohře.

11 Památky Rabí, Velhartice Rabí je mohutná zřícenina hradu nad řekou Otavou severový- chodně od Sušice. Nedaleko se nachází i hrad Velhartice.

12 V mapě si vyhledejte další města: RokycanySokolov Tachov

13 Samostatná práce do sešitu Ať jsi ta anebo ten, do ruky si tužku vem, obkresli si naši vlast, pak zakresli, co už znáš. (Dnes: západní Čechy.) Nebude to žádná věda, pomůže ti vlastivěda.


Stáhnout ppt "území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě."

Podobné prezentace


Reklamy Google