Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.12 Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.12 Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.12 Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen k seznámení a procvičení učiva o vodě v přírodě. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animace.

2 VODA V PŘÍRODĚ

3 Voda je nezbytnou součástí neživé přírody, bez které by nemohl být život na Zemi. Vodu obsahují všechna těla rostlin, zvířat a lidí. Lidé a zvířata vodu potřebují, jinak by zemřeli žízní. Rostliny bez vody usychají a hynou.

4 Voda v přírodě – slaná (moře, oceány)

5 Voda v přírodě – sladká (potoky, řeky, rybníky, jezera, přehrady)

6 Křížovka – Vodní zdroje umím …………… ŘH PK R K J Každý řádek skrývá jeden z vodních zdrojů v přírodě.

7 Křížovka ŘEŠENÍ PŘEHRADA POTOK RYBNÍK ŘEKA JEZERO Vodní zdroje umím DOBŘE.

8 Říkej, jaká voda je v těchto vodních zdrojích. Sladká nebo slaná? MOŘE JEZERO ŘEKA RYBNÍK POTOK OCEÁN PŘEHRADA

9 Voda z potoků a řek nemusí být vždy tak čistá, abychom ji mohli pít. Úpravny vod přeměňují tuto vodu na vodu pitnou. V čističkách se voda čistí a zbavuje všech nečistot.

10 Voda pitná. Voda užitková

11 Voda se vyskytuje v několika formách DÉŠŤ MLHA

12 SNÍH LED

13 JINOVATKA ROSA

14 KOLOBĚH VODY V PŘÍRODĚ Koloběh vody je stálý oběh povrchové a podzemní vody, doprovázený změnami skupenství. Voda se vypařuje z moří, oceánů, jezer, přehrad, rybníků, řek a potoků. Stoupá vzhůru. Ve větších výškách se ochlazuje a v podobě deště, sněhu, krup se vrací na zem. Část vody se vsákne do půdy. Voda, která zůstala na povrchu země pak stéká do potoků, řeka dále pak do moří a oceánů.

15

16 Použité zdroje a materiály: Obrázky z galerie Klipart ŠTIKOVÁ, Věra. Prvouka 3, Pracovní sešit pro 3.ročník základní školy. Brno: Nová škola, 2003, ISBN 80-7289-045-X. ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět prvouka pro 3. ročník. Brno: Nová škola, 2011, ISBN 978- 80-7289-321-8. Archiv autora


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.12 Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google