ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Oblast podpory 1.5, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SŠ (ŠABLONY)
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
1 Postup pro udělování značky NaturProdukt TÜV NORD Czech Ing. Jiří Němeček Černý most
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Ploskovice, p.o., okr. Litoměřice Číslo projektuCZ.1.7/1.4.00/ Název projektu „Zlepšení kvality vzdělávání.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Ing. Marcela Strakošová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Porada ředitelů 8. – , Luhačovice
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
KA 03/9 Metodická setkání „Vzdělávací tržiště“ Mgr.Jaroslava Vaverková.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Markéta Lisová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Finanční část monitorovací zprávy a Žádost o platbu OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
IROP aktualizace Rámce pro podporu infrastruktury a investic
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY Oblast podpory 1.5 7.12.2011, Zlín

Výzva 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Příloha č.1 – Jmenný seznam škol Příloha č.2 – Monitorovací indikátory Příloha č.3 – Přehled šablon 1.5 Příloha č.4 – Čestné prohlášení Datum ukončení výzvy: 30.6.2012 ve 13,00 hod.

Příloha č.1 Výzvy 1.5 platná pro všechny střední školy Zlínského kraje, které neprošly optimalizací od 1.10.2010 platná pro všechny školy, které nečeká na začátku roku 2012 optimalizace

Příloha č.4 Výzvy 1.5 čestné prohlášení o počtu žáků týká se pouze optimalizovaných škol !!! nelze u nich aplikovat Přílohu č.1 Výzvy 1.5

Zlínský kraj – podpora šablon na ICT doporučení: maximálně využít šablony III/1 a III/2 šablona III/1 individualizace výuky prostřednictvím digitálních technologií šablona III/2 inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Využití finančních prostředků VZOROVÝ PŘÍKLAD: škola maximálně využije finanční prostředky na tvorbu šablon III/1 a III/2 z nárokovaných prostředků bude školy zbývat částka např. 100 tis. Kč tuto zbývající částku může škola využít na tvorbu dalších šablon – viz Příloha č.3 Výzvy 1.5

Finalizace šablon pro SŠ možnost finalizace žádostí od 30.11.2011 od 10 hod. 12.12.2011 bude aktualizována Příloha č.1 dané výzvy do 11.12.2011 je možné použít původní počet žáků (výkazy k 30.9.2010) od 12.12.2011 po provedené aktualizaci (=výkazy k 30.9.2011) finalizovaná žádost musí být doručena na MŠMT do 12.12.2011 do 12,00 hod. (Karmelitská 7,…) pro využití počtu žáků k 30.9.2010

Číslo bankovního spojení Česká spořitelna, a.s. 278 58 92 / 0800

Nákup ICT – soutěž na základě vyplněných předběžných požadavků na nákup ICT se budou soutěžit všechny hlavní komodity Tabulka A – oblast podpory 1.5 Tabulka B – prostředky zřizovatele optimální termín pro splnění požadavků: 30.6.2012

BURZA OTÁZEK A ODPOVĚDÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI BURZA OTÁZEK A ODPOVĚDÍ Všechny otázky a odpovědi budou následně publikovány na portále „ZKOLA“

Otázka č.1 Otázka: Jak je to se stahováním a používáním obrázků? Odpověď: Vše je nutné velmi dobře citovat, doporučujeme využívat zdroje wikipedie.

Otázka č.2 Otázka: Jaký vliv bude mít podpora konkrétního předmětu v rámci individualizace či tvorby DUM ze Šablon na jeho plánovanou podporu v rámci projektové žádosti v OP VK? Odpověď: Stejné činnosti by skutečně neměly být financovány ze dvou projektů. Pokud z jednoho projektu inovujete výuku matematiky v 1.ročníku, nemělo by se to samé dělat i v rámci druhého projektu. Měla by se dělat inovace třeba fyziky nebo matematiky, ale pro 2.ročník. A hlavně by se nemělo jednat jen o to, že se vytvoří kopie prezentace, ve které se vymění úvodní snímek s číslem projektu a informací o financování.

Otázka č.3 Otázka: Bude se projektový záměr přikládat jako příloha do Benefitu? Odpověď: Ne, pouze se musí vytvořit a archivovat pro kontrolu.

Otázka č.4 Otázka: Musím přikládat evaluační nástroj „Profiškola“ jako přílohu do Benefitu? Odpověď: Ne, předkládá se při vyúčtování projektu, jedná se o přílohu k vyúčtování.

Otázka č.5 Otázka: Musím přikládat „plán obnovy ICT“ jako přílohu do Benefitu? Odpověď: Ne.

Otázka č.6 Otázka: Musím přikládat organizační strukturu jako přílohu do Benefitu? Odpověď: Ne.

Otázka č.7 Otázka: Budu přikládat rozdělení 16 šablon III/2 jako přílohu do Benefitu? Odpověď: Ne.

Otázka č.8 Otázka: Musí mít škola pro účely projektu Šablony zvláštní bankovní účet? Odpověď: Ne, škola si nemusí zřizovat speciální účel pro tento projekt – viz podklady z MŠMT (ZKOLA).

Prostor pro další dotazy…

DĚKUJEME ZA POZORNOST Ing. Aleš Skopalík, Ph.D. e-mail: ales.skopalik@kr-zlinsky.cz telefon: 731 555 270 Ing. Petr Valášek e-mail: petr.valasek@kr-zlinsky.cz telefon: 731 555 234