M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Seminář 04.12.2007 Ostrava Přeshraniční spolupráce Cíl 3 2007-2013 Slovenská republika – Česká republika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika-Polská republika , Olomouc RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská.
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
NNO a fondy EU Plzeň 23. a Operační programy přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská územní spolupráce období Ing. Vladimír Šourek.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
ŽÁDOST Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Aktuální informace o programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Cíle 3 období Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Zhodnocení programu INTERREG IIIA Česká republika – Slovenská republika 2004 – 2006 z pohledu českých krajů Ing. Lenka Hnilová, Mgr. Petra Šilcová Zlínský.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Interreg V – A Česká republika - Polsko
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Závěrečná konference projektu
Transkript prezentace:

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Seminář Ostrava Přeshraniční spolupráce Cíl Slovenská republika – Česká republika

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 2 Seminář Ostrava Obsah I. Územní vymezení II. Role krajů III. Kde konzultovat žádost IV. Nejčastější chyby – zkušenosti z minulých let V. Příklady úspěšných projektů – INTERREG IIIA SR-ČR realizovaných v MSK VI. Odkazy

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 3 Seminář Ostrava I. Územní vymezení V Evropské unii se používá dělení na územní statistické jednotky, tzv. NUTS. Pro potřeby strukturální a regionální politiky jsou důležité tzv. NUTS 2 (regiony soudržnosti) a NUTS 3 (kraje). V rámci programu přeshraniční spolupráce SR-ČR patří mezi podporovaná území oblasti pohraničí na úrovni NUTS 3 (kraje).

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 4 Seminář Ostrava Podporovaná území

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 5 Seminář Ostrava II. Role krajů konzultace žádostí s předkladateli nominace regionálních koordinátorů - hodnotitelů účast na hodnocení projektů, propagace Programu spolupráce s ŘO a NO, dalšími kraji, STS a partnerskými subjekty zřízenými na slovenské straně

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 6 Seminář Ostrava III. Kde konzultovat žádost? na české straně: Krajský úřad Moravskoslezského kraje, Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury Krajský úřad, 28. října 117, Ostrava Kontaktní osoby: Ing. Markéta Hluchníková, tel.: Bc. Jeannette Franková, tel.: Konzultace na MSK - RER 1. Odevzdání v elektronické a papírové formě na JTS (Společný technický sekretariát) = CRR Olomouc – poštou nebo osobně 3. Průběžné předkládání, vyhlašování termínu zasedání Řídícího výboru (web) 4. Zasedání Řídícího výboru 5. Podpis smlouvy s Řídícím orgánem (příprava smlouvy předkladatel + CRR) 6. Realizační část projektu - CRR Konzultace na MSK - RER 1. Odevzdání v elektronické a papírové formě na JTS (Společný technický sekretariát) = CRR Olomouc – poštou nebo osobně 3. Průběžné předkládání, vyhlašování termínu zasedání Řídícího výboru (web) 4. Zasedání Řídícího výboru 5. Podpis smlouvy s Řídícím orgánem (příprava smlouvy předkladatel + CRR) 6. Realizační část projektu - CRR

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 7 Seminář Ostrava Kde konzultovat žádost? na slovenské straně: Žilinský samosprávný kraj Odbor regionálního rozvoje Komenského 48, Žilina Kontaktní osoba: Zuzana Belásová, tel.: Konzultace na MSK - RER 1. Odevzdání v elektronické a papírové formě na JTS (Společný technický sekretariát) = CRR Olomouc – poštou nebo osobně 3. Průběžné předkládání, vyhlašování termínu zasedání Řídícího výboru (web) 4. Zasedání Řídícího výboru 5. Podpis smlouvy s Řídícím orgánem (příprava smlouvy předkladatel + CRR) 6. Realizační část projektu - CRR Konzultace na MSK - RER 1. Odevzdání v elektronické a papírové formě na JTS (Společný technický sekretariát) = CRR Olomouc – poštou nebo osobně 3. Průběžné předkládání, vyhlašování termínu zasedání Řídícího výboru (web) 4. Zasedání Řídícího výboru 5. Podpis smlouvy s Řídícím orgánem (příprava smlouvy předkladatel + CRR) 6. Realizační část projektu - CRR

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 8 Seminář Ostrava  vhodný žadatel a místo realizace projektu v podporovaném území  soulad s prioritní osou, podporovanými aktivitami  pochopení „složitějších“ podmínek strukturálních fondů EU  co nejlepší přeshraniční efekt projektu IV. Nejčastější chyby – zkušenosti z minulých let FORMÁLNÍ SRR vytvořil jednoduchou pomůcku pro žadatele jak postupovat při sestavování kvalitního projektu:FORMÁLNÍ srozumitelnost žádosti srozumitelnost žádosti nesrovnalosti v textu nesrovnalosti v textu překlepy překlepy nevyplněné sekce ve formuláři nevyplněné sekce ve formuláři 2. OBSAHOVÉ -Kolize se Strukturálními fondy Kompletní, sladěné a stručné informace Kompletní, sladěné a stručné informace Málo faktů/informací – spíše vypravování Málo faktů/informací – spíše vypravování Souvislost mezi aktivitami Souvislost mezi aktivitami Analýza potřeb Analýza potřeb Harmonogram Harmonogram Technická specifikace Technická specifikace Indikátory Indikátory FORMÁLNÍ SRR vytvořil jednoduchou pomůcku pro žadatele jak postupovat při sestavování kvalitního projektu:FORMÁLNÍ srozumitelnost žádosti srozumitelnost žádosti nesrovnalosti v textu nesrovnalosti v textu překlepy překlepy nevyplněné sekce ve formuláři nevyplněné sekce ve formuláři 2. OBSAHOVÉ -Kolize se Strukturálními fondy Kompletní, sladěné a stručné informace Kompletní, sladěné a stručné informace Málo faktů/informací – spíše vypravování Málo faktů/informací – spíše vypravování Souvislost mezi aktivitami Souvislost mezi aktivitami Analýza potřeb Analýza potřeb Harmonogram Harmonogram Technická specifikace Technická specifikace Indikátory Indikátory

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 9 Seminář Ostrava  úzká a dobrá spolupráce s přeshraničním partnerem  zajištěné předfinancování projektu  smysluplný a udržitelný projekt s konkrétními výstupy  kvalitně zpracovaný projekt vč. všech příloh  kvalitní řízení projektu  náklady – doložitelné, přímá souvislost s projektem, v místě a čase obvyklé Nejčastější chyby – zkušenosti z minulých let

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 10 Seminář Ostrava V. Příklady úspěšných projektů INTERREG IIIA SR - ČR v Moravskoslezském kraji

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 11 Seminář Ostrava Priorita 1:Sociální a kulturní rozvoj a síťování Opatření 1.1:Lidské zdroje, sociální a kulturní rozvoj Název projektu: Eurokurzy lyžování na Bílé v Beskydech Předkladatel:Zdravý život na Dubině u Ostravy Slovenský partner: Základní škola Rázusová

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 12 Seminář Ostrava Priorita 1:Sociální a kulturní rozvoj a síťování Opatření 1.1:Lidské zdroje, sociální a kulturní rozvoj Název projektu: Zvýšení kvalifikace žáků ISŠ, Frýdek-Místek, Lískovecká 2089 prostřednictvím spolupráce se SOUs, Čadca Předkladatel:Střední škola strojírenská a dopravní, Frýdek-Místek Slovenský partner: Střední odborné učiliště strojírenské, Čadca

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 13 Seminář Ostrava Priorita 2:Zachování krajiny a rozvoj cestovního ruchu Opatření 2.1:Budování a rozvoj infrastruktury cestovního ruchu Název projektu: Přeshraniční běžecké trasy Česko-Slovensko Předkladatel:Obec Staré Hamry Slovenský partner: Obec Korňa

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 14 Seminář Ostrava VI. Odkazy (vyhledávání partnerů)

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 15 Seminář Ostrava DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Markéta Hluchníková Moravskoslezský kraj – Krajský úřad Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 16 Seminář Ostrava „Všechny dobré zásady jsou již napsány. Nyní ještě zbývá je uskutečnit.“ Pascal