1. 2 3 4 Smysl práce z domu • Vědomí hodnot • Společenská odpovědnost • Co byste udělali, kdybyste se nebáli? 5.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P r o s t ě j o v v datech Olomoucký kraj obyvatel
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Příprava nové dopravní politiky ČR
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
PROJEKT EZK ROKY 2001 AŽ 2011 PILOTNÍ PROJEKTY
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora poradců Podpora poradců
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Problematika informační kriminality
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
E-Government Moravskoslezského kraje (II. – VI. část výzvy) Projekt Vnitřní integrace úřadu Odbory informatiky, kancelář ředitele, investiční a majetkový,
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Personální plán pro podnikatelský plán
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

1

2

3

4

Smysl práce z domu • Vědomí hodnot • Společenská odpovědnost • Co byste udělali, kdybyste se nebáli? 5

Globální cíl kraje Vytvářet podmínky a prostředí umožňující spokojený život obyvatel v kraji a zvýšit atraktivitu regionu pro podnikání, investice a život obyvatel. 6

Strategický cíl úřadu Snížení fixních nákladů úřadu při zkvalitnění pracovních podmínek zaměstnanců, rozšíření pracovní doby úřadu a využívání práce z domu Termín: prosinec

Hrdost a autorství • Kultura důvěry umožňující něco vytvořit a chtít se pod to podepsat • Vztah kultura-strategie-struktura – Vítěz je pouze jeden 8

Proč náš úřad ?! Zvýšení efektivity výkonu veřejných služeb, resp. úřadu a růst spokojenosti zaměstnanců (efektivnost předpokládá, že cíle jsou stanoveny a zdroje jsou k dispozici) Práce z domu nejvýznamnějším cílem 2 strategií úřadu: • Strategie úřadu Snížení fixních nákladů, odstranění plýtvání ve využívání kancelářských prostor, ….. • Slaďování rodinného a pracovního života Zkvalitnění pracovních podmínek zaměstnanců, nejvýznamnější benefit pro zaměstnance 9

Podstata řešení • Zkvalitnění řízení a organizace práce • Efektivnější využívání kancelářských prostor • Snížení provozních nákladů, resp. odstranění plýtvání • Rozšiřování moderních technologií, rozvoj znalostí a dovedností • Růst spokojenosti zaměstnanců,loajalita k zaměstnavateli 10

Implementace práce z domu 2011 a 2012 Popis řešení 2011 vytvořen PT, připraven harmonogram implementace analýza zaměstnanců vhodných pro práci z domu projednání s dotčenými a schválení vedením 2012 pilotní odzkoušení (6 z odd. kontroly obcí a analýz) dohody do vyhodnocení a podpis dohod do schválení přípravy rozšíření práce z domu v r

Implementace práce z domu 2013 PT připravil rozšíření (80 nejenom může, ale chce) Vybráni ti, kteří alespoň 2 dny v týdnu z domu Zajištění techniky (NTB, mobil, internet,…zpravidla obměna) Od března, resp. září 37 zaměstnanců z 9 odborů Konec listopadu vyhodnocení 2 nechtějí pokračovat 3 nepovoleno Nově vybráno dalších 12 pro práci z domu od

Vývoj/měřítka rok Zaměstnanci s domácí prací Počet odborů s domácí prací 1910 Redukce kanceláří2410 Úspory v tis. Kč Zkratky odborůEOEO,DS,KH,KR,SM,ŽP, VZ,SV,ZD EO,DS,KH,KR,SM,ŽP, VZ,SV,ZD, ÚP 13

Náklady a přínosy využívání práce z domu 1 zaměstnanec s prací z domu stojí cca 4 tis. Kč/rok i méně a taky „0“ 1 uvolněná kancelář šetří cca 100 tis. Kč (resp Kč/m 2 /rok) To podstatné zaměstnavatel (zatím) nevidí. 14

Inovativnost a přenositelnost • Institucionalizace změny, zakotvení • Podpora kultury učící se organizace (změna chování, řízení a organizace práce, komunikace, včetně informování veřejnosti o práci z domu a nabídka schůzek v rozšířené době prostřednictvím informačního centra….ukládání a přebírání úkolů, vzdělávání zaměstnanců • Nové znalosti a dovednosti (využívání moderních komunikačních technologií, příprava vnitřních norem, Pracovní řád, dohody o práci mimo pracoviště zaměstnavatele,.. • Nová IT řešení (aktualizace bezpečností politiky ICT, zajištění bezpečného vzdáleného přístupu k aplikacím a na servery prostřednictvím tenkého klienta, úprava některých aplikací dle požadavků, docházkový systém rozšířen o SW terminál, propojení s webovými stránkami kraje, proškolení zaměstnanců k využívání ICT,…) 15

Doporučení PT • Jasná VIZE • NALÉHAVOST změny JE x NENÍ ? • VŠESMĚRNÁ KOMUNIKACE napříč organizací • Brát v úvahu DŮVODY SE BRÁNIT– vlastní zájmy dotčené osoby, nejistota, obavy ze ztrát, neporozumění, špatná zkušenost • Získat PODPORU VŮDCE a následně všech úrovní, zaměstnanců • DŮSLEDNÉ ZAVÁDĚNÍ, bez výjimek oddalujících dosažení vize, cíle, mohou změnu zmařit 16

CHYTRÁ PRÁCE • Využít znalostí ze zahraničí, které mají v Hodoníně, Třebíči,…. • - metodika pro zavedení • Specifikace forem práce na dálku • Chytrá práce vyžaduje modernější manažery = VEDOU LIDI ZA JASNÝMI VÝSLEDKY Růst vzájemné spolupráce a sdílení Služby dostupné odkudkoliv a kdykoliv Vytvořit centrální místo úřadu 17

Další rozšiřování  ?  Vize 50 % zaměstnanců využívá práci z domu 18

Jan Werich Má-li se udržet oheň, musí být někdo, kdo fouká do jiskřiček. Přitom je třeba někdy zaujmout i nedůstojnou polohu. 19

Na závěr otázka O co přicházíme, když zůstáváme při starém? 20

Děkuji za pozornost Mgr. Libor Košťál, MBA Vedoucí odboru kancelář ředitelky Krajský úřad Královéhradeckého kraje