Česká parkovací asociace a její role při řešení dopravy v klidu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Legislativní rámce DvK v Č R 9. konferencia SPA - „Parkovanie v mestách“ 12. – Tatranské Matliare.
Advertisements

Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Úprava zákona o provozu na pozemních komunikacích Dopravní psychologie! Mgr. Stanislav Huml, Poslanecká.
Tabulka funkce: V balíku je šest lahví kofoly. Jedna stojí 25 Kč. Sestav tabulku závislosti celkové ceny na počtu zakoupených lahví z jednoho balíku kofoly.
Jednotné evropské mýtné 0 TRUCK BUSINESS DAY BRNO, 10. Č ERVEN 2009.
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
Jak dodržují veřejné instituce zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím? Úkol pro předmět Svobodný přístup k informacím FFMU v Brně, Ústav.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje
Odborná úprava zákona o provozu na pozemních komunikacích Jde nám o expertní úpravu, nikoliv o politiku! Aleš Řebíček, Daniela Kovalčíková, Stanislav.
1/22 Je INSPIRE pro soukromé firmy příležitostí? Jitka Faugnerová CENIA, česká informační agentura životního prostředí Zvolen,
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Obecná část rozpočtového práva III
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA Jaroslav Martinek Central MeetBike.
Projekty EOC v ČR v období
Testování osob mladších 18 let – právní a kriminologický pohled
Rozvoj ITS pro řízení dopravy v intravilánu
Stavební zákon a územní plánování
Zákonná opatření Senátu v daňové oblasti Rizika spojená se způsobem jejich přijetí 20. listopadu 2013.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
ISO 9001:2000. CONNEX Východní Čechy a.s. 22/6/2004-Seminář PVT Strana:2-Connex Card  Realizace a provoz jednotného platebního a odbavovacího systému.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Střednědobé uložení digitálních dokumentů a jejich autenticita (Miroslav Čejka, GORDIC spol. s r.o.)
 zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (rozpočtová pravidla),
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Výměna řidičských průkazů Tisková konference Ministerstvo dopravy České republiky Ing. Ivo Vykydal, náměstek ministra dopravy.
TEST 17. POLITOLOGIE
Stávající situace billboardů u silnic a případné návrhy opatření Ing
Účetní reforma v druhém roce
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Nízkoemisní zóna v hl. m. Praze varianty územního rozsahu duben 2014.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Právní řád Pavel Šuranský.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Prostorová databáze lázní v České republice
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Úloha, možnosti a omezení samospráv při řešení problematiky parkování ve vztahu k celkovému pojetí veřejného prostoru Ing. Libor Šíma odbor rozvoje a financování.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Organizace, řízení a struktura města Mgr. František L U K L, MPA Předseda SMO ČR starosta města Kyjova.
Dokumentácia a podklady k regulácii parkovania v Českej republike - všeobecné podmienky zavedenia regulácie a spracovania stratégie v mestách aneb automobil.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Výbory a pracovní skupiny
REVIZE NOREM PRO TRAMVAJOVOU DOPRAVU
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Transkript prezentace:

Česká parkovací asociace a její role při řešení dopravy v klidu 11. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM 6.1.2014 PRAHA Ing. Ondřej Myška – předseda Rady ČPA Ing. Petr Horský – místopředseda Rady ČPA

Role ČPA Médium pro výměnu a sdílení informací Chceme pomoci k odladění právního prostoru na podmínky 21. století Odborný partner pro tvorbu podmínek řešení DvK Odborný partner pro municipality

Bude funkční, když se do její činnosti zapojí města !!! z.n.p.p. Funkční ČPA ? Bude funkční, když se do její činnosti zapojí města !!! z.n.p.p.

„Dokumentácia parkovacej stratégie“ Inspirace Vás pozýva na 9. konferenciu SPA s medzinárodnou účasťou   PARKOVANIE V MESTÁCH „Dokumentácia parkovacej stratégie“ Miesto konania: Hotel HUTNÍK I *** Tatranské Matliare Vysoké Tatry Slovenská republika   Termín konania: 12.11. – 14.11. 2013 ( utorok- štvrtok) 1 2 3 4 5 6 7 8 9

ČPA - základy Ztratili jsme 20 let Ne každé řešení je populární Vítězí krátkodobé cíle Absentuje logický postup řešení Svoboda = odpovědnost

Jak to vidí ČPA - právo Zákonné prostředí potřebuje dílčí modifikace (regulace) Zákonné prostředí potřebuje systémovou změnu (kontrola) Schází jednotná metodika pro města Některá řešení jsou v rozporu s §§§ § 7 (1) Řidič nesmí c) při jízdě vozidlem držet v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení. = 2 body

Jak to vidí ČPA - právo Základní legislativní předpisy Ústava ČR Zák. 13/1997 Sb. O pozemních komunikacích Zák. 361/2000 Sb. O provozu na pozemních komunikacích Zák. 128/2000 Sb. O obcích Zák. 235/2004 Sb. O dani z přidané hodnoty Zák. 40/1964 Sb. Občanský zákoník Další zákony: o cenách, o přestupcích, …. Prováděcí vyhlášky ... Technické předpisy a normy ... Ne vždy plně v souladu

Jak to vidí ČPA - střety 361/2000 – obecně – změny je nutno dostat do podvědomí řidičů 361/2000 - § 25,26,27 – každý řidič s sebou vozí metr 13/1997 – řidič nerozliší MK, ÚK, silnici Neznalost zákona neomlouvá, ale ...

Optimální postup 1. 2. 3. 4. Analýza a rozbor stavu Doprava Prostředí Demografie Socioekonomie Psychologie Návrh konceptu řešení Projednání konceptu Sestavení koncepce s 20 letou vizí 1. 2. 3. 4. Dům se staví od základů

Mýty či fakta? Pražáci nebo Středočeši?

Mýty či fakta? Ne každý Pražák má 2 auta

Mýty či fakta? Databáze ČSÚ jsou zajímavé

Ekonomické souvislosti Střet možností a vizí Omezené možností rozpočtů Absence programů rozvoje DvK Monofunkční uvažování Výsledek = minimální rozvoj Peníze jsou na 1. místě?

Ekonomické souvislosti Proč mnoho projektů končí v šuplíků?

Doprava v klidu a IT První využití IT je datováno do 60 let 20 století Primárním úkolem bylo registrovat platby a vozidla V ČR se IT uplatňuje od 90 let 20 století Základní chybou bývá přecenění schopností IT Smart city = vize, ke které směřujeme IT ≠ ČLOVĚK

Doprava (nejen) v klidu a IT IT se má smysluplně používat

Závěrem Aby to nekončilo takhle