Německo 2010 14. září – 4. října
Weiden in der Oberpfalz Bavorsko Weiden Weiden in der Oberpfalz
312km 3 hodiny 30 minut
Cesta byla dlouhá.
Dopravní prostředek: minibus
Po příjezdu na pracoviště nám byl představen náš třítýdenní domov.
Poté jsme se seznámili i s naším pracovištěm.
Zde jsme moc často nebyli, jen při opravdu velkém počtu hostů ... Restaurace Zde jsme moc často nebyli, jen při opravdu velkém počtu hostů ...
Obsluhovali jsme například na svatbě našeho šéfa Roberta a jeho ženy (Češky) Martiny
Při obsluze jsme měli celkem problémy při objednávání, ale vše nakonec proběhlo hladce a každý dostal, co si objednal.
Kuchyně Zde jsme trávili nejvíce času. Získali jsme i spoustu zkušeností v přípravě jídel, za které jsme vděční a určitě pro nás budou přínosem.
První dny jsme trávili u škrabání brambor a čištění zeleniny.
Další dny jsem už dělali úplně vše, co bylo potřeba. Bramboráky Na požádání i české houskové knedlíky Dýňová polévka
Také nás zaujalo při naklepávání masa, že používají jinou paličku než na kterou jsme zvyklí z Čech.
Ve volném dnu jsme jeli na výlet do Mnichova.
Právě se zde konal Oktoberfest
Bylo zde spousta lidí a krásné počasí
Jsme velice rádi za to, že jsme měli možnost se na tuto událost podívat.
Velice se mi zde líbilo, jak každý druhý návštěvník byl oblečen v kroji. Myslím, že toto je v Čechách nepředstavitelné, natož v takto velkém městě jako je Mnichov.
Jeden den jsme strávili v Regensburgu (Exkurze po gastr. zařízeních)
Navštívili jsme hotel Arch, který zaujal svým stářím a stálou funkčností.
Den české kuchyně ve Wiesau
Fotka celé naší výpravy Hlavní chod (svíčková na smetaně a houskový knedlík)
Také jsme trávili nějaký čas ve městě Weiden
Moc se nám v tomto městě líbilo, všude čisto a spousta nových automobilů, tak to tedy vypadá v celém Německu podle toho, co jsme měli možno vidět a to se mi zdá jako největší rozdíl mezi Německem a Českou republikou. Německo je nejspíše o pár let napřed vůči České republice a myslím, že se tam i lépe žije.
V hlavních rolích: Adam Láník & Jakub Fiala jako …
Češi Beze strachu
Poděkování patří celému týmu Zum Alten Schuster, Skvělý kuchař a zároveň šéf penzionu Robert Drechsel. V penzionu panují skvělé vztahy mezi zaměstnanci, i nás mezi sebe bez problémů přivzali.
Labské hotelové škole a projektu Leonardo da Vinci