3.12.2012 Od 15:00 hodin Zasedací místnost v Habrech (budova radnice, přízemí) 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Od 16:30 hodin Zasedací místnost v Habrech (p ř ízemí) Školení pro žadatele 5. výzvy.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
III.1.3 Podpora cestovního ruchu ÚZPI dne 18. října 2007.
MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Školení k 6. výzvě na realizaci.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Od 15:00 hodin Zasedací místnost v Habrech (budova radnice, přízemí) 1

 Zveřejnění výzvy:  Konzultace pro žadatele: průběžně  Příjem žádostí: 7.1. –  Kontrola žádostí MAS: leden 2013  Výběr projektů Výběrovou komisí MAS: od 14:30  Registrace žádostí na RO SZIF: březen 2013  Kontrola žádostí RO SZIF: duben 2013 – červen 2013  Podpis Dohody na RO SZIF: cca od července 2013  Zahájení realizace projektů: nejdříve od data registrace Žádosti na RO SZIF HARMONOGRAM 2

 Fiche 1 – Obnova a rozvoj obcí MAS KS ( Kč)  Fiche 2 – Občanské vybavení a služby v MAS KS ( Kč)  Fiche 3 – Kulturní dědictví v MAS KS ( Kč)  Fiche 8 – Podpora rozvoje služeb v cestovním ruchu ( Kč)  Fiche 9 – Vzdělávání pro venkov ( Kč)  Fiche 10 – Turistika a poznávání v MAS KS ( Kč)  Fiche 11 – Zakládání a rozvoj nových podniků v MAS KS ( Kč) 3

 Příjemce dotace: obce, svazky obcí, NNO, církve, zájmová sdružení právnických osob, příspěvkové organizace zřízené obcí  Opatření: III Obnova a rozvoj vesnic  Vedlejší opatření: III Rozhledny, pěší trasy, vinařské stezky, hippostezky a další tematické stezky  Vedlejší opatření 2: II Neproduktivní investice v lesích  Režim podpory: 90 %  Min/max ZV: Kč/ Kč  Povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci stanovené MAS: Zápis z komunitního projednání + prezenční listina  Nepovinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci: Doklad o již realizované či již přijaté, schválené významné investiční akci od poskytovatele financí, partnerská smlouva, nebo jiný doklad k doložení víceodvětvového navrhování 4

5  Nezpůsobilé výdaje stanovené MAS: místní komunikace a účelové komunikace  Nejsou způsobilé: projektové a technické dokumentace, nákupy pozemků souvisejících s projektem  Způsobilé výdaje: veřejná prostranství obce včetně obnovy/výstavby čekáren na zastávkách hromadné dopravy, obnova nebo budování sítí technické infrastruktury, parkové úpravy veřejných prostranství obce, nákup techniky pro údržbu veřejných prostranství obce (více viz Fiche 1)

 Příjemce dotace: obce, svazky obcí, NNO, církve, zájmová sdružení právnických osob, příspěvkové organizace zřízené obcí  Opatření: III Občanské vybavení a služby  Vedlejší opatření: III Rozhledny, pěší trasy, vinařské stezky, hippostezky a další tematické stezky  Režim podpory: 90, 60, 50, 40 %  Min/max ZV: Kč/ Kč  Povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci stanovené MAS: Zápis z komunitního projednání + prezenční listina, v případě že jsou součástí projektu stavební práce tak list vlastnictví  Nepovinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci: Partnerská smlouva, nebo další doklad k doložení víceodvětvového navrhování 6

7  Nejsou způsobilé: projektové a technické dokumentace  Způsobilé výdaje: občanské vybavení v oblasti sociální infrastruktury, kulturní, péče o dítě, vzdělávání, zdraví, sportu a volnočasových aktivit, vybavenost pro veřejnou správu, informační a školící centra s využíváním ICT, budov hasičských zbrojnic, zvířecích útulků, církevních aktivit(více viz Fiche 2)

 Příjemce dotace: obce, svazky obcí, NNO, církve, zájmová sdružení právnických osob, fyzické a právnické osoby, příspěvkové organizace zřízené obcí  Opatření: III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova  Režim podpory: 90 %  Min/max ZV: Kč/ Kč  Povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci stanovené MAS: zápis z komunitního projednání + prezenční listina  Nepovinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci: pokud žadatel požaduje bodové zvýhodnění za regionální význam – doloží tento význam, bodové zvýhodnění za ekologicky šetrné materiály – doloží seznam a využití materiálů, bodové zvýhodnění za již realizovanou akci – propojení s akcí, partnerská smlouva nebo jiný doklad víceodvětvového navrhování 8

9  Záměry:  v případě záměru a) kulturní dědictví venkova - nemovité a movité památky, nehmotné kulturní dědictví (např. staročeské kuchařské recepty, lidové písně, folklor, vyprávění pamětníků, pověsti, zvyky)  b) obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova, v případě záměru b) nemovité památky, např. zámečky, tvrze, kostely, hřbitovy, fary, kaple, radnice, stavby lidové architektury, zemědělské usedlosti, mlýny, kapličky, křížové cesty, pomníky obětem válek, sochy slavných rodáků, památníky, historické mostky, rodné domy významných osobností, včetně doprovodné zeleně a historické parky, zahrady, aleje, skupiny stromů a movité památky, např. hudební nástroje, kostelní zvony, obrazy, knihy  c) stálé výstavní expozice a muzea,v případě záměru c) dotace např. na Vesnické muzeum, Dům starých časů, Dům zaniklých řemesel, Rodný dům slavného rodáka) s nabídkou místních kulturních a historických zajímavostí, rarit, kuriozit…  Nejsou způsobilé: projektové a technické dokumentace, nákup staveb a pozemků souvisejících s projektem, zpracování studií, posudku statiky budov či objektů, soupisy a mapy kulturního dědictví venkova, vypracování programů regenerace či plánu péče o území (více viz Fiche 3)

 Příjemce dotace: obce, svazky obcí, NNO, zájmová sdružení právnických osob, nezemědělské podnikatelské subjekty  Opatření: III Ubytování, sport  Vedlejší opatření: III.1.2. Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje  Režim podpory: 40, 50, 60 %  Min/max ZV: Kč/ Kč  Povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci stanovené MAS: nejsou  Nepovinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci: pokud žadatel požaduje bodové zvýhodnění za zkušenosti, doloží zkušenosti, bodové zvýhodnění za partnerství – doloží partnerskou smlouvu a projekt, body za víceodvětvové navrhování – doložit například zápisem 10

11  Nejsou způsobilé: projektové a technické dokumentace, nákup pozemků a staveb souvisejících s projektem, nákup a výsadba doprovodné zeleně  Způsobilé výdaje: stavba, rekonstrukce či modernizace malokapacitního (do 60 lůžek) ubytovacího či stravovacího zařízení, půjčovny sportovních potřeb či sportovní zařízení, nákup vybavení pro ně, propagace a marketing v rámci projektu (více viz Fiche 8)

 Příjemce dotace: NNO, obce  Opatření: III.3.1. Vzdělávání a informace  Režim podpory: 100 %  Min/max ZV: Kč/ Kč  Povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci stanovené MAS: nejsou  Nepovinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci: bodové zvýhodnění za vzdělávání v aktuálně poptávaných oborech – ověřenou poptávku, bodové zvýhodnění za kritérium zkušenosti se vzděláváním – doklad o jiném projektu 12

13  Nejsou způsobilé: projektová dokumentace  Způsobilé výdaje: poskytnutí místnosti (energie, poplatky), pořádání odborné exkurze (ubytování, cestovní náklady pro účastníky vzdělávacích aktivit), zajištění překladů či tlumočníka (stravné, ubytování, doprava, tlumočení), organizace semináře + odborná činnost lektorů, nákup kancelářských potřeb ve vztahu k předmětu projektu, poskytování studijních materiálů a materiálů potřebných k výuce, technické zabezpečení, náklady na pronájem sálu/učebny (víc viz Fiche 9)

 Příjemce dotace: obce, svazky obcí, NNO, zájmová sdružení právnických osob, nezemědělské podnikatelské subjekty  Opatření: III Rozhledny, pěší trasy, vinařské stezky, hippostezky a další tematické stezky  Vedlejší opatření: II Neproduktivní investice v lesích  Režim podpory: 90 %  Min/max ZV: Kč/ Kč  Povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci stanovené MAS: zápis z komunitního projednání + prezenční listina  Nepovinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci: pokud žadatel požaduje bodové zvýhodnění za zapojení partnera do projektu žadatel doloží partnerskou smlouvu 14

15  Nejsou způsobilé: projektové a technické dokumentace, nákup pozemků souvisejících s projektem  Způsobilé výdaje: tvorba, obnova a rozšíření pěších a lyžařských stezek, hippostezek, vinařských stezek a dalších tematických stezek, nákup a výsadba doprovodné zeleně, rekonstrukce a nová výstavba rozhleden, propagace a marketing (více viz Fiche 10)

 Příjemce dotace: fyzické a právnické osoby, které splňují podmínky pro zařazení do kategorie mikropodniků  Opatření: III.1.2. Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje  Režim podpory: 60 %  Min/max ZV: Kč/ Kč  Povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci stanovené MAS: nejsou  Nepovinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci: bodové zvýhodnění za brownfields – doložit že šlo o brownfields, bodové zvýhodnění za víceodvětvové navrhování – doložit zápisem z jednání apod. 16

17  Nejsou způsobilé: projektové a technické dokumentace, nákup pozemků a staveb souvisejících s projektem  Způsobilé výdaje: nákup strojů, technologií, vybavení a dalších zařízení sloužících k zakládání a rozvoji mikropodniků, propagace a marketing v rámci projektu (více viz Fiche 11)

 Projekt je realizován na území působnosti MAS  Projekt musí splňovat účel a rozsah příslušné Fiche a musí být v souladu s Pravidly IV.1.2.  Žadatel musí splňovat definici příjemce dotace stanovenou v příslušné Fichi ke dni podání Žádosti o dotaci na MAS a po celou dobu vázanosti projektu na účel  Projekt je v souladu s příslušnou právní úpravou  Žadatelem nemůže být státní podnik, zahraniční fyzická osoba, která nemá trvalé bydliště na území ČR, ani právnická osoba, která nemá sídlo na území ČR  Projekt nesmí být po dobu 5 let provozován jiným subjektem či pronajímán jinému subjektu  Položkové rozpočty stavebních prací dle RTS Brno (aktuální ceny pro jednotlivé položky v rozpočtu - nesmí být přesaženy) 18

 Příjemce dotace má prokazatelně uspořádány vlastnické/nájemní vztahy k nemovitostem, které jsou předmětem realizace projektu  Žadatel/příjemce dotace nečerpá finanční prostředky na stejné ZV, pro které je požadována dotace z PRV, státního rozpočtu, krajských rozpočtů, státních fondů a dalších fondů EU  Lhůta vázanosti projektu je 5 let, doba realizace max. 24 měsíců (resp. 36 měsíců), uschování dokladů projektu 10 let  Žádost o dotaci v elektronické podobě i tištěné (vytiskne pracovník MAS a žadatel před ním podepíše na místě)  Platný doklad o osobách oprávněných jednat jménem žadatele (statut, jednací řád, výpis z OR…)  V případě nákupu stavby/pozemku zařazeného do ZV znalecký posudek (ne starší než )  V případě projektu, kde jsou stavební výdaje nebo dodávka stabilní technologie, katastrální mapa s vyznačením lokalizace předmětu projektu v odpovídajícím měřítku, ze které budou patrná čísla pozemků, hranice pozemků a měřítko mapy 19

 Pročíst celou Fichi a zkontrolovat projekt před odevzdáním na MAS  V případě jakýchkoliv dotazů a nejasností kontaktovat kancelář MAS  Být přítomen na veřejné obhajobě projektů ( )  Uschovávat veškeré doklady týkající se projektu  Při výběrovém řízení postupovat transparentně a nediskriminačně, nedělit uměle zakázky  Sledovat a případně informovat MAS o veškerých změnách projektu 20

 Před podpisem Dohody není na dotaci právní nárok  Při odevzdání projektu na MAS přinést projekt ve 2 vyhotoveních!  Počítat se zabezpečním financí nejprve z vlastních zdrojů  Předpokládat dobu udržitelnosti alespoň 5 let po ukončení projektu! (předvídat a udržovat výstupy projektu)  Volby a změny statutárních orgánů (hlásit na formuláři hlášení o změnách)  Kopírovat doklady, které žadatel obdrží ze SZIF pro Královskou stezku (Dohoda, vyrozumění hlášení o změnách, schválení platby) 21

Pravidla Hlášení o změnách Žádost o dotaci Žádost o proplacení … 22

Základní orientace na webu SZIF: Záložky vlevo: Program rozvoje venkova Osa IV. LEADER 1. Implementace místní rozvojové strategie 1.2. Realizace místní rozvojové strategie 23

 Pokud při výběru projektů nastane shoda v počtu bodů, rozhoduje v první řadě nižší částka dotace, pokud ani ta nerozhodne tak nižší počet obyvatel obce, na jejímž území je převážná část aktivit (finanční) a poté los  Darovací smlouva - vybrané projekty dají MAS dar ve výši 2,5 % ze způsobilých výdajů 24

MAS Královská stezka o.p.s. Žižkovo náměstí 66, Habry Mgr. Gustav Charouzek – Karolína Ortová –