Rytíři na Osice l.p. 2006. 23. dne měsíce července léta páně 2006 se na výcvikovém tábořišti nedaleko města Nová Bystřice sjela pážata z dalekých i blízkých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jiří z Poděbrad.
Advertisements

To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Opakování Mezopotámie
Kolja 2 Otázky a film. Konverzace: Máte nějaký nový nábytek.
Husitství v kostce.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
III.Ročník Kurz běhu na lyžích zrakově a tělesně postižených Jindřichov účastníků z toho 14 zrakově postižených,3 tělesně postižení,
Vše začíná pasováním prvňáčků. Rytířské ostruhy – 2.třída Hlavolam 3 cizí slova Obtížné slovo.
č t v r t e k, hřiště ZŠ Novosedlice.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
1. Tmavým ránem kráčí žena k hrobu pod křížem, cítí se tak opuštěna mrtvým Ježíšem. Ale ještě dřív, stal se tenhle div: Boží sláva z hrobu vstává, Pán.
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „ CO RÁDI JÍME“
Středočeský kraj.
Křížové výpravy.
Po skončení základní školy dva roky studoval na pedagogickém oddělení městské hudební školy v Praze. Rok pracoval jako pomocný dělník, potom absolvoval.
Sparta.
ČESKÉ ZEMĚ PO BITVĚ NA BÍLÉ HOŘE
Lyžařský výcvikový kurz Velké Karlovice 12. – 16 ledna 2015 Lyžařský výcvikový kurz proběhl tradičně ve Velkých Karlovicích. V letošním roce převažovali.
Přemyslovci Vláda přemyslovských králů.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
MÉ KRÁLOVSTVÍ.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
RANÝ STŘEDOVĚK.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
To funguje..…   Ať mají Tvé ruce vždycky co dělat, Ať je v Tvé peněžence vždycky.
Přebudov června 2013 Družina princezen a rytířů v pohádkovém Přebudově.
ERBY Heraldika.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_556_VZORY_RODU_MUŽSKÉHO Téma: OPAKOVÁNÍ VZORŮ.
7 divů světa Na následujících stránkách se seznámíte se sedmi divy světa. Seznámíte s dobou před a po divech.
Oficiální nábor Specnaz GRU 2008
Doba husitská v Čechách (Období po Husově smrti)
Dušan Hauser. Základní informace  Cílová skupina: členové horolezeckého a tábornického kroužku při SVČ Pohořelice  Věk: smíšeného věku (8-15 let). 
Připouštění Je-li samice v říji a Vy již toužíte po tom, aby po kotci běhali mladí králíci, nezbývá nic jiného, než samici připustit samcem – bez toho.
Během tohoto týden jsme se učili ve skupinách a rozvíjeli tak své komunikační i organizační dovednosti.
CERMAT 2007 Celostátní hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.
Jagellonci 7. ročník.
Poslední Přemyslovci Lubomír Berka.
KNÍŽECÍ DRUŽINA A ŠLECHTA
1. Noc v širý už padá kraj a slunce v mraků dál zapadlo zvečera, A hvězdný padá třpyt, že šťastni můžem být, vypráví důvěra, a hvězdný padá třpyt, že šťastni.
BEJCI Tohle je asi konec bejků pátá třída končí Jeden chce jít na matematickou TAK TOHLE JE NA PAMÁTKU.
1. Spása světa dlouhá léta očekávaná dnešní noci lidstvu všemu byla poslána. Všichni spolu písničkami, radujte se, chvalte s námi, zblízka nebo z dáli,
1. Oslavuj Pána vší slávy a králů všech Krále, píseň i život ať vyznívá k Boží jen chvále. Shromažďme se, k radosti povbuďme se, slavme všemocného stále!
Středověk Lenní systém Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_D1r0105.
1. Ó Bože, soudu vyuč krále o spravedlnosti, | i jeho syn ať neustále prospívá moudrostí. | Ať jeho slovem zahanbeni odloží vládci spor, | ať nese pokoj.
Egypt Střední a Nová říše.
Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: Augusta, P. a kol.: DĚJINY STŘEDOVĚKU A RANÉHO NOVOVĚKU – 2. DÍL – VRCHOLNÝ A POZDNÍ STŘEDOVĚK. SPN.
1. Blíž tobě, Bože můj, | jen tobě blíž! | Byť mne i táhnout měl | blíž k tobě kříž, zaplesá vždy můj duch: | Blíž tobě, jenž´s můj Bůh, | blíž tobě, jenž´s.
Nela Sováková, Johana Černá
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_02_02_13.
Katedrála - živý organismus Projekt připravovaný studenty Biskupského gymnázia v Hradci Králové pod vedením p. učitelky H. Melicharové Prezentace.
RYTÍŘI Vypracoval Štěpán Rakovič. Kdo vlastně byli rytíři Rytíři byli šlechtici, kteří bojovali na koních a často žili v hradech. Tento způsob života.
 Chci se s Vámi podělit o své zážitky z letního tábora s výukou angličtiny, kde se mi už dvakrát líbilo a kam byste se mohli podívat i vy. 
VRCHOLNÝ STŘEDOVĚK U NÁS Poslední Přemyslovci. 1. Přemysl Otakar I – Zlatá bula sicilská - prvorozenecký princip (= primogenitura), nastupuje.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník třída Autor
Kapitolka o čase pro žáky 4. ročníku ZŠ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_04
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_26_NAŠE VLAST Mgr. Petra Kukuczková
ŘÍMSKÁ REPUBLIKA 510 – 31 př. n. l..
Diokletianus Constantinus
Jak dobré je vzývat Ref: Jak dobré je vzývat jméno Tvé před tváří Tvou, ó Králi náš. 2x 1. Enoch vždy chodíval s Bohem svým a zůstával na kolenou. 2x.
Karel IV. OTEC VLASTI
Úvod do středověku.
Karmelitánský Řád.
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
MISTR JAN HUS A HUSITSKÉ VÁLKY
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Rytíři na Osice l.p. 2006

23. dne měsíce července léta páně 2006 se na výcvikovém tábořišti nedaleko města Nová Bystřice sjela pážata z dalekých i blízkých krajů, aby pod vedením zkušených rytířů absolvovala výcvik v umění a dovednostech rytířských. Výcvik trvající dva týdny byl velmi, velmi náročný.

Počiny pážat byly bedlivě sledovány ostřížím zrakem samotného veličenstva, pána z Nilfgaardu, Krále a panovníka Pepy I.

Pážata měla na své straně podporu první dámy. Avšak hlavně při nich stál samotný Drak „Merlin“, potulný mnich a kouzelník, se svojí mocí kouzelných kamenů.

Počasí nám naštěstí přálo. Po dobu soubojů a klání o družinové prapory a královské erby nám bůh slunce zachovával přízeň.

Rozdělení tábora na jednotlivé družiny:

Náplní výcviku bylo prověřování tělesné zdatnosti …

… příprava chutné krmě …

… poznávání cizích krajů …

… usilovná práce údržby tábora … … rytířská klání …

… a večerní halasení za doprovodu hudebních instrumentů – to vše se na táboře událo