Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_26_NAŠE VLAST Mgr. Petra Kukuczková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_26_NAŠE VLAST Mgr. Petra Kukuczková"— Transkript prezentace:

1 Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_26_NAŠE VLAST Mgr. Petra Kukuczková
Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník Šablona projektu: V/2 Inovace a zkvalitnění v oblasti přírodních věd Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy Jazyk: Český jazyk Název a anotace: NAŠE VLAST – ČESKÁ REPUBLIKA Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Vybarví státní symboly podle obrazové předlohy, najde svou obec a hlavní město na mapě ČR Využité materiály: Obrázky byly použity z klipartu Microsoft Office.

2 NAŠE VLAST – ČESKÁ REPUBLIKA

3 NAŠE VLAST – ČESKÁ REPUBLIKA
ČESKÁ REPUBLIKA JE SOUČÁSTÍ EVROPSKÉ UNIE. HLAVNÍM MĚSTEM ČESKÉ REPUBLIKY JE PRAHA. SÍDLÍ ZDE PREZIDENT, VLÁDA A PARLAMENT. PREZIDENT ZASTUPUJE STÁT PŘI JEDNÁNÍ V CIZÍCH ZEMÍCH. ČESKÁ REPUBLIKA JE ROZDĚLENA DO 14 KRAJŮ. BUKOVEC LEŽÍ V KRAJI MORAVSKOSLEZSKÉM.

4 NAŠE VLAST – ČESKÁ REPUBLIKA
KAŽDÝ STÁT MÁ SVÉ STÁTNÍ SYMBOLY. MEZI STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY PATŘÍ VELKÝ STÁTNÍ ZNAK, MALÝ STÁTNÍ ZNAK, STÁTNÍ VLAJKA A STÁTNÍ HYMNA – PÍSEŇ KDE DOMOV MŮJ. MALÝ STÁTNÍ ZNAK STÁTNÍ VLAJKA VELKÝ STÁTNÍ ZNAK STÁTNÍ HYMNA

5 PAMÁTNÁ MÍSTA ČESKÉ REPUBLIKY
V NAŠÍ VLASTI JE MNOHO MÍST PŘIPOMÍNAJÍCÍCH UDÁLOSTI ČESKÝCH DĚJIN. PATŘÍ MEZI NĚ : ŘÍP KDE PODLE POVĚSTI STANUL PRAOTEC ČECH BLANÍK SE SPÍCÍMI RYTÍŘI A SV. VÁCLAVEM RADHOŠŤ SE SOCHOU POHANSKÉHO BOHA RADEGASTA - BOHA SLUNCE, VÁLKY A VÍTĚZSTVÍ VYŠEHRAD - HISTORICKÉ OPEVNĚNÍ NA SKÁLE NAD PRAVÝM BŘEHEM ŘEKY VLTAVY V PRAZE.

6 STÁTNÍ SVÁTKY – PROČ SE TYTO DNY SLAVÍ?
Den obnovy samostatného českého státu Svátek práce Den vítězství Den slovanských věrozvěstů Den upálení mistra Jana Husa Den české státnosti Den vzniku samostatného československého státu Den boje za svobodu a demokracii


Stáhnout ppt "Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_26_NAŠE VLAST Mgr. Petra Kukuczková"

Podobné prezentace


Reklamy Google