Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu 6-2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ POSTUPY PŘI EXISTENCI RŮZNÝCH NÁSTROJŮ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A RŮZNÝCH TYPŮ ÚZEMÍ Ing. arch. Miriam Blažková ÚÚR Brno říjen 2006.
Advertisements

Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Porada pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování a stavebního řádu část územní plánování 18. prosince.
Pořizování územního plánu (vztah k dotčeným orgánům)
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
Stavební zákon a územní plánování
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Pořizování územního plánu
č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
! Proces pořízení územního plánu
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 1. část Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
náměstek Ministerstva životního prostředí
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Lhůta pro pořízení územní studie
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Posuzování vlivů na ŽP Jana Dudová.
Umisťování staveb.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
Legislativní materiály vlády
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Územní opatření o stavební uzávěře
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Územně analytické podklady
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Transkript prezentace:

Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu

Významné změny § 50 • Návrh územního plánu se předává k posouzení podle odst. 2 na krajský úřad • Návrh se doručuje veřejnou vyhláškou, každý může uplatnit připomínky do 30 dnů ode dne doručení • Návrh doplněný o připomínky, výsledky konzultací a stanoviska se předkládá KÚ k vydání stanovisek podle odst. 5, 7

Stanovisko KÚ podle § 50 odst.7 • Na základě doručené žádosti • Návrh v tištěné formě • Spolu s návrhem obdržená stanoviska, připomínky a výsledky konzultací • KÚ se nepředkládá zpráva o projednání návrhu územního plánu

Minimální požadavky KÚ • Záměry a priority vyplývající z PÚR ČR 2008 • Záměry a priority vyplývající ze ZÚR KHK • Koordinace navazujícího území z hlediska širších vztahů

Výkres širších vztahů • Graficky vyjádřitelné minimální požadavky KÚ vyplývající z textu odůvodnění návrhu územního plánu • Zpracování v měřítku ploch a koridorů ze zpracované ZÚR KHK • Pokud nebude zpracováván musí být řádně vyhodnoceno proč tomu tak je

Potvrzení KÚ o odstranění nedostatků • Na základě žádosti o potvrzení o odstranění nedostatků • KÚ vydá potvrzení o odstranění nedostatků na základě upraveného návrhu územního plánu (textová část odůvodnění, grafická část odůvodnění)

Úprava návrhu podle § 51 • Návrh se po vydání všech stanovisek ve smyslu ustanovení § 50 s určeným zastupitelem upraví • Na základě výsledků projednání dojde k podstatné úpravě návrhu územního plánu zpracují se pokyny pro zpracování návrhu územního plánu ty se následně předloží ke schválení zastupitelstvu