Komunikace a lokace v SL Bc. Jarmila Havelková Regionální knihovna Karviná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Statistiky Tutorial 10. února 2013.
Advertisements

Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Tutoriál EDS možnosti přizpůsobení Pro administrátory support.ebsco.com.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Rezervační systém AK Kladno Pokročilé používání. Vytvoření opakování rezervace.
Second Life „Druhý život“ Bc. Jarmila Havelková Regionální knihovna Karviná.
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Regionální knihovna Karviná virtuálně Univerzita Karlova v Praze
Základy práce s počítačem – lekce V.
Icq Zuzana Jírová.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Power Point– pracujeme se snímky
PRŮVODCE e-žk zpracovala: Mgr. Silvie Szymurdová.
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Elektronická komunikace
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Žít či nežít virtuální životy? Martin Dvořák beVirtual, s.r.o. Brno,
Typy elektronické komunikace
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Jak vytvořit on-line dotazník
EBSCOhost Collection Manager ~ Vytváření profilů Tutoriál support.ebsco.com.
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
Vytvoření vlastního profilu „avatara“ Bc. Jarmila Havelková.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Žádost Benefit7 Ing. Lenka Modrovičová 24. září 2013
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Komunikace – internet (chat, skype) Bohumil Bareš.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Elektronická pošta Název školy
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Multimediální elektronická komunikace
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
KM svaz stolního tenisu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Bakaláři Návod na obsluhu. Přihlášení – přes webové stránky školy
Využití moderních technologií v rámci zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků Projekt OP VK – Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Organizace elektronické pošty v Gmailu
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Vypracoval-Matěj Šmíd
OKNa/ práce s oknem ve windows
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
ArchiCAD nástroj Sloup
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Datové referáty Apstr4.
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
ArchiCAD nástroj Dveře
Transkript prezentace:

Komunikace a lokace v SL Bc. Jarmila Havelková Regionální knihovna Karviná

Komunikace a lokace v SL • Možnosti dorozumívání v Second Life  Chat  Voice chat • Orientace v SL a přehled aktivních avatarů v blízkém okolí  Mapy

Chat • Klábosení, pokec, přátelský rozhovor • Chat je krátká komunikace nebo rozhovor dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě • Uskutečňuje se vždy v reálném čase

Chat • V SL můžete komunikovat buď pouze s jednou konkrétní osobou (pro ostatní je vaše debata skryta) nebo se všemi naráz.

Chat • Vše, co je napsáno, se zobrazuje ostatním avatarům v okolí dvaceti metrů.

Chat • Pokud chceme komunikovat se spřáteleným avatarem soukromě, využijeme tzv. IM. • Vaše sdělení je zobrazeno pouze tomu avatarovi, kterému jste jej zaslali.

Chat • V Second Life se již od počátků tvoří zájmové skupiny lidí, které se sdružují. • Pokud chcete odeslat krátkou zprávu (short message) pouze členům určité skupiny či komunity, využívá se tzv. Group IM

Group IM • Zprávu, kterou odešlete (napíšete) určité skupině lidí, se zobrazují právě pouze jejím členům. • Zmíněné zprávy jsou doručeny bez ohledu na to, v jaké části SL se odesílatel i příjemce nachází.

Od textu po obraz • = hlasový chat • V technologickém smyslu se původně jednalo o čistě textovou formu komunikace, při které mohly být vyměňovány pouze znaky - text. • Později se k tomuto způsobu přidala možnost přenášet zvuk, případně i obraz. Mluvíme pak o audiochatu, případně videochatu.

Voice chat • V případě Second Life hovoříme o tzv. voice chatu = spojením zvuku, obrazu a textové komunikace. • Daný avatar může současně psát a hovořit. • Nastavení voice chatu je dobré uvážit již před zalogováním se do SL.

Voice chat

Nastavení voice chatu • Před přihlášením avatara (zadání username, hesla), zvolíme odkaz Edit v horní části obrazovky. • Poté zvolíme odkaz Preferences.

Nastavení voice chatu

Voice chat • Nastavení voice chatu je pro začínající uživatelé komplikovanější. • Doporučujeme se obrátit na pokročilejšího avatara, který Vám zajisté poradí, jak si nastavit hlasový chat. Popřípadě se obráti na administrátory webu •KOMUNIKACE V SECOND LIFE - videoKOMUNIKACE V SECOND LIFE

Orientace ve virtuálním světě • Kromě komunikace potřebujete v Second Life vědět, jakým způsobem se orientovat ve virtuálním prostředí „Druhého života“. • K tomu zde slouží mapy, které si můžete v uživatelském rozhraní avatara nastavit jako minimapu (oblast kolem avatara v nejbližším okolí) nebo zobrazit mapu světovou.

Minimapa • Na minimapě se zobrazuje nejbližší okolí kolem avatara. • Aktivní avataři se na mapce zobrazují jako zelené body. • Pokud se avatar pohybuje (levituje) je zobrazen jako zelená šipka.

Minimapa - náhledy

World Map – světová mapa

Jak se přesunout na určité místo na mapě? • Pokud se chcete přemístit na místo, které si na mapě zvolíte, je nutné využít teleportu. • Aktivace přemístění dvojklikem na landmark nebo výběrem místa na mapě a kliknutím na tlačítko „teleport“. • Následně budete přesunuti na místo, které jste si zvolili.

Poznáváme nová prostředí… … nové avatary