PŘEDPOKLADY PRO ZAŘAZENÍ DÍTĚTE DO PROJEKTU ADOPCE NA DÁLKU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A D O P C E N A D Á L K U. Projekt Adopce na dálku má v České republice tradici od roku 1993.
Advertisements

Specifika vzdělávání finanční gramotnosti v dětských domovech
Projekt č. CZ /5.1.01/ Nové formy péče o děti v České republice.
Mateřská a rodičovská dovolená
Problém hladu a podvýživy
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_10.
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Systém sociální podpory v ČR
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 1. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Studijní obor: Sociální činnost
Nadační fond Nehemia Projekt Nadačního fondu Nehemia ve spolupráci s křesťanskou etiopskou organizací Ethiopian Mulu Wongel Amgnoch Church Development.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
STÁRNEME A MĚNÍME SE Alica Vacková 4.B
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Příklady (část 1.) Kolik budu mít v bance po 4 letech, jestliže dnes vložím 500 tis. Kč při roční úrokové míře 5 %? Kolik budu mít v bance jestliže bude.
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.63 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Charitativní projekt SOŠ Luhačovice
Hawa Bah. Kontaktovali jsme neziskovou organizaci Wontanara a vybrali si adoptivn í d í tě - 11letou holčičku Hawu Bah z Guinei. „ Udělej něco dobr é.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
SOS dětské vesničky.
Třírychlostní model čerpání rodičovského příspěvku RNDr. Petr Nečas Ministerstvo práce a sociálních věcí.
Mgr. Roman Šebrle SOŠ sociální péče Ulrichova Kladno
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Státní sociální podpora
Projekt dětská skupina MOTÝL
Financování regionálního školství
INFORMACE Violet byla naší školou adoptována v roce Chodí na univerzitu Maasai Mara, do promoce jí zbývají 2 roky. Studuje obor Sociální práce Rodina.
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B. Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
ADOPCE NA DÁLKU prvouka. Guinea Hlavní město : Conakry Počet obyvatel: Jazyk: francouzština.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
Kurz finanční gramotnosti OA Neveklov
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Adopce na dálku.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Pečovatelská služba.
Rodina, náhradní rodinná péče
Slaďování pracovního a rodinného života podle dat VŠPS
Otien o Huru.
Otien o Huru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Příjmy a výdaje rodiny Nováků
Úvěr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
hospodaření domácnosti.
Práva a povinnosti nesezdaných párů
Státní sociální podpora
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Welfare state Sociální zabezpečení Zabezpečení rodin s dětmi
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Náhradní formy rodiny. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pracovní stáž Malta 2019.
Transkript prezentace:

PŘEDPOKLADY PRO ZAŘAZENÍ DÍTĚTE DO PROJEKTU ADOPCE NA DÁLKU Indičtí partneři a jejich spolupracovníci, kteří žijí na indickém venkově společně s obyvateli chudých vesnic, vybírají z nejchudších indických rodin děti ve věku od 3 a více let, jejichž rodiče nemají dostatek financí na zajištění jejich vzdělání. Často je pro ně nepochopitelné, co by jejich dětem vzdělání mohlo přinést. Samotným rodičům se totiž většinou žádného vzdělání nedostalo. Děti jsou pak nuceny podílet se pouze na zajištění chodu domácnosti a hospodářství (pracovat na poli, pastvě dobytka atd.), aby zvýšily příjem rodiny.

OTÁZKY A ODPOVĚDI V jakých podmínkách v Indii žijí? Většina Indů žije velmi prostě a na hranici bídy – rákosový příbytek s udupanou hlínou, uvnitř chudě zařízená místnost rozdělená přepážkou na tři části (v jedné z nich mají i dobytek), a přesto jsou to velmi milí a krásní lidé, radují se ze života a vypadají šťastně. Všichni si považují pomoci, která k nim od Vás přichází. Kdo zaručí, že se peníze dostanou opravdu až k dětem? Na indické straně spolupracujeme s partnery, kterými jsou arcibiskupství ve městě Bangalore zastoupeno arcibiskupem Bernardem Morasem a biskupství ve městě Belgaum zastoupeno biskupem Petrem Machado. Každý rok dostáváme přehled, ve kterém je vidět přesné hospodaření s penězi, které od nás přijali. Podporované děti mají jednotlivě vedeno vyúčtování, kde je vidět kolik peněz a na jaký účel bylo vynaloženo. Jakýkoliv zůstatek peněz je automaticky převeden do dalšího školního roku a načítá se k další zaslané platbě. Jakou část z příspěvku potřebuje DCH HK na pokrytí nákladů? Ze zaslaného příspěvku se na zajištění provozních nákladů projektu „Adopce na dálku“ použije maximálně 8%.

Školství Základní školní docházka trvá 10 let. Základní škola je od 1. do 7. třídy, nicméně základní požadované vzdělání je 10 nebo 12 let v případě přípravy na kvalifikovanou práci. Z tohoto důvodu rádi přijmeme odpovědnost za vzdělávání podporovaných dětí do té doby, dokud nedokončí vzdělání v konkrétním oboru, který jim umožní žít nezávisle a stát na vlastních nohou. Před vstupem do školy všechny děti navštěvují předškolní zařízení po jeden, nebo dva roky. Ve městech jsou vedeny pod názvem „nižší školka“ od 3 let a výše a „vyšší školka“ od 4let výše. Tato předškolní výchova je velice důležitá jako příprava pro řádnou školu. Žádné dítě není přijato do školy bez této předškolní přípravy. Školní rok v Indii začíná v červnu a končí v březnu. Oficiální školní docházka začíná první třídou od 5 let a 10 měsíců.

Jakým způsobem rozdělujete finance? JAKÝM ZPŮSOBEM LZE KONKRÉTNĚ POMOCI? Pokud Vám není lhostejný život chudých dětí v Indii a máte zájem zapojit se do projektu Adopce na dálku, znamená to pro Vás jako budoucího dárce zaplatit ročně minimální částku 5000,-Kč a tím na dobu minimálně 1 roku podporovat dítě z Indie. Poté již záleží na vašem rozhodnutí, jak dlouho budete dítě dále podporovat. Samozřejmě je vítána podpora dítěte až do doby ukončení jeho základní školní docházky, popř. i po dobu jeho dalšího profesního vzdělávání. Jakým způsobem rozdělujete finance? Obdrženou částku na jméno konkrétního dítěte převedeme na toto dítě, a sice na tyto účely: školní pomůcky (učebnice, psací potřeby, knihy), školné, školní brašnu a uniformu, cestovní výdaje (v případě, že dítě musí do školy dojíždět), na stravu, základní zdravotní péči, tábor, případně na pomoc rodině.

KOHO JSME ADOPTOVALI?

RUBBEN RAJ Rubben Raj je chudý chlapec. Vypadá velmi nevinně ale je velmi chytrý a pohotový. Jeho otec pracuje jako nádeník a pro rodinu přináší těžce vydělaný a malý plat. Chce studovat a stát se učitelem. Proto potřebuje pomoc aby mohl ve studiu pokračovat. Datum narození : 10.4.1998 Třída: 5. Otec vystudoval školu pouze do 5. třídy, matka nemá vzdělání žádné a je matkou v domácnosti. Rubben Raj má 7 sourozenců. Nejstarší brate také pracuje jako nádeník a ostatní sourozenci chodí do školy. Rubbenovi je 10 let a je ze všech svých sourozenců nejmladší. Matka a otec: Sagaya Mary 43, J Anthony 60 Sourozenci: sestry- Jothi 15, Glory 15, Swepna 16 bratři- Thers Raj 26, Dana Seean 21, Ebizazer 19, Christopher 11

Kde Rubenn Raj žije

více informací na: www.hk.caritas.cz/adopce