Eragon Příběh dračích jezdců.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

Stmívání .
Naše vlast ČESKÁ REPUBLIKA
Fantasy Harry Potter a Eragon.
OSOBNÍ SEZNAMKA BEATRIS. PROČ OSOBNÍ? Dostane se Vám osobního přístupu Budete komunikovat s živým člověkem (se mnou) ☺ Nebudete vystavovat svůj profil.

Vítězslav Nezval (1900 – 1958).
Něco málo o hře Diablo 3: Jde o akční RPG (Role-Playing Game) hru, která je dalším dílem série Diablo, jejíž předchozí díly jsou: Diablo,Diablo 2 a datadisk.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Vytvořila: Kristýna Kořínková
DAVID A GOLIÁŠ Autor prezentace: Daniel Bolek Na námět biblické knihy Samuel o izraelském králi Davidovi.
Rozbor uměleckého textu
ERAGON Od Christophera Paoliniho. Christopher Paolini ° Christopher Paolini se narodil v listopadu roku 1983 v Jižní Kalifornii. Mimo několika let na.
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Moje kniha.
Science fiction & fantasy
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
Autor  Autorkou knih o Harrym Potterovy je britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová.  Narozená v Yate v roce  Je dvanáctou nejbohohatší.
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
Sourozenci Čapkovi.
Blokové vyučování 8. třídy
Christopher Paolini Spisovatel
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
J.R.R. Tolkien Berenika Králíková. John Ronald Reuel Tolkien 1892 – 1973 narodil se v Africe, ale žil v Anglii studoval klasickou angličtinu a literaturu.
První a Druhý : Odkaz Dračích Jezdců
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
FANTASTICKÁ LITERATURA
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Život a dílo VY_32_INOVACE_2A4 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Lenka Fibigerová.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_16.
literatura s prvky SCI–fi, fantazy literatura
J. K. ROWLINGOVÁ - HARRY POTTER
VY_32_INOVACE_ČJPS2A_1860_ZEM Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Emil František Burian
(*2.července 1930 Praha +31.března 1973 Praha)
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
Karel Čapek. Kdo to je? Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Narodil se v Malých Svatoňovicích. Studoval na gymnáziu.
Marie Majerová 9. ročník.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Eragon Čtěte rychle úvod BByl obyčejný farmář žijící se svým bratrancem Roranem a strýcem Gerem TTo se zmněnilo když našel dračí vejce na lovu JJednoho.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
ČÍST CIZOJAZYČNÉ KNÍŽKY ?.  Asi každý z nás někdy narazil na nějakou knížku, časopis nebo jakýkoliv jiný materiál, který sice obsahoval velice zajímavé.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Staré řecké báje a pověsti.
* 14. L ISTOPADU L EDNA 2002 Velmi úspěšná dětská spisovatelka Její knihy byly přeloženy do více než 70 jazyků Oceněná cenou Hanse Christiana.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_George Orwell TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Co možná nevíte aneb 5 zajímavých faktů ze světa literatury
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ČESKÝ JAZYK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Blokové vyučování 8. třídy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
ZAMYŠLENÍ - DISKUSE Člověk žije ve společnosti druhých lidí. V životě se můžeme dostat do situace, kdy na umění domluvit se a spolupracovat bude závislé.
STARÉ ŘECKÉ BÁJE A POVĚSTI
Otázka za 100 bodů Jak se jmenuje hlavní postava knihy Harry Potter? Harry Potter.
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Odraz 2. sv. války v české literatuře
Transkript prezentace:

Eragon Příběh dračích jezdců

O co jde? Jeden chlapec Jeden drak Moře dobrodružství Tak by se dal charakterizovat Eragon, Eldest a Empire Tato trilogie udělala velký obrat ve světě fantazi a zapsala se do knižních dějin dokonce hlubším písmem než Harry Potter První kniha se jmenuje podle hlavního hrdiny Druhá Eldest znamená do překladu z angličtiny Nejstarší Třetí má jméno také z anglického jazyka Empire znamená císařství nebo království (tento díl vyjde na konci tohoto roku) Celá trilogie se nazývá Odkaz Dračích jezdců

Christopher Paolini Narodil se roku 1983 V patnácti letech začal psát Eragona a pomohl mu k tomu i jeho talent psát krátké slohové práce, které byli především zaměřené na fikci Roku 2002 vyšla první kniha v rodinném nakladatelství Paoliny International LLC Již o rok později (2003) byla kniha přeložena a vytisknuta v nakladatelství Random House, které bylo doporučeno novinářem Carlem Hiaasenem

Eragon Když Eragon najde v lese modrý kámen, myslí si, že chudého farmářského chlapce potkalo štěstí a povede se mu horninu prodat, a tak možná i koupí maso pro svou rodinu na celou zimu. Ale z kamene se vyklubala dračice Safira a Eragon zjistí, že narazil na něco, co je staré jako samo Království. Jeho prostý život nabere za pouhou noc jiný směr a on se musí nyní vydat do země plné kouzel, magie, tajemství a především nebezpečí. Pouze jeho meč, starý jezdec Brom (do překladu Koště) a neznámý Murtagh mu pomáhají na cestě do „výcvikového tábora trpaslíků,,. Dokáže tam dojít?

Eldest Druhý díl je snad ještě napínavější než ten první. Eragon se musí přemístit do města elfů, aby dodělal výcvik. V rodné vesnici zatím svadí jeho bratranec Roran válku s vrahy otce a také musí chránit svou milovanou Katrinu. Po úspěšné bitvě se rozhodne najít Eragona, který se z poklidného města přesunul na bitevní pole, kde válčí elfové, trpaslíci a lidé proti krutovládci Galbatorixovi. Eragon odhalí svou pravou rodinu dovede svrhnou svého otce, který je krutovládce? A co Murtagh jeho bratr, kterému se vylíhl drak Trn, přidá se na Eragonovu stranu? A a jak zareaguje Eragon na setkání s bratrancem, ke všemu uprostřed bitvy?

Plus a minus knih Kniha je velmi čtivá Přidaný nový jazyk Slovník Starověkého, Urgalského a Trpasličího jazyka na zadních stranách Stručný přehled postav Internetové stránky V 2. dílu je stručně napsaný děj 1. dílu Cena – kolem 500 Kč 1. díl má 487 a 2. díl 655 stran Některé kapitoly jsou až příliš zdlouhavé Čtení trvá o trochu déle

Království Země, kde se odehrává celé dobrodružství a kde Eragon žije svůj příběh. Země se jmenuje Alagaësie. Na jejím jihu se krčí o mnoho menší zem Surda s hlavním městem Aberon. V Uru‘baenu žije krutovládce Galbatorix a je to semeniště zla. Alagaësie by se dala rozdělit na sedm hlavních oblastí: les elfů Du Weldenvarden, sídlo trpaslíků Beorské hory, jedinou poušť Hadarak, zemi Surdu, nenazývaný pás měst, další hory jménem Dračí a ostrovy kolem = Vroengard, Nía, Beirland, Illium, Udem a Parlim. Eragon procestuje všechny tyto části až na ostrovy, ale kolem nich popluje jeho bratranec Roran

Mapy Království

Herci-Eragon,Murtagh,Safira, Brom a Roran

Draci Draci jsou podle některých bájná zvířata nebo vymyšlená věc, která se zdá být absolutní blbostí ale po vydání této knihy znovu ožili Sama jsem zakladatelkou jednoho klubu na internetu, který má již přes několik desítek členů z různých míst nejen České republiky Safira, Glaedr, Šrur‘tugal a Trn jsou jediný draci v Eragonovi a stojí po boku Eragona, elfího učitele, krutovládce Galbatorixe a Eragonova bratra Murtagh

Vyrobila Tereza Milá VIII.A Starověký jazyk: Silia Varden