Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ERAGON Od Christophera Paoliniho. Christopher Paolini ° Christopher Paolini se narodil v listopadu roku 1983 v Jižní Kalifornii. Mimo několika let na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ERAGON Od Christophera Paoliniho. Christopher Paolini ° Christopher Paolini se narodil v listopadu roku 1983 v Jižní Kalifornii. Mimo několika let na."— Transkript prezentace:

1 ERAGON Od Christophera Paoliniho

2 Christopher Paolini ° Christopher Paolini se narodil v listopadu roku 1983 v Jižní Kalifornii. Mimo několika let na Aljašce žil se svými rodiči, mladší sestrou Angelou a kočkou s kokršpanělem v Montaně. K tvorbě ho inspirovala místní nádherná příroda. ° Už jako malý chlapec psal příběhy. Často chodil do knihovny kde rád četl fantasy. První díl známé trilogie Odkaz Dračích jezdců napsal už v 15 letech. ° Je autorem knih: Eragon Eldest Brisingr Je známo že se připravuje 4 díl z názvem Eldunarí. ° Příběh se odehrává ve fiktivním fantasy světě Alagaësia.

3 Sv ě t ° Alagaësie – Smyšlená země, kde se příběh odehrává. ° Království – Území, které ovládá král Galbatorix. ° Du Weldenvarden – Rozlehlý les na severu Alagaësie. Domov elfů, v překladu starověkým jazykem znamená „Strážný les“. ° Surda – Země, která vzdoruje Království a žije v samostatnosti. Leží na jihu Alagaësie

4 Díl 1 ERAGON ° Vypráví o mladíkovi Eragonovi, který nalezne kouzelný kámen, z něhož se vyklube dračí mládě Safira a jeho obyčejný život se převrátí naruby ze dne na den. Je nucen převzít odpovědnost za osud království, v němž vládne zlý a krutý král Galbatorix. Vypravuje se na cestu se svým učitelem Bromem a zažívá spoustu dobrodružství. V prvé řadě hodlá vystopovat Ra'zaky (královi posluhovače), kteří zabili jeho strýce – vychovatele – a v neposlední řadě ochránit obyvatele tolik sužované země.

5 Díl 2 ELDEST ° Eldest navazuje na příběh Eragona. Na začátku knížky je atmosféra po bitvě. Ažihad zemře a tak si zvolí nového velitele Nasuadu. Eragon jí přísahá věrnost a těsně po pohřbu Ažihada odejde spolu se Safirou, Aryou a trpaslíkem Orikem do země Elfů, kde si má zdokonalit svoje bojovnické schopnosti. Ještě předtím ale Eragon stihne přísahat věrnost i trpaslíkům. ° Polovina Eldestu je ale také o Eragonově bratranci Roranovi, který stále žije v jejich vesnici. Celou vesnici ale začnou napadat ra'zakové, chtějí totiž informace o Eragonovi. Vesnice se ale nevzdává a bojuje. Mezi tím se Roran zasnoubí s Katrinou. ° Když Eragon poznal královnu Ellesméry Islanzadí, dozvěděl se, že Arya je její dcera. Elfové mu ukázali bývalého jezdce Oromise a jeho draka Glaedera. Oni připravují Eragona a Safiru na těžké poslání.

6 ° Eragon se během oslav pokrevní přísahy získá kouzlem podobu elfa. Nazíráním Eragon zjistí, že Vardenové potřebují nutně pomoct, protože začíná bitva. Vezme Safiru a Orika a letí do Surdy. °Nastane bitva. Eragon se Safirou jsou celkem úspěšní, ale po pár hodinách jsou už všichni vyčerpaní. V tom ale příjde trpasličí král Hrothgar se svým vojskem. Uprostřed bitvy připlouvá loď s Roranem a vesničany. °K Eragonovi se snese červený drak Trn a na jeho hřbetě je Murtagh, který se přidal ke Galbatorixovi. Začnou spolu bojovat. Na závěr boje Murtagh řekne Eragonovi, že je jeho bratr a mladší syn Morzana. Murtagh nechal Eragona žít a odletěl. Bitva skončila a Vardenové vyhráli. Eragon se setkal s Roranem a společně se Safirou šli k Nasuadě a Arye. Nasuada rozhodla, aby se o tom, že je Eragon syn Morzana nikdo nedozvěděl. Eragon vše vysvětlí Roranovi a dohodnou se, že Eragon půjde s Roranem zachránit Katrinu.

7 Díl 3 BRISINGR °Eragon se účastní bojů o trůn v Tronheimu. Také je na něj proveden atentát. Zjistí se, že to nařídil klan Az Sweldn rak Anhuin. Orik, který je po smrti Hrothgara zvolen novým králem, zařídí, že klan Az Sweldn rak Anhuin je vyhoštěn. Po korunovaci letí Eragon se Safirou ihned do Ellesméry, kde se dozví spoustu nových věcí. Dále odhalí zdroj Galbatorixovy síly- podmanil si srdce srdcí mnoha draků a díky tomu má k dispozici i jejich sílu. Eragon poté navštíví Rhuhon, která mu uková po Eragonově pomoci nový meč –Brisingr. Eragon a Safira se už musí vrátit k Vardenům pomoci jim dobýt město Feinster a když doraz k Oromisovi na poslední zastávku Glaedr dá Eragonovi své srdce srdcí a také mu sdělí, že jdou pomoci elfům dobýt Gilead. °Vše začíná Eragonovým a Roranovým útokem na Helgrind. Útok se jim povede a zachrání Katrinu, během boje padnou oba razakové. Mezitím za Nasuadou přijdou starší kmene, odkud Nasuada pochází, a pokusí se zmocnit velení nad Vardeny, ale Nasuada je přemůže. Po návratu Eragona dojde ke střetu Vardenů s Galbatorixovým vojskem. Avšak tito vojáci neumírají a ke všemu na Eragona začne opět útočit Murtragh. Eragon ho ale s pomocí 12 elfů přemůže.

8 °Mezitím je Roran posílán na různé mise při kterých prokáže že je velmi schopný bojovník, když ku příkladu přemůže urgala holýma rukama. Poté jdou všichni Vardenové na Feinster. Eragon se vrátí přímo k městu Feinster, kde už zuří bitva. Pomůžou Vardenům přejít přes hradby a nalézají lady Loranu-paní města, a v její blízkosti tři kouzelníky snažící se vytvořit Stína. To se jim bohužel podaří, avšak Eragon pomůže Arye, aby ho zabila. °Mezitím, Eragon nahlíží pomocí srdce sdrcí do Glaedra, jak bojuje spolu s Oromisem s Trnem a Murtaghem. Galbatorix se chopí kontroly nad Murtaghem a Trnem, Oromise popadne záchvat,a mezi tím ho Galbatorix prostřednictvím Murtagha zabije. Glaedr se rozzuří, pokusíse Trna zabít, ale bohužel se mu to nepovede, místo toho sám umírá. Nasuada mu poté řekne, že teď potáhnou na Belatonu, pak na Dras-Leonu a pak na Urŭ’baen, kde se pokusí zabít krále.

9 Díl 4 ELDUNARÍ ° Na 4 díl s možným názvem Eldunarí čeká nedočkavě spoustu čtenářů po celém světě. Říká se, že u nás by kniha mohla být někdy v lednu 2012.


Stáhnout ppt "ERAGON Od Christophera Paoliniho. Christopher Paolini ° Christopher Paolini se narodil v listopadu roku 1983 v Jižní Kalifornii. Mimo několika let na."

Podobné prezentace


Reklamy Google