Jarní putování za dobrodružstvím

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A co vlastně děláme ? …pojď se podívat…. … jezdíme ven na kolech… … lezeme po skalách.
Advertisements

Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Spustit návod O autorovi. Kde najít powerpoint  Nejdříve ve startu najdeme všechny programy Zde klikněte.
UKRAJINA.
Přírodovědný projekt 2. tříd
Školní družina ZŠ Na Smetance, Praha 2
9. ‒ Koťata.  V šest hodin se u školky setkáváme s prvními nocležníky. Kubík a Tomáš Doubkovi se již nemohou dočkat a jsou u školky první.
Noc s Andersenem 2014 ZŠ Mikulášovice za podpory města Mikulášovice.
DEN ZDRAVÍ Projektového dne se zúčastnilo 75 žáků (100% účast 2. a 8. třída) Konal se
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Knížka, kterou mám ráda :Tajemství duchů Moje zvláštní schopnosti
Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
Popelka Česko- Slovenský projekt 9. B ZŠ A MŠ SNP6 ÚSTÍ NAD LABEM.
Příběh o smutném pejskovi. Příběh, který rád vyprávím, aby jste věděli, že i lidé mohou být krutí na své mazlíčky… Nepamatuji si toho moc o místě, kde.
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Ahojky, lidi ! Doufám, že se máte skvěle. Tak tu máme zase krutou zimu, ach jo !? Každý z nás ví, kdo z toho má největší radost. Že ? Mirku, už tě vidím.
Jarní prázdniny ve školní družině
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Srdce z lásky darované.
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
Pohádka o vodníčkovi Vodníčkova rodina
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „ CO RÁDI JÍME“
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Jan Opatřil….
První císařovna.
6. Skautský oddíl Ivanovice na Hané.
Dejmlová Karolína Příběh o dívce a jejích přátelích.
3.června 2012 Na náměstí je nás deset, osm pionýrů a dva turisté z Nepomuku.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Achi,achi,ach.Ani nevíte jak se nudím.Už pěkných 25 let žiji tady v Podlésáku.Tak jsem se rozhod, že se přestěhuji. A celou tou cestou mě budete provázet.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Poznámky pro výuku Předmět: Prvouka Autor: Martina Šulová Škola: ZŠ Lidická 6a,Brno Téma: Kočka Název:Život kočky Třída: Plánované cíle: -Ukázat.
Cvičení v přírodě Říjen 2011, Bělá
Máchovo jezero 16. – 20. června Naše společné týdenní putování začalo v pondělí na libereckém vlakovém nádraží. Rozloučili jsme s rodiči, naložili.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Nikola se před několika dny přestěhovala do nového města nikdo ji tu však nebere vážně a nikdo se s ní nekamarádí… Proto se jen učí ale stejně jí to moc.
JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.
Všechny naše lumpárny První minuty Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!! Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!!
O perníkové chaloupce Bylo nebylo….
JARO 1.B Jarní pozdrav d Ě tem na Slovensko. První pozdravy JARA.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Duben Tradiční již 15. Apriliáda v Plzni.
Autorská pohádka Aneta Škrabánková
v oddíle je nás 16 dětí a 7 vedoucích scházíme se první a poslední pátek v měsíci v 16:00 – 18:00 občas máme i nějakou tu výpravu máme 3 družiny naše.
CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Cesta za pokladem.
Moji kamarádi mi píší, jak prožívají jaro. František s manželkou, pradědeček a prababička jen ve třech u svého domečku. To je úděl nás starších. Stáří.
Projektový den 8.A Zaječí skok nejstarší přírodní rezervace na Vysočině (botanická a jiná zkoumání)
Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
SNĚHULÁCI PRO AFRIKU ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MALEČOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
Žákovský parlament – I. stupeň
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Denní tábor Křinice – a –
Děti tam budou mít nakreslená nebo napsaná svoje vánoční přání.
VYNÁŠENÍ MORANY
Den Země 3.A – 25. dubna.
Naše 7 Třída.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Tak jsem se vydal ve čtvrtek 2
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
První císařovna.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Den Země 2019 Na Dni Země se pod širým nebem na Pernštýnském náměstí otevřel bohatý kulturní program s tradičním jarmarkem a soutěžemi. Pro školáky.
DISKOKABARET KE DNI DĚTÍ VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ.
Transkript prezentace:

Jarní putování za dobrodružstvím Koťata volají jaro Jarní putování za dobrodružstvím

Naše Morana

Morana Morana ten symbol zimy, letos bude hodně jiný.   Morana ten symbol zimy, letos bude hodně jiný. Z chleba jsme ji vytvořily, kačenkám tak přilepšily. Až ho kačky s kapry sní, jaro už k nám vstoupit smí. V Zelenči ho přivítáme, jarní slavnost přichystáme. Chceme, aby bylo jaro. A tu zimu s sebou vzalo…

VÝROBA „MORANY“ Z CHLEBA A ROHLÍKŮ

Výroba Morany Moranu jsme letos vyrobili z chleba a rohlíků. Děti práce hodně bavila, vysvětlili jsme si, že na chlebu i rohlíkách si pochutnají kachny a kapříci. Ve školce byla akce na utopení Morany přichystána na čtvrtek. V naší třídě ale bylo hodně dětí nemocných, a proto jsme ji přesunuli na středu 23. 3. Na školkovou akci jsme se ale šli podívat a Morany ostatních tříd si pečlivě prohlédli.

U rybníka jsme našli dopis od vodníka

Vodník V dopise se děti dozvěděly, že vodník u rybníka poztrácel pentličky a neumí je sám najít. Koťata se rozběhla pentličky posbírat.

Koťata sbírají pentličky

Vodník nám u rybníka nechal kamínky

Vodník nás poslal ke studánce Děti nejprve trochu váhaly, jestli se ke studánce vydat, ale zvědavost zvítězila. Vědí ale, kde je studánka? Honzík nás posílal ke studánce u nich na zahradě, ale my se vydali ke studánce v Zelenči. Našli jsme ji blízko cyklostezky a těšili se na víly…

Víly jsme u studánky nenašli

Víly Víly na nás u studánky nečekaly, ale nechaly dopis. Děti byly trochu zklamané, hlavně holčičky se na opravdovou vílu moc těšily. Na stesky ale nebyl čas. Vždyť poklad stále ještě nemáme a víly nás posílají hledat na stráň. Jenže, kde je v Zelenči nějaká stráň? Kam se vypravíme?

Víly nám nechaly dopis

Dopis od Jarněnek

Hledáme cestu ke stráni Jarněnky nám na cestu nakreslily kytičky, které nás mají k pokladu dovést. Všechny děti se zapojily do hledání kytiček. Máme dost práce jim stačit. Co asi bude v pokladu? Najdeme ho?

Kam nás kytičky dovedou?

HURÁ NA STRÁŇ U ŠKOLKY

Najdou děti poklad?

POKLAD JSME NAŠLI A VYKOPALI Na stráni u školky děti poklad nakonec našly, pomohl nám Honzík, bráška Davídka a Martínka, který se na výpravu za jarem vydal spolu s námi. V truhle děti našly lentilky a pamětní minci. Vodníka ani víly jsme letos neviděli, ale možná za rok se nám to podaří…

POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU ZVEŘEJNĚNY SE SOUHLASEM ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ Autorkou fotografií je E. Janáková Prezentaci připravila M. Záhumenská